Gå til innhold

amk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Update: 1: Har vært på Ebay. Det krever sin kvinne å finne frem til rett produkt. Andre behov meldte seg etter meget kort tid (søndagstur), prosjekt utsatt. 2: Fram med kjøkkenvekt, veide de gamle glassfiberstengene og sammenlignet med alustengene i Reinsfjellposen. Forskjell: 49 gram pr stang. Hva er feil med 35 år gammel glassfiber, liksom? Mange ting antagelig, men ikke vekten. 3: Lurer på om jeg ikke skal prøve meg på det siste forslaget her, ny strikk i de gamle. Er mest usikker på endene, det er en slags gummikoppknott utenpå nederst på stangen. Som trolig blir ødelagt når jeg prøver å tvinge den av. Men lite å tape på det, blir neste prosjekt kjenner jeg. Takk for alle råd!
 2. Takk, smart med sikkerhetsnål. Og lufteluker er på plass i gamleteltet ja.
 3. Takk for svar, Bjørn J, jeg går straks til Ebay. Hva slags redskap trenger jeg for å kappe sånne teltstenger? Har ikke veldig velutstyrt verktøykasse 😊.
 4. Jeg har et pent gammelt Helsport Rundhø telt som, trass i innkjøp av Reinsfjell sl, er og blir mitt favoritt-telt. Lynraskt å sette opp, veier egentlig ikke mye mer, veldig romslig og står godt. MEN - strikken i stengene er morken, og gjør at oppsetting tar mer enn de 2 minuttene det tok før. Har noen byttet strikk i slike, og har tips og råd? Hvilken strikk? Hvordan feste i endene? Har spurt Helsport, som svarte at det er vanskelig å bytte strikk i glassfiberstenger. Har også sjekket om det fantes nye alustenger i passende lengde, det kunne jo vært et alternativ. og Ps, ekstraspørsmål: Det er jo sånne storm-flapper på teltet. Blir lite snøbruk, trenger jeg disse eller klippe av og spare noen gram?
 5. Takk, var det jeg fryktet. Er bare dagskort og ukeskort som er alternativene her. Greit å vite om 3-dagersmuligheten andre steder
 6. Hvor lenge varer et dagskort kjøpt på iNatur? Følger det datoen, eller 24 timer fra kjøp? Det jeg lurer på er jo hvis jeg kommer om kvelden, fisker litt, sover, står opp neste morgen, fisker litt til og drar hjem, alt innenfor et døgn,- må jeg da kjøpe 2 kort?
 7. amk

  Ujevn dun?

  Takk for svar!
 8. amk

  Ujevn dun?

  Ok, da pakker jeg sekken og ser meg ikke tilbake. Takk for beroligende svar!
 9. amk

  Ujevn dun?

