Jump to content

mhe

Aktiv medlem
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Reputation

2 Neutral

About mhe

Recent Profile Visitors

1,864 profile views
 1. Var inne på Helsports nettsider og leste litt om de forskjellige teltdukene. Ytterduken brukt i Ringstind Superlight 1-2 har en rivestyrke på 10 kg, mens for Ringstind Light 2 er rivestyrken 12 kg. Altså skiller det "kun" 2 kg her. Overraskende liten forskjell i rivestyrke, igrunn. I kombinasjonen med at Superlight er 10 cm lavere enn Light( ~17% mindre tverrsnittsareal sett fra kortenden), vil kreftene som påvirker Superlight bli mindre ved en gitt vindstyrke, enn for Light. Kan man leve med et lavere telt, er det en reell diskusjon hvilket telt som klarer seg best i sterk vind(gitt samme stang, fant ikke ut om teltene har forskjellig diameter på stengene). Hva tror dere står stødigst på snaufjellet?
 2. G-max(og G-sport?) har supertilbud på Mammut Sphere Spring UL (komf. lim. 1 grad celsius), dunpose, 550g uten trekk i 195cm versjon. Satt ned fra 3699 NOK til 1799 NOK. Har akkurat vært på G-max Moss, kjøpte siste de hadde igjen!
 3. mhe

  Tarp vs. telt?

  Hei! Sorry for seint svar, har ikke vært inne her på en god stund.. Nei. Jeg fikk muligheten til å kjøpe en tarp fra Bergans(3,5 m x 4 m, tror jeg) til en svært god pris. Har nå begynt å tenke litt på DD sin superlette tarp igjen.. Har du sett noe mer på eller kjøpt den?
 4. mhe

  Tarp vs. telt?

  Etter oppslutningen å dømme, ser det ut til at det beste argumentet for tarp fremfor telt er at jeg slipper å krype ut av posen for å late vannet.. hmmmm.. Da er det jo helt klart at tarp kommer seirende ut! Neida, fra spøk til alvor; Hengekøye stod sterkt i denne tråden, så dette må eventuelt prøves senere. I første omgang tror jeg at jeg allikevel går for tarp + myggnetting, for så å spare meg opp til et 1-manns telt. Ser på finn.no at det stadig dukker opp Helsport sine Ringstind i forskjellige størrelser og utforminger, så kan vel alltids følge med der.
 5. mhe

  Tarp vs. telt?

  Takk for mange fine svar. Må si dette virket som en god løsning, var ikke klar over at det fantes slike enkle myggnett. Ser draut.no får inn den DD Hammock tarpen du snakker om imorgen, kanskje dette er en fin løsning.. Kjøpe en enkel liten presenning fra Biltema, så har jeg bunnduk i boks og. Sluttsummen blir kanskje ikke enorm heller. Tror jaggu valget faller på dette for nå. Telt får bli når student-lommeboka blir litt tykkere.
 6. mhe

  Tarp vs. telt?

  Etter lang tids snoking på forumet har jeg endelig meldt meg inn, og kliner til med første emne og første innlegg samtidig! Så; mitt problem.. Jeg skal gå til innkjøp av villmarksbolig som skal brukes flittig nå i sommer, og klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg skal gå for en tarp eller et telt... Trenger innspill! Skal primært ferdes i skogsdekt mark, og uansett hva valget faller på er ly til 1 person + utstyr et krav. Hva gjør så dere når dere ferdes i skogen? Hvilket telt/hvilken tarp? Forstår at et telt vil gi en generelt bedre beskyttelse mot vær og insekter, men vil en tarp være godt nok? I hvilke situasjoner ville dere valgt tarp fremfor telt, og omvendt? Vil gjerne høre fordeler og ulemper ved de to løsningene, sånn at jeg kanskje klarer å ta et valg! En kombinasjon er vel kanskje det mange sverger til, men vil gjerne klare meg med en av de i første omgang, både mtp. økonomi og vekt i sekken.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy