Gå til innhold

Monument

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Monument

 • Bursdag 09. nov. 1985

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Klatring, langturer, foto og det meste annet som okkuperer tiden
 • Sted
  Ålesund

Nylige profilbesøk

298 profilvisninger
 1. Tillater meg å hive inn et godord om Fenix 2, plukket opp min for ca 1 måneds tid siden. Gjorde ett kupp av dimensjoner på den. Det første jeg gjorde var å oppdatere den, Fenix 2 er nemlig utviklet av outdoor (?) avdelingen til Garmin og ikke sportsavdelingen. De har mye bedre kontroll på software oppdateringer enn sportsgjengen. Så ryktes det iallefall på forumet til Garmin. Tror jeg på denne måneden alene har vært mottager av 2 større oppdateringer. De har rettet en hel mengde feil og veldig aktive atleter bidrar med testing og forbedring av funksjoner. Så langt har den fulgt meg rimelig nøyaktig opp i skogen, ingen problemer med hverken høydemålinger eller sporlogg i tett skog. Utrolig rask på låsing av GPS også! Den bruker litt tid om du reiser langt vekk, men så lagres tilgjengelige satelitter i en cache og du får lås på to tre sekund. Fenix 2 har batterikapasitet til 5 uker standby (bruk som klokke) og vel 55 timer med sporlogg. Eneste minuset er at blåtannbrikken sluker strøm, men nå kjøpte jeg denne klokken for å ikke være avhengig av mobiltelefon, så den funksjonen bruker jeg kun når jeg "må" se hva jeg nettopp gjorde (aka skrytestatus av en treningsøkt på facebook ) Garmin Connect har også nettopp mottatt en vannvittig overhaling!
 2. Det lar seg sikkert gjøre, men jeg tenker at det blir som å høgge ved med spade. Feil verktøy, men det funker i nøden. Min iphone pleier å gi tapt for strømsult etter ett døgn, kanskje to om jeg er flink til å skru den av. Jeg har selv investert i en Garmin Fenix II klokke, handlet den fremfor de mer treningsrettede pulsklokkene utelukkende på grunn av "fjellfant" funksjonene. Den kan vel lagre gps spor kontinuerlig i 55 timer, men den har standbytid på 5 uker. Altimeter, trackback (følge sitt eget spor hjem), lagring av gps punkt, kan forhåndslaste ruter... Kan til og med brukes mot geocacher, om de er utstyrt med en spesiell Garmin geocache sak. Forøvrig kan man etter synkronisering eksportere ruter og informasjon fra Garmin Connect, eller dele turen direkte derifra.
 3. Her i huset har vi ett ekstra kjempestort klesskap spekket med alt av turutstyr. Så det er bare å åpne dørene, velge ut og pakke nedi utstyr for de som skal være med. Som oftest pakker jeg for meg selv og mine to barn, men det hender seg at det bare blir meg. Uansett er forskjellen hvor stor sekken er. Mat blir enten plukket fra kjøkkenet eller nærmeste butikk. Har "pers" på å dra fra jobb 16, hente begge barna og være i bilen på tur til klokken 17. Jeg vet faktisk ikke om jeg hadde fått sjelero med en "ferdigpakket" sekk. Da måtte jeg nesten ha forseglet den... Det er jo alltid noe som er kjekt å ha i slike sekker og så blir det ikke returnert. :/
 4. Lite stemningsbilde. Ørskogfjellet for de lokalkjente
 5. Hmm, ser mine barn er "bortskjemt" på tur. Hehe. Vi får anskaffe skikkelige sekker som nevnt tidligere iom de begge er sommerbarn og "blir store"
 6. Blir litt på tampen svar dette her, drar med ungene på tur nuh. Sekken er pakket og fjellet venter Angående pakking har jeg med løse kompressjonsposer til klær. Klærne stappes mellom soveposer o.l. frem til vi har satt leir. Da pakkes alt ut og sorteres og lagres i telt. Og ja, nøtter o.l. er med i sekken. Det tar liten plass og er god energi både for voksen og barn!
 7. Tessatroll: Ser du virker litt lokalkjent i området Molladalen, er du tilfeldigvis fra området rundt her? Isåfall, er turen inn til Molladalen akseptabel for barn på 5 og 7? Tenker å ta fergen over og gå fra Barstadvika. Blir nok uten klatring før jeg er trygg på at barna klarer å bære f.eks. soveposer o.l. Men med skikkelig sekk tror jeg det skal gå utmerket
 8. Og ja, Akka 3 RS tror jeg det er. Forteltet er iallefall stort og meget behagelig med småbarn på tur! Liker teltet kjempegodt, skal være ett bra mye bedre telt før jeg bytter ut det føler jeg.
