Gå til innhold
  • Bli medlem

Kjell Iver

Administrators
  • Innlegg

    10 199
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    235

Innlegg skrevet av Kjell Iver

  1. Flotte bilder fra nord der! Steike ta - både Sandhornøy og soulo står notert i bakhodet fra før! 


    Litt fluer er det  jo!IMG_0830.jpeg

    Her går det i remerking og rydding av en gammel sti. 
    I lokalavisen fra 1920 tallet er det omskrevet at noen søkte om 50,- fra herredsstyret for å finansiere trappebyggingen - litt artig å finne frem igjen disse trappetrinnene - fra den gangen vi hadde kompetanse selv til å bygge slikt. Har jobbet en del med grunneier og de som styrer parkeringsplass så det blir vel ok til slutt.

    IMG_0833.jpeg

    IMG_0832.jpeg

    IMG_0829.jpeg

    IMG_0831.jpeg

    • Liker 5
  2. https://ve-import.no/produkt/verktoy-og-utstyr/hansker-1/monterings-hansker-str-11

    Griseskinnshansker til 37,- Kunne kanskje duge? Det står at de er slitesterke. Husker en kar jeg var på tur med for mange år siden som alltid sverget til arbeidshansker i fjellet.

    Jeg liker personlig best de arbeids-ullhanskene som er dyppet i gummi - de holder godt på varmen samtidig som de er ganske gode å arbeid med. Spesielt ved klopplegging og flisete plank.

  3. En formiddagstur på Tyskenghatten - nest høyeste fjell i Leka og grensefjell mot Bindal. Virkelig et nydelig turmål 538 hm mest på svaberg. 
    IMG_0796.jpeg

    Heilhornet til høyre der jeg sitter nå.

    IMG_0797.jpegIMG_0792.jpeg

     


    Hadde egentlig avtalt å bruke dagen på tur til Heilhornet med gutten - men grunnet torden avlyste vi det. Når jeg kom ned fra Tyskenghatten så jeg at det var bedring i varslene og gikk opp hit - må snu ved ca 700 hm - ca 600 m fra toppen. Det er for usikkert for torden nå. 
    traff et par som kunne fortelle om ekstrem elektrisk aktivitet når de var ved toppen - klærne hadde vibrert så mye at de lagde lyd! 

    Fikk en helt annen ro i skrotten når jeg tok bestemmelsen å snu. Better safe than sorry.

    IMG_0801.jpeg

    IMG_0799.jpeg

    • Liker 9
  4. Larix skrev (2 minutter siden):

    Jeg har promotert Aquasure, til lignende reparasjoner, her inne, tidligere, og vil slå et salg for det igjen.

    Jeg er ganske sikker på at det skal være mulig å tette hullet med det, eller lignede produkter.  Min erfaring er at skinn, reparert med Aquasure, blir veldig solid, men, selv om aquasure er fleksibelt, blir det stivere enn opprinnelig, der det er reparert.

    Det var et godt tips - har noe liggende som jeg kan bruke. Skal se hva jeg får til. 

  5. Siste skitur var nok litt harde for mine alfa advance skisko. I tillegg kanskje mye slitasje fra skaresnø i kanten ved gummien. Når jeg fyller skoene med vann er de fortsatt potte tette selv om hullet i skinnet er over en cm langt!

    Har liggende et sett med Berghaus yeti gamasjer som jeg vurderer å lime på- disse er ekstremt trange så noe må uansett gjøres med skinnet her vil jeg tro, men tror jeg får de på om jeg absolutt vil. Noen med erfaring med skinn- rep? Siden gamasjen tres over er det ikke så nøye om det blir pent..

    IMG_0785.jpeg

    IMG_0784.jpeg

    IMG_0782.jpeg

  6. Pause fra teams og jobb et par timer - gikk en tur opp Bolkskardaksla fra veien til Simskardet. Har glemt hvor fin denne ryggen er  her på grensen til Bjørgefjellet .

    samme sted 26 mars 2006IMG_0674.png

    IMG_0658.jpeg

    IMG_0657.jpeg

    kommet en jervefelle oppi her - stanker fordervelse.


