Jump to content

Pippinus

Passivt medlem
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Friluftsliv, hund, illustrasjon og foto!
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

406 profile views
 1. Da kanskje jeg henger (høhø) meg med på neste treff så får jeg testa det skikkelig!
 2. Uff det er så synd at så mange ikke tillater hund på kollektivtransport...! Planen foreløpig er vel å ta toget til Stange? Hvordan fungerer det? Vi sliter litt med å finne ut hvordan vi skal komme oss frem med kollektivtransport fra Oslo S. Tog til bergen og så hoppe av underveis kanskje?
 3. Det frister veldig å ta en tur dit i ferien denne sommeren - meg og bikkja, og muligens ei venninne og hennes hund. Men vi har ikke bil og er avhengig av kollektivtransport. Er det noen muligheter for å komme seg dit med kollektivtransport? Noen erfaringer på den fronten? Eventuelt hvor det går an å hoppe av i "nærheten" for å så å gå til fots. Har det ikke travelt, så vi belager oss på god tid, og har ikke noe imot 1-2 ekstra døgn i skog/fjell. Har sjekka opp litt og slikt, men tar gjerne imot tips og råd.
 4. Hvem må ha hele fjellheimen tilrettelagt? Er det for mye å be om å kanskje ha muligheter for litt ly om man skulle være veldig uheldig med været? Ikke bare for folk, men også for hundefolk, eller er det bare greit for folk uten hund å ta seg inn på hytter eller koier om det skulle være nødvendig? Jeg ser virkelig ikke problemet med å kunne ta hensyn til begge parter. Overdrivelse er alltid en slager.. Ingen krever noe som helst, men det hadde vært hyggelig om også hunder ble mer akseptert på tur. Ingen her bruker hund som en unnskyldning for å få bruke hyttene, for all del, det vel nesten mer omvendt fordi man som hundeeier ofte ikke føler seg helt velkommen, eller forstått, når man har med seg bikkja på tur. Og da tyr man ofte til andre løsninger. Det er ikke alltid et telt er mulig - situasjoner kan oppstå. Og sånt kan man ikke forutse.
 5. Åja, hehe nei Vi tok ikke med hunden inn fordi vi følte det "var lov" der og da, men fordi vi fikk beskjed om at det gikk greit. Jeg har stor respekt for slike regler og bryter dem ikke, betjent eller ubetjent hytte. Nettopp fordi jeg synes det finnes nok av hundeeier som tror de kan gjøre hva de vil. Men jeg synes det er fint om man får samme respekt tilbake, eller ihvertfall forståelse for at man da er glad i denne bikkja, og gjerne vil at den skal ha det greit på tur Men om det er hundeEIERE eller vanlige folk, synes jeg ikke vi skal skille på. Folk er folk, enten de har hund eller ikke, og det er holdningen til enkelte FOLK (ikke bare folk MED hund) som ødelegger for andre, og dermed minsker muligheter for at det kanskje hadde gått an å tilrette legge litt mer for folk med hund på tur. Men dette er jo en evig debatt, fordi man har de som ikke liker hund, og dermed eierne deres, og så har man de som liker hunder, som har hund selv, og som ikke har noe imot å omgås disse, og så har vi de som egentlig ikke bryr seg så mye om hva hundeeiere foretar seg, og så har man de som er allergiske som man da må ta hensyn til. Slik ser man jo at det ikke bare er enkelt å tilrettelegge for alle, men å ha et anneks eller en liten bi-hytte i forbindelse med hund på tur, hadde jo vært det beste for å unngå å havne i konflikt med folk som ikke liker hunder osv. Men det er jo vanskelig å få til, samt at det koster en god del penger. Enn så lenge er telt en fin erstatning for det, så lenge været og forholdene er gode for det.
 6. Det var vel de som jobbet der som ga oss lov til det. Om de hadde myndighet til det eller ikke vet jeg ikke, men vi fikk lov og jeg gikk ut ifra det vi hadde bitt fortalt. Dette var altså et lite anneks unna hovedhytta, og hovedhytta var betjent. De hadde også et vedskjul med hundebur (Som var ALT for små for en husky til å ligge i, de kan i det minste ha bur i rett størrelse om de skal tilby ly til hund på den måten) hvor tispa oppholdt seg mens vi var inne i hovedhytta. Hun var lita (heldigvis) så måtte belage seg på å ligge der i en halvtimes tid før jeg fikk dårlig samvittighet for å putte bikkja mi inn i noe så lite, uten mulighet for å kunne bevege litt på seg. Vi hadde med oss telt men det begynte å regne kraftig da vi skulle sette det opp, så da betalte vi for å få sove på hytta istedet. Når det er et eget hus for hundeeiere, så er det ikke nevneverdig stor forskjell på å ta med hunden inn dit eller ikke. Allergener fra hund kommer inn dit uansett om hunden er med inn eller ikke. Allergi er som sagt ikke et tema, da man ikke tilbyr (eller er dum nok til å gå inn i hundehytta for å sove der) turister å overnatte i hundehytta om man har allergi. Jeg kommer til å sjekke nøye hvilke hytter som godtar hund før neste langtur, men jeg kommer til å beregne meg på telt - da slipper jeg sinte folk på nakken... uansett...
