Gå til innhold
  • Bli medlem

klatreminus

Aktiv medlem
  • Innlegg

    120
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av klatreminus

  1. 12 minutes ago, ketilring said:

    Det betyr at stoffet består av enten 2-lags eller 3-lags konstruksjon. Ulike produsenter gjør vel dette på litt forskjellige måter, men på 3L er som regel ytterstoff, membran og innerstoff laminert sammen (3 lag), mens på 2L er membranen limt på innersiden av ytterstoffet. Sistnevnte er som regel foret med et mesh-stoff for å beskytte membranen, så 3L er ofte litt lettere og mer pakkbar.

     

    er det ellers noen forskjell på hvordan plagget føles å gå med vanligvis, er det forskjell på stivhet, isolasjon osv ?

  2. Hei,

     

    På jakt etter ny jaktbukse, og må nok bestille på nett da lokale butikker har lite sånt. Foreløpig er Bergans hogna en høyaktuell kandidat, men hva blir forskjellen på 2l og 3l på buksa ? så forøvrig at 3L vant en test i dagbladet.

     

  3. Helt tynn sommerull kan du egentlig ikke regne med holder så mange sesonger. Jeg holder meg til Devold, Brynje og Aclima på ull, gode erfaringer med alle, men styr unna "design" plaggene.

    Skal du ha noe som varer lenge må du etter min erfaring kjøpe noe som er ullblanding eller noe som er litt tykkere.

     

    Forresten gode erfaringer med ull fra dovrejell fra magasinet.no også.

    • Liker 1
  4. Fjelljentaaa skrev (På 18.6.2022 den 18.01):

    Dette har jeg prøvd. Får beskjed om at beltet er tilkoblet klokka, men når jeg har pulsbeltet på og tar av klokka så vises ingen puls på klokka.

    Ta den med til butikken du kjøpte den, ihvertfall hvis den er litt ny...

     

    Hvis ikke kjøp Garmin :)

  5. Garmin er genialt, forstår ikke hvorfor noen vil ha applewatch når batteriet er så dårlig. 

    Hvis hovedbruket ditt er kart og tur så ville jeg ha gått for 7 pga touch skjerm. Navigering i kart er et mareritt med knapper på 6'ern. Men når du har øvd nok så funker det.. Jeg har ikke solar selv, så kan ikke si noe om egne erfaringer, men de som jeg kjenner som har solar har vel sagt at det stort sett er en gimmick og ikke så veldig nyttig enda. Som nevnt ovenfor vil jo klokka ofte være skjult av en jakke eller genser.

     

    • Liker 1
  6. Fjelljentaaa skrev (20 timer siden):

    Takk for mange gode tips!! Har en polar app som jeg synkroniserer klokka mi med, men har ikke funnet noen plass der jeg kan koble den direkte til beltet.. 

    polar har 2 apper, polar beat og flow. Dene ene er for trening, den andre kan kobles til pulsbelte. Husker ikke hvilken som gjør hva... jeg bruker belte stort sett med Garmin klokka nå.

    • Liker 1
  7. Jeg har dette belte, det er helt supert.

     

    Hvis det har ligget lenge så bytt batteri, batteriet tømmes ved oppbevaring dersom selve enheten er koblet på beltet. Ellers vil jeg anbefale å laste ned polar sin app (husker ikke hva det heter) og koble den til belte. Da får du testet belte fint på mobilen, og du kan også velge å slå av f.eks. ant+ for å spare batteri dersom du ønsker å bare bruke blåtann, eller du kan sjekke om det faktisk er slått på :)

    åja.. det må sitte ganske stramt også. Skal sitte såpass at du har merke etter en løpetur. 

    • Liker 1
  8. Til helgen skal jeg på en liten tur med ungene i setesdal austhei (med telt). Planen er å parkere med bjørnevannshytta og følge stien mot berdalen en time eller to og finne en fin teltplass, typisk rundt reindalsfjellet et sted

    Jeg har ikke vært på Austheiene før, noen som er kjent i området som kan gi tips om fine steder å telte og fine fiskevann ?

  9. Takk for gode tips. Den Lundhags Antjah II så jo veldig spennende og prisen var ikke så gal.

    Litt mer skeptisk til forslaget om knickers.. det tror jeg passer best på bunaden.. 

  10. Nå kan jeg desverre ikke lappe mer på min gamle jakt/turbukse fra bergans så jeg må ut å finne meg en ny... 

    Den jeg har (bergans budor) har klart seg veldig bra og blitt brukt på jakt og på fjellet. Vann og vintett og ganske god å gå med. 