    Fortsetter et stykke til 748 - toppen tar jeg en annen dag. Bilde mot kvigtinden og børgefjellIMG_0673.jpeg

    • Liker 8
  7. Gabs88 skrev (På 8.5.2024 den 6.24):

    Årsaken er at noen fant ut at verten også holder på som toppløs-servitør og har en OnlyFans kanal, og kontaktet da kanalens sponsorer slik at samtlige forlot kanalen.

    Det var mye merkelig i denne saken. Hva er greia med mannlig toppløs-servitør? Og hvorfor skulle dette være problematisk ? Hvis han var så profilert burde han vel heller holde seg til betalsider.

    Det kan jo hende at vi også hadde syntes det var rart om f.eks. Lars Monsen jobbet hemmelig som toppløs servitør og at dette ikke passet med profileringen av f.eks. bladet Villmarksliv den gangen han gjorde det. En sak har som oftest to sider - og om sponsorene var macho-actionfirma så passer det kanskje ikke inn i profileringen.

  8. Post kun røverkjøp - diskusjoner holdes i et annet emne - lenke finner du lenger nede.

    Posten under har stått som første post siden 2009. En teknisk feil gjør at vi ikke lenger kan låse den på toppen og derfor dette innlegget som jeg vil låse på toppen.

    Sitat

    Røverkjøp og gode tilbud tråden

    Ideen med denne tråden er å dele gode tilbud man kommer over på nett/butikk med de andre på forumet, for å slippe å betale i dyre dommer for utstyr du kunne fått mye billigere et annet sted.
    Jeg tenker først og fremst på relativt store prisavslag på kvalitetsutstyr som har fått god kritikk.
    Gode tilbud du kommer over på brukt/ubrukt utstyr på QXL.no, finn.no eller lignende kan også gjerne postes.

    Posten skal inneholde:
    - Navn på varen og pris (og originalpris)
    - Link til varen eller sted og navn på butikk
    - Grunnen til at det er et godt kjøp

    Tilføyelse 20/11 2013 Eventuelle diskusjoner holdes i tråden http://www.fjellforum.no/topic/29662-diskusjon-ang-r%C3%B8verkj%C3%B8p-og-gode-tilbud/  (admin KI)

    HE 25.11.19: Dette er en tråd som mange abonnerer på og det sendes ut e-post for hvert innlegg som lages i tråden. ALLE andre innlegg enn faktiske røverkjøp skal postes i Diskusjon ang. Røverkjøp- tråden. Med andre ord: Tenker du å sitere en post i denne tråden eller svare på en post i denne tråden må du klippe ut sitatet og lime det inn i diskusjonstråden.  

    Diskusjoner holdes her 

    • Takk 3
  9. Er det ikke ganske ofte at det er forskjell på sommervarmen i nord og sør? Det er i hvertfall min erfaring - styggvær i nord betyr ofte godvær i sør og omvendt. 

    Og på kysten kommer jo ofte den evinnelige tåka om varmen blir for høy - liker egentlig heller kald nordavind og klarvær. Varme er oppskrytt. :) 

    • Liker 3
  10. Vemodig når det som normalt skulle skje i mai skjer i april. Tok en beslutning på å bruke føten innover veien i Simskardet - det var ganske tungt å gå, men skiføret ville blitt enda verre tror jeg. Sitter nå mellom bruene ved sommerparkeringen - det er stor vannføring og isgang og det er utrolig tidlig, men sånn er det i år. 
    IMG_0579.jpeg

    IMG_0578.jpeg

    Ikke lett for di som ferdes inni fjellet når det blir bare mildvær regn og vind.

    • Liker 8
  11. Marius Engelsen skrev (14 timer siden):

    Gjorde ikke @Kjell Iver noe sånt en gang? En uvitenskaplig glitest?

    Det stemmer - det var/er utrolig stor forskjell på gliden på de forskjellige pulkene. Den lette acapulka'en min er i en klasse for seg. Den ligger her- noe jeg har sett i årene etter. Brettet blir mye hardere brukt.

     

    jaknudsen skrev (20 minutter siden):

    Har ikke erfaring med samtidig sludd og kraftig vind i telt, hva er lurt å tenke på / gjøre?

    Ikke noe særlig til forhold. Forbered deg på klabbing på fellene - ha med smøring til de, og husk at den kan komme uventet frost. Da er det mye styr å få løst teltet som fryser fast i snøen.

