Gå til innhold
  • Bli medlem

friluftsRemi

Aktiv medlem
  • Innlegg

    217
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av friluftsRemi

  1. Las en plass at det du trenger er sukker. For å bygge opp igjen musklene etter langvarig bruk. Husker ikke hvor jeg las det da, så ta det med en klype salt (eller ikke?).
    Og grunnen til at du gjerne måtte gå inn for å få nok sukker er alle de sportsfreakene som nekter å spise "usunt"

  2. 3 timer siden, Hege Szyrxzc skrev:

    Langline: Bruker det en del i marka. Tråkker på lina og hanker inn hunden om det trengs. Poenget for meg er at når det kommer noen, så holder jeg innerst på lina og viser kontroll, jeg lar ikke hunden ha ti meter line foran meg. 

    Men hvor mange meter sikt er det du egentlig har på tur? Skjønner at på høyfjellet over tregrensen har du bra oversikt, men i marka er det jo ikke mange metrene før du runder en sving eller lignende. Flere ganger på tur i fjellene rundt Bergen ser jeg en hund komme løpende med signalgul langline bak seg. Jeg slakker på farten for ikke å bli for uforutsigbar for hunden, og enten bare går forbi eller hilser på, alt etter hvordan hunden reagerer på meg. Ofte tar det "lang" tid før jeg ser eieren, og selv om langlinen går helt bak til eieren har eieren absolutt ingen kontroll på hva som skjer mellom meg og hunden sin.

    33 minutter siden, snurrehaler skrev:

    Problemet er jo ikke hunder på tur, men folk uten normal folkeskikk. Og da enkelte av disse folka uten folkeskikk nok også er hundeeiere så ser jeg at slike konflikter kan oppstå. 

    Her kommer jo også litt etikk inn. Hvem er viktigst? Mennesket eller hunden? Hvem skal vi først ta hensyn til. Skal vi si at det er viktigere å ta hensyn til folk som har absolutt null erfaring rundt hunder og andre dyr, og ikke aner hvordan en skal oppføre seg, eller er det viktigere at hunder får oppleve frihet og sitt naturlige habitat med minst mulig restriksjon? Skal det lages soner hvor det er skiltet at her kan hunder gå fritt, og liker du ikke det får du finne deg en annen sti å gå på?

    Både hunder og mennesker kan plutselig reagere uforutsigbart. Forskjellen er at mennesket har lov til selvforsvar, det har gjerne ikke hunden.

  3. Jeg har blitt angrepet og bitt av hund.
    Det skjedde i en park og jeg var på vei hjem fra trening. Heldigvis var det en typisk våt kald bergensvinter, og jeg hadde ganske tykt med klær på. Var blå på overarmen i mange dager.

    Det gikk ganske lang tid før jeg ikke ble nervøs når jeg traff på andre hunder. Det er vanskelig å riste av seg en slik hendelse. Hunden som angrep meg var heller ikke noe lite knøtt. Hadde ikke eieren hatt hunden i bånd og klarte å dra den til seg aner jeg ikke hva som hadde skjedd.

    Jeg har også jobbet i barnehage hvor hundeeiere har kommet bort og lurt på om hunden sin var i nærheten, de hadde nemlig gått seg en liten tur, og hunden var jo selvfølgelig ikke i bånd. Båndtvang er det selvfølgelig i området. Mange ganger knyttet vi fast hunden til gjerdet slik at den ikke kom inn i barnehageområdet.

    Grunnen til at jeg skriver dette er at hvordan kan jeg være sikker på at hunden din er så snill? Du kan være 110 % sikker på at hunden din aldri vil gjøre noe galt, men det aner jeg ingenting om. Mange hunder kan være skvetne, og plutselig glefse hvis de føler seg truet. Jeg forstår fryktelig godt hvordan det er å være skeptisk til å møte hund, spesielt de uten bånd.

    Men så lenge hunden er i bånd, og har kontroll, så er ikke hund noe problem i fjellet. Sånne langliner er bare tull på tur og jeg tipper det ikke holder som båndtvang.

    • Liker 1
  4. Siden det tydeligvis var denne tråden som tok av, limer jeg inn svaret mitt fra den andre tråden:

    Mitt triks på tur er å skru av skjermen. Det er gjerne den som bruker mest strøm. Skru av visning av bildet du nettopp tok. Jeg har vært på tur fra mandag, tok til sammen 493 bilder. Kamera har fortsatt 53 % batteri. Et speilrefleks har gjerne mye større batterier enn kompaktkamera, og bruker gjerne mindre batteri siden det er optisk søker og du trenger ikke bruke skjermen på kamera i det hele tatt! :)

    Ellers er DNT-hytter med strøm fantastisk. Eventuelt hvis du bruker bil så finnes det ofte billadere til de fleste batterier.

    Kanskje det hjelper litt å skru av lagring som jpg. Kamera tar uansett bildet i råformat, og konverterer det i så fall til jpg etterpå, dette tar sikkert litt strøm tipper jeg.

  5. Mitt triks på tur er å skru av skjermen. Det er gjerne den som bruker mest strøm. Skru av visning av bildet du nettopp tok. Jeg har vært på tur fra mandag, tok til sammen 493 bilder. Kamera har fortsatt 53 % batteri. Et speilrefleks har gjerne mye større batterier enn kompaktkamera, og bruker gjerne mindre batteri siden det er optisk søker og du trenger ikke bruke skjermen på kamera i det hele tatt! :)

    Ellers er DNT-hytter med strøm fantastisk. Eventuelt hvis du bruker bil så finnes det ofte billadere til de fleste batterier.

    Edit: Kanskje det hjelper litt å skru av lagring som jpg. Kamera tar uansett bildet i råformat, og konverterer det i så fall til jpg etterpå, dette tar sikkert litt strøm tipper jeg.

    • Liker 1
  6. Bare en liten tanke. Men er det mulig at når du har en syntpose over en dunpose vil du miste effekt av at dunet blir klemt sammen av vekten til ytterposen? Det kommer jo selvfølgelig av på spensten til dunet hvor mye det klarer å holde oppe, og hvor tung syntposen er som ligger oppå. Kanskje det er bedre med en syntpose inni?

  7. Jeg tror at vi kan konkludere med at døde og gjerne falne trær er greit å ta nesten uansett hvor en befinner seg i Norge. Og så lar vi det som gror stå. Unntaket er hvis du spør spesifikt grunneier om du får lov, og da gjerne hvor mye og i hvilket område.

    Vi eier en del skog rundt hvor hytten vår er (slekten på far-siden min kommer derfra) og bruker selv skogen til vinterved hjemme, men vi bryr oss ikke om noen andre tar litt småtrær for å lage seg et kaffebål. Vi driver ikke med hogst, har hverken tid eller utstyr til det. Det er ganske populært å campe på andre siden av vannet for hytten vår siden det er startsted for flere t-merkede stier.

    Poenget mitt er at ikke alle grunneigere tjener penger på skogen sin.

    • Liker 3
  8. Eneste som kanskje kan være relevant med dagens teknologi, er om noe er helt hårreisende. Hvis to soveposer med omtrent tilsvarende spesifikkasjoner, men hvor den ene er mye lettere enn den andre. Det er ganske stor forskjell på vekt på de ulike materialene. Dun av lav kvalitet veier en del mer enn dun med høy kvalitet (ved samme temperaturgrenser). Tykkere og mer slitesterke materialer veier mer enn tynne. Skal ytterstoffet være vanntett veier det som regel mer. Lengde og størrelse på glidelåser har også noe å si hvis du skal høvle av de siste grammene.

    Jeg tror også at hvis du handler varer hos de større produsentene, vil temperaturgrensene være ganske riktige. Men du må også tenke på at folk er forskjellige, og hvor nært temperaturgrensen du vil være komfortabel.

    EN13537 er en standardisert test. Om temperaturgrensene den produserer kanskje ikke passer deg personlig, er det i alle fall samsvar mellom de ulike soveposenes spesifikasjoner.

  9. 1 minutt siden, Mareng skrev:

    Fjellheimen SL har dør i duk i innerteltet, med litt mesh øverst. Er der noen tungtveiende bakdeler med denne løsningen?

    Er det lufteluke i innerteltet ved fotenden?

    Uten å ha noe særlig erfaring fra mange andre telt, fungerer denne løsningen bra for mitt bruk. Det er lufteluke i toppen ved fotenden som vist på bildet over, og i toppen ved forteltet. Luften kommer da gjerne både fra undersiden av ytterteltet i fotenden, og gjennom ventilasjonen der, strømmer inn gjennom ventilasjonsluke i innerteltet tilsvarende den på toppen av ytterteltet, går gjennom mesh-en på døren og ut ventilen i forteltet. Luftgjennomstrømmingen får også hjelp av varmen du produserer inne i teltet.

    Akkurat nå, Mareng skrev:

    Støyer teltet mye i litt vind?

    Duken jeg har, som er en light duk og ikke superlight, støyer ikke i det hele tatt. Den er ganske "myk" og tøyelig, så den slår ikke i vinden. Det er selvfølgelig viktig å sette opp teltet stramt.

  10. Jeg har samme erfaring som de over her. Opplever for mye fukt og kondens på vinterstid. Mye av dette er fordi jeg bor og er mest på tur på vestlandet, hvor luftfuktigheten gjerne er høyere. Om sommeren har jeg dunpose ned til omtrent null. Om vinteren eller i "skulderperiodene" bruker jeg syntet. Det er jo litt bakvendt, siden det er om vinteren vektbesparingen hadde vært størst. Men, men, viktigst for meg er tryggheten om at dunet ikke plutselig skulle kollapse i løpet av natten midt oppå fjellet. Skjer det på sommeren er det ikke like stor krise som på vinteren. 

    Det koker nok ned til erfaring. Jeg trenger mer erfaring med overnatting vinterstid, og det er kanskje bedre luftfuktighet på høyfjellet og på østlandet enn rundt Bergen.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.