 9. Parangen er stor ja, men den brukes for det meste som øks og noe spikking av grillpinner. Vekten er ikke noe problem så langt, det er en grunn til at jeg brukte pengene på en recon pack Bæresystemet er gull verdt i mine øyne. Har enda til gode å ha såre skuldrer på tur! Light my fire boksene er trekantet ja. Har tre kopper, tre sporker og tre "fat". Har lagt igjen halvparten av lokkene. Begrenset hvor mye mindre det kan bli føler jeg, før det går på kompromiss med spisekomforten. At de er litt tykke gjør at ungene ikke brenner seg så lett. Matmessig ja, host, der er jeg ikke fornuftig i det hele tatt! Vi tar ofte med kjøttdeig og lager gryterett. Metter godt å lenge. Så blir det gjerne en pakke pølser/lomper som rask varmmat og ferskt brød. Mine barn klarer av en eller annen grunn ikke å gi beskjed før de er "skrubbsulten" og sure. Jeg har lagt av en dunpose fra Fjällräven som er på salg nå hos min lokale xxl, den blir handlet på mandag. Slipper unna med 1000 kroner og den har en komforttemp på 0 grader. Så min sovepose blir byttet ut ganske snart tenker jeg, iallefall på sommeren. Jeg ser jo at med skikkelig sekk og en sovepose i hver blir jo sekken min omtrent tom igjen. Iallefall om jeg har dunpose. Og da eksisterer jo ikke volumproblemet lengre Hurra!
 10. Deuter Fox 30 ser jo helt rå ut! Den visste jeg ikke om. Tror det må handles to slike, så minstemann kan ha klar til neste år. Vi klatrer jo litt også, og Molladalen står på listen over destinasjoner. Iallefall med Maja.
 11. Det er en liten sammenleggbar sak, kjekt å grave latrine f.eks. Småbarn har tidvis lite gangsyn på, eh, ærendene sine. Greit også når vi er flere familier på tur med tilsvarende flere barn. Også hvis vi føler for å fyre opp ett lite kosebål en plass, så kan den være hendig. Hmm, jeg har vurdert litt dette med å la eldstejenta få bære soveposen sin, iallefall på de kortere turene. Men hvilken sekk til de? De har hver sin Bergans sekk, men ingen av de synes den er særlig komfortabel. Det er faktisk ikke noe glemt på den listen, jeg kopierte egentlig bare inn pakklisten min. Stormlighter og en lett fiskestang er vel det eneste som er utelukket.
 12. Som tittelen hinter til, har jeg to barn jeg drar med på tur alene. Det vil si, jeg reiser ofte med flere, men jeg må ta ansvar for meg selv og to barn. Tenkte å få litt inspill på sekken og hva som innenfor rimelighetens grenser kan lettes på. Det er uhåndterlige volum. Ellers, tips og triks som kommer godt med på slike turer taes imot med takk Bare så det er nevnt, jeg kompromisserer ikke på sikkerhet ift lettpakking. Slanker gjerne sekken, men her turer vi med riktige marginer. Barna er 5 og 7 år gamle, og bærer derfor utelukkende forbruksvarer/egne ting. Økonomi er forøvrig i høyeste grad en faktor! Alt må jo handles tre ganger omtrent. Tursekken er slik; Recon Pack 1x Fjällräven Akka 3 1x Exped Synmat UL 7 2x Mammut oppblåsbare liggeunderlag 1x Helsport Alta sovepose 2x Helsport Alta Short soveposer 1x Primus OmniFuel 1L Bensin 1x Kjelesett 3x Light My Fire spisesett 1x pose førstehjelp 1x liten Silva hodelykt 1x Sea to Summit håndduk (liten) 1x spade (leave no trace osv, den blir ) 1x parang Toalettsaker Mat etter behov, vann fra bekken/vann. Klær er strippet til skalljakke/bukse, innerlag, mellomlag, rent undertøy/sokker (siste to etter antall dager). Eventuellt badeshorts etter årstid. Soveposer er jo det jeg først tenker på som kan spare volum, men jeg føler også at syntetposer tåler litt røffere behandling, flere vasker og vann om uhellet er ute. Liggeunderlagene til barna er billige fordi de blir herjet med. Selv vurderer jeg å anskaffe en dunpose. Videre så teltet vi i år fra februar/mars og opplevde kalde netter. Mulig det blir vintertelting på oss i år. Turene går i alt fra lavlandet til platået på Trollstigen. Vi er bosatt i Ålesund, legger opp til turer +/- rundt 2 timers kjøring, maks 3-4 timer anmarsj og to netter (helgeturer).
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.