    • Liker 1
    • Takk 1
  12. Har termoser an mass i alle fasonger og størrelser. Utgangspunktet var egentlig at jeg en dag hadde behov for å bruke 3 enliters ståltermoser på en biltur og i den forbindelse oppdaget jeg at en av de lakk - men det jeg ikke så da var jeg hadde blandet lokket fra en gammel en liters med en annen gammel og god enliters og når jeg da kildesorterte lokk og termos kjapt hadde jeg plutselig bare en brukbar igjen :)

    Så en video fra en vintertur der en fyr lovpriste 2 liters Thermos og syntes det var en god ide å ha en 2 liter i pulken. 1 liter er jo for lite uansett. Vekt er underordnet sånn sett. De selger ikke 2 litersen i europa for øvrig så derfor gikk jeg for en 1,4 liters.

  13. Klarte under opprydding å kaste  et par stålthermoser, så må fornye litt der.

    Bestilte meg akkuart en 1,4 liters Stanley på en Norsk nettbutikk. Så til min nysgjerrighet (på O store internettet) at det var nevnt at 1,4 litersen var like stor som 1 litersen, noe som det også så ut som på videoene. Det stemmer ikke helt men ikke langt unna.

    Når man studerer videoene så ser den 1,4 litt større ut, men ut i fra en nettside så er den bare 3 mm høyere og 5 mm bredere. Det er jo utrolig mye bedre spec på den 1,4 litersen - synd de ikke selger den i 2 liters versjon egentlig (i Norge)

     image.png

    image.png

  14. Er det egentlig vanlig med demping i sålen på fjellstøvler? Det er selvsagt mer hensiktsmessig med joggesko men det er vel litt i mot selve hensikten med en utmarsj kanskje.

  15. sneakyowl skrev (6 timer siden):

    innerteltet for rim på morgenen. Hva bruker dere andre til dette?

    Jeg må ærlig innrømme at jeg ble påvirket av en turrapport her og investerte i en forøse på Felleskjøpet - 59,- kostet den. Kan sikkert brukes til mye annet også, men har en slett side slik at man drar denne over duken og samler rim. I grusom grønnfarge :) 

    For første gang på over 20 år måtte jeg ta en rens av dysen på min msr dragonfly og jeg er nå klar for vintertur selv. Får se hvordan forholdene blir i februar. Har vært sprettkaldt og mye vind den siste tiden.

    Investerte i ny lue - Norrøna arctic - testet den i dag og den blir bra. Erstatter nok min kaninlue.

    Jeg er ikke så veldig opptatt av dette med vekt på vinterturer. Pulken blir overkommelig å dra på uansett.

    • Liker 3
  16. ingen87 skrev (5 minutter siden):

    Ja, jeg er litt der at jeg ønsker at disse (hovedsakelig de med mindre erfaring eller turister som mangler lokalkunnskap og kjennskap til aktuelle tjenester) skal prøve å skaffe seg denne kunnskapen lokalt. Vi har et besøkssenter for våre nasjonalparker, som er tilstede i tre kommuner, og som kan gi nødvendig informasjon til de uten lokalkunnskap og ferdigheter/erfaring. 

    Det er veldig positivt at dere ikke vurderer twitter, facebook osv. Disse tjenestene er på vei ut.

    Det er veldig synd at man ikke har klart å lage en felles levende nyhetsportal for Nasjonalparkene. Det er det virkelig behov for. For eksempel når broer er borte eller man ønsker å gi beskjed om stengte hytter eller andre nyheter. F.eks. ferdselsforbud og vinterbrøytet veier eller stengte veier. Samme med skånsom ferdsel overfor fjellrev, villrein eller moskus. Alt dette passer ikke inn i Varsom.

    Vi hadde jo godtur.no og lommekjent, men disse tjenestene er ikke i drift mer og det var veldig mye støy og feil med rutene på lommekjent. 

    Når man søker etter info fra de forskjellige nasjonalparkene er det et sammensurium av nettsteder man må innom og de åpner seg i nye vindu. Det burde være veldig enkelt å få til en felles løsning.

    Beklager ellers at jeg/vi kupper emnet ditt her, men dette er en ting som har irritert litt og det er bra at dere er på utkikk etter løsninger.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.