Gå til innhold

Skijenta90

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  45
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Skijenta90

  Turtagrø Hotell

 2. Skijenta90

  Nye telemarkski

  Da er skiene kjøpt, betalt, hentet og prøvd
 3. Skijenta90

  Nye telemarkski

  Takk for alle svar Skal se på i morgen! Føret her i Lom er knallbra, så jeg gleder meg til å få nye ski på beina!
 4. Skijenta90

  Nye telemarkski

  Hvor lange ski sånn ca. bør jeg kjøpe? Er ca. 170 selv.
 5. Skijenta90

  Skiheis til "galdhøpiggen"

  http://www.lom.kommune.no/index.gan?id=4327 Ja, bøverdølene er overivrige på dette mener jeg. Nå vil de kjempe med nebb og klør mot mer vernet område (Breheimen). Er bøverdøl selv, men ikke enig med dem. Bøverdalen har ingen fremtid som bygdesamfunn om ikke noe skjer, men det må gå ann å finne på noe annet enn de alpinplanene. Men om ikke noe skjer, er bygda vår snart bare et sted for hyttefolk og turister.
 6. Skijenta90

  Saksi via Ø1

  Jasså. Jeg kommer aldri til å kalle den det ihvertfall.
 7. Skijenta90

  2000 meterssamlere - Presentasjonsrunde

  1:Alder og bosted, evt. navn Mari, 16 år, bor i Bøverdalen i Lom. 2:Første topp - når og hvor Galdhøpiggen 30.7.94. 3:Antall hittil 40 topper over 2000 m. hittil, ifølge en liste jeg fant på nettet med 300 topper. 4:Flotteste topptur så langt hvor og evt. noen ord Huff, de er det mange av. Skitur over Smørstabbreen i mai og vårskiturer generelt er favoritturene mine. Og når vi først er på Sognefjellet pleier vi å ta noen topper. Husker spesielt en gang i mai, flott vær og stekende sol hele veien opp til Store Smørstabbtind. 5:Hvorfor en samler Fordi da har jeg et mål å jobbe mot som jeg synes er gøy. 6:Planlagt progresjon og eventuelt største hinder i progresjonen Skal holde på til jeg går lei evt. ikke kan mer. Største hinder: Skadet og operert kne som setter grenser for hvor mye jeg kan bevege det. 7:Hvordan det hele startet Pappa er fjell-/brefører, og det er han som skal ha æren for at jeg har fått dilla på å samle på topper!!
 8. Skijenta90

  Saksi via Ø1

  Ang. det med endinger. Norsklæreren min (som også er en skikkelig "fjellkar") mente følgende: Disse endingene kommer fra nynorsk, og da i hovedsak fra Vestlandet, siden Ivar Aasen samlet inn ord i hovedsak fra Vestlandet. I nynorsken på 1800 tallet var det mye i-endinger, og dette ble overført videre til kartet. Han nevnte det at Lom kommune faktisk har klaget på det at navnene på fjellene skrives feil, altså da med i-ending, eller evt. andre ruskefeil. F.eks. Sjogholstinden. På et kart står det Snøhuletinden, og det høres jo helt tullerusk ut for de som snakker denne dialekten. Ifølge læreren min vil flere av disse feilene bli rettet opp snart.
 9. Skijenta90

  Saksi via Ø1

  Jeg tror nok at de endingene kommer enten fra Sogn eller fra den gamle nynorsken. Skal spørre en lærer i morgen, han har garantert ett svar på det med i-endingene.
 10. Skijenta90

  Ny klatre-/bresele

  Grunnen til at jeg skal ha ny: Sitteselen er for liten, fikk den da jeg var 9 år. Helselen er også for liten, men den er for kort, og jeg har justert den helt ut, så jeg må han en ny sele av ett eller annet slag.
 11. Skijenta90

  Nye telemarkski

  Takk Skal se litt på dem også. Prisen er det ikke så farlig med, så lenge det ikke blir over 7000. Var innom G-sport igår, og de anbefalte Head, er det bra ski? Kan nevne at jeg har noen gamle dynastar fra før, men de er nå sprukket og ødelagt, så jeg må ha nye.
 12. Skijenta90

  Saksi via Ø1

  Ja, jeg kjenner ingen som bruker i-ending ihvertfall.
 13. Skijenta90

  Når er man gammel nok til å begynne å klatre?

  Jeg fikk være med på klatring som 5 åring, og klatret litt på steiner, i trær og litt i vegg. Fikk være med på skikkelig "uteklatring" da jeg var 9 år. Tror ikke 4 år er for tidlig, bare ting blir tilrettelagt.
 14. Anbefaler Naturopplevingar og Jostedalen Breførarlag.
 15. Skijenta90

  Fjelltur i Rondane

  Er ikke kjent i Rondane, men vil gjerne ta en tur dit i sommer. Gode tips til turmål? Gjerne topper, og de over 2000.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.