  Nå ble jeg litt usikker her, så da spør jeg de erfarne. Kom akkurat hjem med nyinnkjøpt dunsovepose, ME Helium 600. Ut av posen og har fluffet den opp på sengen. Jeg syns dunen er så ujevnt fordelt? På undersiden er det liksom flekker hvor yttertrekk og innertrekk ligger mot hverandre med null dun imellom, mens det er rikelig i fotenden. Skal det være sånn? Må jeg selv fordele dunen før leggetid?
 10. Alle dere som liker natur på video: Har dere oppdaget nettspilleren til Nrknatur.no? Klikk på nett-tv i menyen til venstre, og du kommer til Nrknaturs nettspiller, der det ligger masse gode klipp og hele filmer! Oppdateres hele tiden. Og,- selvfølgelig tenker NRK på slike ting som springwatch. Uten å gå inn på hvorfor det ikke finnes i Norge, vit at det meste drøftes, ofte siden før det kommer på skjermen hos BBC. NRK er godt orientert om alle nye konsept hos storesøster BBC gjennom alskens utvekslingsforum og samlinger.
 11. Kan jeg reklamere for tredje gang? Det er da aldeles utrolig at det skal være så vanskelig å holde seg tørr! Vært nå på tuslende aftentur i Fjellveien i Bergen, av alle ting (ja, vet dette er FJELLforum, men likevel...). Etter ca en times enkel spasertur i klassisk bergensregn er jeg gjennomvåt på begge knær i min ca 9 måneder gamle Norrøna Falketind xcr bukse. Som jeg kjøpte etter å ha reklamert på Falketind Paclite buksen som "knakk" i sveisingen etter et halvt år. Som jeg kjøpte etter å ha reklamert på Missing Link-bukse etter et halvt år, som faktisk, tro det eller ei, var en reklamasjon etter forrige bukse.... Herregud. Jeg innser at jeg har veldig dårlig karma i forhold til gore tex-bukser, men kan det være så jævla vanskelig? De blir ikke spesielt hardt brukt, jeg var ikke spesielt svett (Fjellveien, temmelig flatt bortover...) Ja, den er vasket en gang eller to. Ja, sprayimpregnert. Arcteryxjakken min er 6 år gammel, impregnert én eneste gang, fortsatt fullstendig vanntett. Ja, Norrøna har god service, men det hjelper på en måte ikke så mye hvis jeg hele tiden må ha en ekstra gore tex-bukse i reserve til de 3-4 ukene reklamasjonen tar.... I Bergen er man faktisk nødt til å alltid ha fungerende regntøy. Hvorfor betaler man 2999 kroner, en horribel sum, for en bukse som gir våte knær etter stakkarslige 9 måneder? GRRRMF! Unnskyld. Måtte bare få det ut. Men tør jeg å reklamere enda en gang? Bill. mrk. "Ut på tur, aldri sur"
 12. Det aller enkleste, hvis dine venner ikke er voldsomt spreke, er å gå tur-retur Geiteryggen fra Finse. Opp med morgentog, gå til Geiteryggen gjennom Kyrkjedøri. Retur neste dag over Omnsbreen, litt kortere. Dette er en helt ok og fin tur, lang nok for de mer erfarne, kort nok til at de andre holder følge. Legg evt inn topptur til Skarvet eller bare St Paal., etter forholdene trygg (det er tross alt høyfjell), og uten å måtte løpe på noe vis. Geiteryggen stor og koselig hytte med sivilisert middag og det hele. Dere kan også returnere til Hallingskeid istedenfor Finse, det er litt lenger og litt vestligere, med det det måtte medføre av vær og føre. Og sjekk om toget stopper der.
 13. I tilfelle noen lurte: Nesten bart i lysløypen, bløtt påskeføre i dalen, resten av turen hard is.
 14. Mye interessant her for en som aldri har vurdert smørefritt! Som vestlending med feller de siste 20 årene er jeg typisk lat med smøring, og skifter heller fellene av og på og av og på en gang eller to for mye... Så spørsmålet mitt er: Hvor bratte bakker kommer man egentlig opp med smørefrie ski? La oss si en klassisk hytte-til-hytte-variant, Fillefjell til Finse. Ville jeg da kunne bruke smørefritt hele veien? Opp til Sulebu, opp skaret fra Breistølen til Bjordalsbu, opp Omsnbreenruten over til Finse? Jeg har alltid, kanskje feilaktig, trodd at smørefrie holdt bare i rolig småkupert terreng. Men etter å ha lest denne tråden begynner jeg jo å lure på om jeg har fiklet med feller i årevis mens jeg kunne hatt en enklere skitur... (Altså, på nevnte rute har jeg da typisk startet med feller, og så smurt skiene når verste oppoverbakken er unnagjort, for så å legge feller igjen neste morgen, og evt på bratte bakker underveis. Slik at man til slutt ender opp med en herlig miks av blå, lilla og rød smurning samt fellelim og gjerne litt mose og kvist og kvas under skiene. Ah, vårskitur på Vestlandet!)
 15. Noen som har vært på Gullfjellet i dag og vet hvordan forholdene er? (Og som er innom forumet lørdag kveld, ja jeg vet, men det er lov å prøve seg...) Er i Bergen og vil gjerne på ski i morgen og orker ikke kjøre så veldig langt... Andre gode tips mottas med takk.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.