Gå til innhold
 • Bli medlem

merterje

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  22
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om merterje

Nylige profilbesøk

557 profilvisninger
 1. Jeg kjøpte i dag disse Oakley slalåmbriller til kr 999,- som var på tilbud, med 2 linser. Jeg lurer på om jeg kan pusse de med brillerenser som jeg bruke til mine vanlige briller ? Skal/kan jeg pusse de på begge sider med det ? Linsene er den ene gulaktig og den andre mørkere. De gule skal brukes i vanlig sollys, men vet ikke hva ekspeditøren mente med den mørke som skal brukes i lav sol, at det kan gjøre noe vesentlig forskjell. Men kanskje de mørke øker snø-kontrasten også når det ikke direkte kommer sol ?
 2. Jeg ser at Oakley alpinbriller er bra, men man må høyt opp i pris hvis man skal ha Oakleybriller med flere linsefarger. På Intersport kom jeg over noen Head briller til kr 1190. De er i en pen etui og har ekstra linse, en med gul farge og en mørk. Jeg finner ikke mye om Head alpinbriller ved søk på nettet, men tror det er det samme som Goggle. Jeg er interessert å vite om dette er bra briller ? Jeg vurderer å kjøpe de, spesielt fordi pakken er med 2 linser samt skikkelig etui. Er det noen som vet hvilke farge på linsen som skal brukes til ulike værtyper ?
 3. Jeg har funnet disse brillene under her, og Oakley skal være topp. Men ser at ekstra-linse er ganske dyrt. Jeg vet heller ikke hvilken linse-farge jeg skal velge - til allround bruk. Noen med forslag, eller kjøpetips andre briller som da ikke skal være for dyr - hverken brillene eller ekstra-linse ? [Hidden Content]
 4. Hei igjen. Jeg lurer på dette med smøring. Kjøpte en kjedesmøringsspray på Biltema og sprøyet kjeden og tannhjula. Kan man når man vasker sykkelen bruke avfetningsmiddel på kjede/tannhjula, før man igjen fører på smøringsmiddel ? Har lest at man skal bruke fett - er det i drivhuset, jeg vet ikke hvor på sykkelen det skal brukes ?
 5. Ja kransen(tannhjulene) kan man vel skru av når bakhjulet er tatt av. Det kan vel kjøpes verktøy til å ta kransen av og over på det andre dekket ? Det er kanskje ikke noe hokkus bokkus med det ? Ser et klipp på YouTube hvor det skal være relativt enkelt å overføre, det er vel moe med at man knipser inni hvert enkelt tannhjul...
 6. Jeg har brukt denne sykkelen i et år, og den funker bra. Men kjørt nesten bar epå asfalt. En annen ting jeg lurer på er hvis jeg kjøper piggdekk, er det slik at en må ta av tannhjulene eller kransen som det mulig heter, for det skal jo være på piggdekkene også ? Det kan jeg kanskje gjøre selv (sett på YubeTube) men med hvilken spesialverktøy ?
 7. Jeg lurer på om denne sykkelen funker okay på vinterføre, da med piggdekk ? [Hidden Content]
 8. Tenkte faktisk å kjøpe en sykkel til - og det en uten skjermer som jeg kan bruke om vinteren. Lurer på om det lønner seg å kjøpe en med bredere dekk til vinteren ? med pigger og kanskje dype riller ? da skal det kanskje være mer stabil på vinterføre med litt is og snø ?
 9. Jeg begynner å skjønne litt, at hvis det hoppes over et gir eller ikke vil gire, så må man justere med vaieren. Det er kanskje slik at hvis vaieren er for slakk, så går den ikke i gir, mens hvis den hopper over et gir, er vaieren for stram ? Det andre at hvis den ikke er i riktig stilling på øvre og nedre klinge, så må man juster L og H skruene.
 10. Jeg er ganske fersk med sykkel, men har sett mye på nettet/YouTube om vedlikeholde og reparasjoner. Men skjønner ikke helt justering av gear. Det er da to alternativ etter det jeg forstår. Det er stramming av vaieren, men også skru på skruene H og L. Men hva skal man gjøre av de to hvis gearet ikke funker ? Kan man kjenne på vaieren at den er for slakk ? Hvor skal man begynne ?
 11. det er det motsatte av hva en annen her nevnte, men det sier seg selv at mye kram snø kan sette seg fast i hjulene og skape problem, men visste ikke at snø reduserer felgbremsenes evne så mye, men der jeg sykler er det godt brøytet om vinteren, så jeg tror kanskje det ikke blir noe stort problem, selv om jeg ikke har noen erfaring med det.
 12. Takk for mange bra svar. Jeg begynner å få mer peiling på bremsesystem og vintersykling. Lurer på hvor høyt en må opp i pris på en sykkel med Hydrauliske skivebremser ?
 13. Jeg har en billigere sykkel kjøpt på Biltema med felgbremser. Jeg har begynt å sykle daglig hver morgen langs asfalt og skogvei. Det jeg lurer på er om felgbremser duger om vinteren ? Jeg sykler da så mye at jeg vurderer kjøp av bedre/dyrere sykkel også.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.