Gå til innhold

amk

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. amk

  Varighet fiskekort (inatur)

  Takk, var det jeg fryktet. Er bare dagskort og ukeskort som er alternativene her. Greit å vite om 3-dagersmuligheten andre steder
 2. amk

  Varighet fiskekort (inatur)

  Hvor lenge varer et dagskort kjøpt på iNatur? Følger det datoen, eller 24 timer fra kjøp? Det jeg lurer på er jo hvis jeg kommer om kvelden, fisker litt, sover, står opp neste morgen, fisker litt til og drar hjem, alt innenfor et døgn,- må jeg da kjøpe 2 kort?
 3. amk

  Ujevn dun?

  Takk for svar!
 4. amk

  Ujevn dun?

  Ok, da pakker jeg sekken og ser meg ikke tilbake. Takk for beroligende svar!
 5. amk

  Ujevn dun?

  Nå ble jeg litt usikker her, så da spør jeg de erfarne. Kom akkurat hjem med nyinnkjøpt dunsovepose, ME Helium 600. Ut av posen og har fluffet den opp på sengen. Jeg syns dunen er så ujevnt fordelt? På undersiden er det liksom flekker hvor yttertrekk og innertrekk ligger mot hverandre med null dun imellom, mens det er rikelig i fotenden. Skal det være sånn? Må jeg selv fordele dunen før leggetid?
 6. Alle dere som liker natur på video: Har dere oppdaget nettspilleren til Nrknatur.no? Klikk på nett-tv i menyen til venstre, og du kommer til Nrknaturs nettspiller, der det ligger masse gode klipp og hele filmer! Oppdateres hele tiden. Og,- selvfølgelig tenker NRK på slike ting som springwatch. Uten å gå inn på hvorfor det ikke finnes i Norge, vit at det meste drøftes, ofte siden før det kommer på skjermen hos BBC. NRK er godt orientert om alle nye konsept hos storesøster BBC gjennom alskens utvekslingsforum og samlinger.
 7. Kan jeg reklamere for tredje gang? Det er da aldeles utrolig at det skal være så vanskelig å holde seg tørr! Vært nå på tuslende aftentur i Fjellveien i Bergen, av alle ting (ja, vet dette er FJELLforum, men likevel...). Etter ca en times enkel spasertur i klassisk bergensregn er jeg gjennomvåt på begge knær i min ca 9 måneder gamle Norrøna Falketind xcr bukse. Som jeg kjøpte etter å ha reklamert på Falketind Paclite buksen som "knakk" i sveisingen etter et halvt år. Som jeg kjøpte etter å ha reklamert på Missing Link-bukse etter et halvt år, som faktisk, tro det eller ei, var en reklamasjon etter forrige bukse.... Herregud. Jeg innser at jeg har veldig dårlig karma i forhold til gore tex-bukser, men kan det være så jævla vanskelig? De blir ikke spesielt hardt brukt, jeg var ikke spesielt svett (Fjellveien, temmelig flatt bortover...) Ja, den er vasket en gang eller to. Ja, sprayimpregnert. Arcteryxjakken min er 6 år gammel, impregnert én eneste gang, fortsatt fullstendig vanntett. Ja, Norrøna har god service, men det hjelper på en måte ikke så mye hvis jeg hele tiden må ha en ekstra gore tex-bukse i reserve til de 3-4 ukene reklamasjonen tar.... I Bergen er man faktisk nødt til å alltid ha fungerende regntøy. Hvorfor betaler man 2999 kroner, en horribel sum, for en bukse som gir våte knær etter stakkarslige 9 måneder? GRRRMF! Unnskyld. Måtte bare få det ut. Men tør jeg å reklamere enda en gang? Bill. mrk. "Ut på tur, aldri sur"
 8. Det aller enkleste, hvis dine venner ikke er voldsomt spreke, er å gå tur-retur Geiteryggen fra Finse. Opp med morgentog, gå til Geiteryggen gjennom Kyrkjedøri. Retur neste dag over Omnsbreen, litt kortere. Dette er en helt ok og fin tur, lang nok for de mer erfarne, kort nok til at de andre holder følge. Legg evt inn topptur til Skarvet eller bare St Paal., etter forholdene trygg (det er tross alt høyfjell), og uten å måtte løpe på noe vis. Geiteryggen stor og koselig hytte med sivilisert middag og det hele. Dere kan også returnere til Hallingskeid istedenfor Finse, det er litt lenger og litt vestligere, med det det måtte medføre av vær og føre. Og sjekk om toget stopper der.