 7. Nå var det mer på generell basis jeg mente med det utsagnet. Det må gå an å respektere, og bli respektert, av begge parter. Alle hundeeier er faktisk ikke ansvarsløse eller har mangel på folkeskikk. Det er synd med de som ødelegger såklart, men sånn er det jo overalt, ikke bare på fjellet. Det er synd at du har fått et slikt syn på hundeeiere. Hund er en viktig del av manges turer og da er det synd at disse blir ekskludert fra resten av hytteprivilegiene.. Dette gjør jo at man ikke føler seg velkommen.
 8. Jeg, som hundeeier, har delte meninger om dette. Jeg har hatt med hund på DNT hytte EN gang, og da var vi så heldige at vi fikk hundehytta for oss selv, og vi fikk lov til å ta med hunden inn i hytta. Det eneste hun gjorde var jo å sove, etter 10 timers marsj. Det satte vi alle stor pris på og slike opplevelser gjør at man får lyst til å komme tilbake. Gjestfrihet for både hund og eier kan da ikke være så vanskelig? Og hunder er individer og reagerer forskjellig på å bli stengt inne i et bur (som knapt nok er stort nok for en stor hund) og forlatt i en mørk bod. Slikt er vanskelig å forutsi og man kan aldri garantere at hunden ikke lager en lyd om den blir etterlatt sånn alene. Såklart, reagerer den så bør man roe den ned og finne alternative løsninger. Det er bare så synd at de som ikke har hund, eller som ikke forstår seg på hvordan en hund fungerer, tror at en hund er i "offline mode" når den ikke blir "brukt"... Ellers er jeg enig i at det er mange som ødelegger for de som faktsik følger regler. For ja, jeg mener man skal respektere regler satt i en annens hytte/DNT-hytter osv. Folk som ikke oppfører seg, eller som ignorerer slike regler synes jeg ikke noe om, hundeeier eller ikke. Jeg som hundeeier er MEGET bevisst på hva jeg og hunden min foretar oss når vi er på tur i det offentlige. Jeg vil ikke at min hund skal være til sjenanse for noen, fordi jeg vet hvilket syn samfunnet ofte har på hund. Ang. allergi så vet jeg ikke hvordan det er med hytter rundtomkring, men der vi var lå jo hundehytta for seg selv, et lite stykka unna hovedhytta hvor de fleste som var på tur sov. Allergi er ikke et tema på slike steder, da man holder hund unna fellesarealer og andre sovesaler. Hundehår og diverse får man gjort lite med, men da kan man heller si ifra så får man respektere hverandre og gjøre det man kan for å unngå ubehageligheter. Men som hundeeier, føler jeg innimellom at hundene våre helst ikke skal bli sett eller hørt, for folk som ikke har(eller ikke liker) hund. Og det synes jeg er veldig synd. At det skal være så vanskelig å finne en gylden middelvei... Jeg synes man skal gi og ta, og oppføre seg bra!
 9. Er på utkikk etter en hengekøye for turbruk til en grei pris. Må ha myggnetting såklart, hehehe! Og vanntett tak. Har sett litt på denne: http://www.xxl.no/Root/Villmark/Turutstyr/Diverse-turutstyr/Hengek%C3%B8ye-Expedition-zip/p/1091812_1_Style Noen som har erfaring med den, eller noen andre som man kan anbefale? Har aldri prøvd det på tur før men det virker jo genialt.
 10. Jeg ble så inspirert av slike videoer at jeg måtte ta med meg kamera i skogen for å lage en liten snutt. Filmet med Canon 60D - noe jeg aldri har gjort før men resultatet ble ikke så aller værst Ikke glem å se den i HD.
 11. Veldig fin film! Den ga meg fysninger og lengsel.. Må ut på langtur snart!
 12. Har en alaskan huskytispe som blir 2 år imorgen faktisk. Vi driver med trekk, kløv, lydighet, sportrening og alt som kan gjøres utendørs egentlig. Herlig tispe som gir alt hun har hele tiden. FULL av morro. Livet er en lek - enkelt og greit.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy