Gå til innhold
 • Bli medlem

Maarten K Jacobsen

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Maarten K Jacobsen

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Hei! Jeg har lenge tenkt på å kjøpe med noen nye ski som primært kommer til å bli brukt sammen med pulk. Dvs at jeg skal dra pulk med alt utstyr. Det finnes veldig mye forskjellig å velge mellom der ute, og det begynner fort å bli mange år siden jeg har hatt ski på benene. Derfor ønsker jeg tips til hva som jeg eventuelt bør se etter, eventuelt spesifike merker som anbefales. Om det er felleski eller smøreski som er tingen. Jeg veier omlag 100kg hvis det har noen innvirkning på skivalget. Jeg må også ha nye sko og bindinger, så en komplett pakke er jo ikke å forakte. Håper dere
 2. Ja, det å finne ett telt som dekker alt er ikke noen enkel affære. Derfor jeg tenker litt sånn at man må kjøpe ett til bruk 3 sesonger som er lett og gjør at man kan få ned vekta på sekken. Så heller kjøpe ett telt som tåler mer og veier mer for vinterbruk. Det er klart at man må betale desto mer, men sånn er det vel som regel også. Kan jeg spørre hva som gjør at du kjøpte Pro 2 i stedet for Superlight? Jeg har ikke superlight utg på mitt Ringstind heller, men vurderer dette som sagt da jeg prøver å sette i sammen noe som fungerer å gå på lengre turer med.
 3. Ja, Reinsfjell 3 superlight står høyt på lista. Nå tenkte jeg ikke å sette opp teltet uten å bardunere, men det gjør prosessen lettere hvis man må flytte på det pga uegnet å ligge der. Ja, jeg er litt splittet på akkurat dette. Har jo Ringstind 2 fra før, og det går bra om jeg og sønnen skal på tur, men som du sier så må man minst ha 3 manns telt om hele familien skal være med. Men selv da blir det trangt. Så mulig at det er riktigere å gå for ett 2manns telt da.
 4. Jeg er i en tenkeboksen hvor jeg er på jakt etter telt, fortrinnsvis til bruk på heia. Det skal ikke brukes vinterstid, men jeg ønsker meg ett telt som er selvstående med grei plass til å sitte oppe. Jeg har naturligvis blinka meg ut ett telt, men har ikke erfaring med det. Helsport Reinsfjell superlight 2 eller 3. Grunnen til 3 manns telt, er rett å slett fordi det ikke veier vesentlig mer enn 2 manns teltet og man har mer tomleplass samt at jeg har mulighet for å ta med meg sønnen min og kona. Dette har fått gode kritikker, det er selvstående og det veier ikke mye. Jeg har ett ringstin
 5. Så jo unektelig deilig ut den posen du har! Men vekten blir ett ankepunkt for meg her desverre. Den dotrangen gjorde at jeg var oppe 4 ganger forrige tur, og da vokner man litt hver gang i tilegg til å bli kald. Så ei tisseflaske skal jeg også ha med. Har sett på de også ja, men skulderbredde på 90cm lurer jeg på om blir for mye å varme opp? Røflig vil jeg anslå at jeg er omlag 55+- over skuldrene. Vil ikke dette gjøre at man må varme opp mer enn nødvendig, eller er dette bare komfortabelt? Jeg bruker som regel alltid ullsokker når jeg vet det blir kaldt. Selv ikke tykk
 6. Det er en meget god ide! Varmeflaske har jeg også tenkt på å ta med, men ved en anledning så frøs jeg andre plasser en føttene og dermed konkluderte jeg med at Alta posen ikke kan holde det den skal.
 7. Har lest en del på nettet og dette var en av de jeg vurderte. Altså 600 eller 900g. Min nåværende sovepose har t-lim på -5 grader, noe som jeg ikke tror den holder. Jeg har ikke fått prøvd den helt ned mot grensen, men vil anta rundt -1 til -2 på forrige tur. Så da er det 900g som skiller seg ut som en vinner foreløpig. 1.4kg vekt er heller ikke galt samtidig som prisen er ok.
 8. Jeg har i dag en Helsport Alta som jeg i utgangspunktet er fornøyd med. Men når gradestokken er på 0 og kanskje litt under, synes jeg den blir for kald. I tilegg synes jeg også den er litt tung i forhold til hva den "gir" tilbake i fohold til varme. Når jeg overnatter ute går det i Exped Downmat, har som regel ullundertøy og lue. På min siste tur var det nok litt under 0 grader og da frøs jeg ikke før på morgenen. Da hovedsaklig føttene som var kalde. Jeg ønsker meg en sovepose hvor jeg ikke trenger å være "redd" for å fryse, for dette er utrolig irriterende og gjør at jeg sover dårlig. Tanken
 9. Synes at innerteltet kunne vært bedre strukket ut bak. Inngangspartiet føler jeg henger å slenger litt og gjør at av og til innertelt blir litt eksponert. Mulig alt dette skyldes plassen jeg lå på og at jeg ikke var nøye nok i oppstrammingen. Blir spennende å se neste tur, da skal jeg være nøye med de nevnte tingene.
 10. Jeg hadde min første natt i mitt Ringstind. Har en følelse av at det er litt utfordrende å få alt strukket opp skikkelig. Får man ikke strukket det godt nok opp så blir innerteltet lite og en litt blafrete ytterduk.. Noen som har tips på hva jeg gjør feil? Skal se om jeg finner ett bilde av dette som illustrerer dette.
 11. Kan da umulig være ulovlig å ta et dødt tre? Er vel stort sett det som egner seg for bål, eller er jeg helt på vidda?
 12. Hehe, okei Skal teste det ut! Takk for hjelp!
 13. Er akkurat det samme problemet. Jeg kjøpte støvlen slik at det var pass til ulsokk i den, og den passer ellers helt perfekt. Er ikke trang på noen vis og "god" plass til tær. Men med en gang utforbakkene begynner så går jeg i mot, jeg sklir. Så dette tipset skal følges opp, har heller ikke prøvd å snøre lissen slik som beskrevet eller kinetisk! Apropo kinetisk, er det en tape eller sokk som gjør det mindre glatt? Takk for tipset, håper dette virker.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.