 9. I tilfelle noen lurte: Nesten bart i lysløypen, bløtt påskeføre i dalen, resten av turen hard is.
 10. Mye interessant her for en som aldri har vurdert smørefritt! Som vestlending med feller de siste 20 årene er jeg typisk lat med smøring, og skifter heller fellene av og på og av og på en gang eller to for mye... Så spørsmålet mitt er: Hvor bratte bakker kommer man egentlig opp med smørefrie ski? La oss si en klassisk hytte-til-hytte-variant, Fillefjell til Finse. Ville jeg da kunne bruke smørefritt hele veien? Opp til Sulebu, opp skaret fra Breistølen til Bjordalsbu, opp Omsnbreenruten over til Finse? Jeg har alltid, kanskje feilaktig, trodd at smørefrie holdt bare i rolig småkupert terreng. Men etter å ha lest denne tråden begynner jeg jo å lure på om jeg har fiklet med feller i årevis mens jeg kunne hatt en enklere skitur... (Altså, på nevnte rute har jeg da typisk startet med feller, og så smurt skiene når verste oppoverbakken er unnagjort, for så å legge feller igjen neste morgen, og evt på bratte bakker underveis. Slik at man til slutt ender opp med en herlig miks av blå, lilla og rød smurning samt fellelim og gjerne litt mose og kvist og kvas under skiene. Ah, vårskitur på Vestlandet!)
 11. Noen som har vært på Gullfjellet i dag og vet hvordan forholdene er? (Og som er innom forumet lørdag kveld, ja jeg vet, men det er lov å prøve seg...) Er i Bergen og vil gjerne på ski i morgen og orker ikke kjøre så veldig langt... Andre gode tips mottas med takk.
 12. Bok! En veldig god kilde til mange enkle og lettilgjengelige, og noen få litt mer krevende turer, er den vesle boken Turløyper i Bergensområdet. Den er utgitt av Bergens Tidende, tror den selges i resepsjonen deres. Veldig hendig med kart og beskrivelser! I tillegg har BTs lørdagsmagasin en fast turtipsspalte. Et mye brukt hundetur-sted er Hordnesskogen i Fana,- fine myke skogsstier i området bak bossanlegget i Rådalen. Men sånn til morgenlufting og ikke mer enn ti minutt kjøring, så er vel Langeskogen det greieste.. Tenk også på at det egentlig tar relativt kort tid å kjøre nordover. Opp Munkebotn bak Sandviken sykehus er fin grusvei. Rett gjennom Eidsvågstunnelen har du Jordalen, og også gamleveien tilbake over fjellet mot sentrum. Kjører du til Åsane, er der fine muligheter ved den gamle postveien til Salhus (inn ved Åsane gamle kirke) og i Hjortlandsdalen (inn ved Flaktveit). Begge disse har en del grusvei.
 13. Takk for gode svar, dette var jo meget interessant. En tur som bare går i oppkjørt løype er det vel ikke mye moro med Tafjordfjella og nordvest er absolutt noe, men gruer litt for lang reise. Imøteser med spenning en snørapport fra området Tyin-Skogadalsbøen-Leirvassbu og deromkring! Det er vel noen av medlemmene som har vært der i det siste?
 14. Er veeeldig usikker på hvor påsketuren skal gå i år,- hvor er det egentlig snø? Nok til at det er litt gøy? (Ja jeg vet, sentrale østland og sørland, men sånn i fjellene på midten og vestpå, altså? Ikke for lang reise!) Vi skal på klassisk hyttetilhytte, og tviler mellom Fillefjell-Finse, Finse-Haukeli, eller rundtur Jotunheimen fra Tyin. Fra palmefredag til onsdag. Noen som har noen synspunkt på hva som er kjekkest? Er det så lite snø at det er ugreit rundt Bjordalsbu, f.eks? Hva med vestvidda, er alle hyttene smekkfulle i påsken? Er det steinhardt og avblåst over alt? Hm.
 15. amk

  Stølsheimen

  Vet noen om skiforhold vest i Stølsheimen no? Kor kan eg dra på kjapp fjelltur hvis det skulle vise seg å bli bra i helga? takk!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.