    Nå som jeg jakter på den perfekte buksa så trenger jeg egentlig ikke en vanntett bukse, hvis det bøtter ned så kan jeg fint gå med en lett regnbukse / overtrekk. Men jeg gidder ikke å gå med regnbukse bare fordi at det har regnet siste uka og alt av lyng og vegetasjon er vått. Det perfekte hadde kanskje vært en bukse som var vanntett opp til kneet ? og så lett og bevegelig og gjerne vannavstøtende øverst ?

     

    Noen som har noen gode tips ?

  11. sneakyowl skrev (1 time siden):

    Fort gjort! Grattis :) Jeg har 2p-utgaven, og har egentlig ikke noe å utsette på det. _veldig_ godt ventilert og god plass inni. Vekten på 2p ferdig pakket er dog en del høyere enn det de oppgir. 2,9kg vs 2,4 oppgitt (om jeg husker rett).

    Håper det blir bra. Det jeg egentlig hadde lyst på kostet 3 ganger'n (expen orion III), så jeg kunne ikke forsvare det. Men nå slipper jeg ihvertfall å drasse på wiglo'en på hver minste lille tur.

    Marius Engelsen skrev (56 minutter siden):

    Marmot oppgir vekten på teltet uten pose, uten barduner og med bare 4 plugger ;) Så trekker de fra moms...

    ... for noen sniker. Det burde jo Fjellsport ha opplyst om da.. 

  12. Hei,

    Jeg er veldig lite kjent i fjellnorge utenfor mine lokale trakter på sørlandet. I årets norgesferie er tanken å leie ei hytte en ukes tid og gå dagsturer i jotunheimen. Vi er en familie på 5 med tennåringsbarn. Tipper vi vil gå på galdhøypiggen og glittertind, men ellers har jeg ikke så mange tanker.

    Jeg vil gjerne ha forslag til fine dagsturer og forslag til hvor vi bør ha basen. Alt mottas med takk :)

     

     

  13. Min gamle bergans Dermizax har vært veldig god. Selv etter lange dager med regn og våt vegetasjon så holder buksa tett. På høsten i skogen så er det jo håpløst hvis ikke buksa er vanntett, ihvertfall opp til knærne. 

    Nå har min bukse revnet helt på innsiden så jeg må ha ny, men vanskelig å finne noe jeg er fornøyd med.

  14. Marius Engelsen skrev (På 16.5.2020 den 18.17):

    Så da kan man kanskje si det slik at hvis man satser på eks. bjørnebrød som næring på lenge toppturer, bør man begynne inntaket litt tidligere? Eks. første par bitene etter 30 minutter?

    Mener jeg har lest at på intensive turer med varighet på over en time bør man begynne næringsinntaket etter ca. 30 minutter for å holde energinivået oppe. Det er dette jeg har forsøkt meg litt fram med i denne sesongen, med slike energibarer/proteinbarer man får i butikken. Tror det har funket tålig bra, men det er litt vanskelig å vite.

     

    FUNFACT:

    En porsjon bjørnebrød blir ca 3 kilo. 3 kilo med Tine YT barer koster 1200kr. Jeg har ikke regjet ut prisen på bjørnebrød, men selv medregnet strømforbruk tror jeg man kommer billig fra det :) 

    Ja, absolutt.

     

    Det er bedre å spise ofte enn mye, og heller tidlig enn seint :) Jeg har syklet litt langløp (dvs 5-12 timer). Mitt faste opplegg for å ikke gå tom er å spise hver halvtime, og det gjør jeg helt fra start og til slutt. Jeg spiser barer, nøtter, muffins, sjokolade osv. Og så har jeg med meg en gel i tilfelle jeg går helt i kjelleren.

  15. Marius Engelsen skrev (3 timer siden):

    Du har sikkert ett godt poeng.

    Jeg trodde at eks. en sjokolade var rask energi? (Er det feil?) Vil ett bjørnebrød være «treg» energi i forhold?

    Jeg har ikke opplevd å gå tom ofte, men jeg gjorde det på sist topptur, og tenkte BARE på mat halve siste del av turen. Enda jeg hadde spist middag ca 1,5 timer før og en banan i bilen før vi gikk. Da hadde sikkert en sånn gel du snakker om vert gull å ha i sekken 👍 (Eller vil en sjokolade/bjørnebrød gjøre samme nytten?).

    nå toucher vi innpå ting som sikkert andre kan mer enn meg om. Men sjokolade er forholdsvis rask energi, men må likevel brytes ned. Havregryn og nøtter etc har mye energi men fordøyes saktere så man kan gå lenge på det. Gel er nesten ren glykose, det går nesten rett i blodet, men virkningen varer ikke så lenge. Mange sykkelister som dytter inn på for mye av begynner å slite med magen, men jeg har ikke opplevd det selv.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.