Gå til innhold
 • Bli medlem

Fjellvis

Medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. J er ikke noe hunde-ekspert,men d sies at en godt trent og utvokst hund kan bære halvparten av kroppsvekta. Min hund får mer trening enn de fleste vanlige familiehunder og kløv-vekten økes selvsagt gradvis når j skal trene med d . Men d er ikke sikkert j har samvittighet til å lesse på så mange kg,(kanskje 10 kg). Men d var vel egentlig ryggsekk dette dreier seg om.. Skal kontakte butikken etterhvert å se om j får igjen på garantien..
 2. Hunden min er ikke ferdig utvokst enda,derfor kunne den ikke bære så mye enda. (Neste sommer kan j i teorien lesse ca 18 kg på hunden). Ble overasket selv over at sekken ble så tung,men når man skal ligge i telt i 9 dager ,så må man bære alt man trenger på ryggen. Den skrøpelige sekken har en egenvekt på 4-5 kg,stormkjøkken,sovepose,telt,klær,mat til meg og hund,fiskeutstyr. Syns ikke at j tok med mye unødvendig til den type tur. Men poenget var at sekken taklet ikke oppgaven sin til tross at de reklamerer med sekken gjør tung bør lett.
 3. Måtte bære mye hundemat i tillegg det som ellers var nødvendig. Var utstyrt for en 9 dagers telttur. Skulderrem ble ødelagt,remer nede som fester sekkepose til ramme løsnet,spenne på hoftebeltet gikk opp,hoftebeltet måtte stadig etterstrammes osv.. Aldri mer Bergans på meg
 4. Hadde med min nyinnkjøpte Bergans Powerframe på Hardangervidda.Gikk en del mil med 37 kg på ryggen. Konklusjon: Powerframe suger!! Sekkens remer og spenner tålte ikke vekten og bærekomfort var på bånn!!
 5. Tenkte på en ny sekk. Hørt rykter om at d er dårlige sømmer på reconpack. Hvordan er hoftebeltet på Reconpacken? Holder d seg på plass? Ellers så vurderer j Norrøna Synkron rammesekk
 6. Trenger tips om hvilke sekk som er best egnet til å bære +- 30 kg på lange fjellturer. Hoftebeltet har hatt en tendens til å gli ned på min gamle berganssekk. Noen som har erfaringer Norrøna synkron?
 7. Har vært på Island og utelukker ikke at d kan bli en utfordring å slå opp teltet. Dette pga. landskapet som er løs stein.
 8. Kjøp et Helsport tunnel-telt på tilbud. Får under 2000 kr får du ofte et bra telt til ditt bruk. I tunnel-teltene har du plass til hund i forteltet.
 9. Obs! På Hardangervidda er d forholdsvis mange private vann som det fort koster mange tusen kroner å fiske i,selv noen få dager. I disse vannene er d svært upopulært å fiske i uten en avtale med grunneieren. J gjetter på at d også er upopulært å slå opp telt v et av disse vannene uten at man har betalt leie. Private vann er ikke alltid så godt skiltet. Altså en enkel fjellvandrer med fiskestang og normalt tjukk lommebok risikerer å møte mannvonde fjellbønder og klysete rike bymennesker hvis man med god tro fisker eller telter v feil ørretvann. En oversikt over private vann på østdel
 10. Fjellvis

  Hund på tur

  Bouvier des flandres regnes som allergivennlig,har vaktinstinkt,har tjukk pels som gjør at den skal takle norsk klima godt,har vært brukt som trekkhund,har en kvadratisk kroppsform og mye muskler som gjør den godt egnet til kløv,Str. på bouvier: 30-40 kg. og 59-68 cm i mankehøyde Men hvis det er en ren turhund du tenker på,så er spisshundrasene best egnet.
 11. Og hoftebeltet sklir ikke ned på alpinisten?
 12. Fjellvis

  Jakke

  Goretex er helt vindtett,men puster ikke så mye med tanke på svetting. Ellers så er mikrofiber mer pustende og samtidig någså vindtett. Norrøna er et annerkjent merke. Bergans har også et alternativ til goretex. Dette får man kjøpt i de fleste seriøse sportsbutikker. Bor du i Akershus/Oslo-området,så har Villmarksbutikken på Jessheim Storsenter bra utvalg på alt som har med villmarksutstyr å gjøre.
 13. Det er andre sportsfiskere de er sinte på...
 14. Til Mr.T: Utifra det som folk har skrevet tidligere i denne debatten,så er det gode muligheter for fysiske konfrontasjoner på Hardangervidda. Dette pga. at det er snakk om mange penger for å bedrive sportsfiske. Men en med ditt navn burde vel kunne takle lutrygga fjellbønder eller feite byfolk stinn av penger...
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.