Gå til innhold
  • Bli medlem

StokkAnda

Aktiv medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral

Om StokkAnda

  1. Hei. Vi er er 3-4 gutter på 17 år som ønsker å dra på en 10 dagers kanotur i Norge. Vi bor i Follo og vil helst ikke kjøre mer enn 8 timer, eventuelt kollektiv transport lengre. Det er litt vanskelig å starte opp når vi aldri har gjort noe slikt før. Vi ønsker en greit slitsom tur - ikke noe puslete, men heller ikke at vi blir utslitt hver dag. For å ramse opp det som må stemme for at vi skal kunne gjennomføre: - Det må være mulig å padle kano der i 10 dager. - Det må være mulig å leie kano. - Det må være mulig å komme seg dit kollektivt eller med bil innen rundt 8 timer. - Det må være mulig for oss uerfarne å gjennomføre, med tanke på stryk. Ingen av oss har padlet kano særlig mye. Hva tenker dere? Er dette i det hele tatt mulig? To tusen takk!
  2. Jepp, kjernemusklatur er det vi fokuserer på når vi trener. Vi holder nå på 5 dager i uka med forskjellige muskelgrupper (blandt annet de øvelsene Thorudo nevner), og vi skal ta en sekketur imorgen, en todagers sekketur neste helg og deretter 5 dager med sekk. Skal legge ut en pakkeliste snart og håper at noen kan komme med innspillinger. Deres svar har vært til god hjelp
  3. Takk for gode svar! Det er en utfordring å kle seg riktig. Som det ble sagt litt ovenfor: Temperaturen kan komme ned i 0 grader. Når det gjelder utstyr skal vi gjøre alt så lett som overhodet mulig.
  4. Hvordan gjør dere det med bekledning når dere skal pakke så lett som mulig? Skal selv på en langtur midt på sommeren, og trenger det letteste jeg kan få tak i uten å bruke altfor mye penger. Det har jo ikke all verdens å si, men hva slags sko, bukse og jakke anbefaler dere? Skal traske igjennom en god del skog og også være innom fjellet. Er forresten 15 år.
  5. toshiba: Det gleder oss at dere liker opplegget! Hvis det er ønskelig lager vi gjerne en tråd der vi skriver litt om prosessen. Eventuelt en blogg! Hviledag er nok lurt. Vi skal ta med oss det videre. Fiske får vi se om vi får til. Kanskje vi løser det på en lur måte. Takk for svaret! Om det er noen som er interesserte i å høre hvordan det går kan jeg fortelle at vi trente armer med vekter idag, og gikk ca. 2 mil med 15 kilos sekker igår. Vi har også spurt forskjellige firmaer om de er villige til å sponse, og hittil har vi fått god respons. Blant annet har kiwi gitt oss 500 kroner som kommer godt¨med i matbutikkene på veien.
  6. Takk for dette innlegget. Meget nyttig. Vi skal satse hardt på variasjon. Vi er livredde selv for at vi ikke skal klare å dytte ned maten.
  7. For å gjøre en ting klart med en gang; Vi bestemmer oss ikke for hvor mange mil vi skal gå før marsjen. Vi kommer til å gå så lenge og hardt vi orker, enten det er en halv mil eller 20. Vi spør jo nettopp fordi vi er usikre på hva som er realistisk, og det er greit å vite omtrent hva vi kommer til å klare. Vi er veldig takknemlige for svarene deres og skal satse på å gå mer enn 2 mil. Metoden til Thorudo hørtes veldig interessant ut. Vær så snill og kom med mer! Alt dere har å dele er interessant for oss.
  8. Takk for svaret, Ida! Grunnen til at vi har vurdert fjellduk sterkt er at mange som har gått lignende turer faktisk anbefaler det om sommeren. Men jeg er enig; Telt høres best ut. Vi skal naturligvis beregne flere ganger hvor langt vi kommer til å gå, og regner nå med 2 mil om dagen, ihvertfall i starten. Sikkerhetsmargin er viktig i planleggingen. Fin side du har også.
  9. Tusen takk for svaret, Grimmer! Slike poster er for oss gull verdt! Hvis andre kjenner til områdene vi skal igjennom setter vi stor pris på om dere forteller litt om erfaringer. Jeg skjønner nå at variasjon er viktig når det gjelder mat, og vi skal ha det i bakhodet når vi kjøper inn. Lett sekk skal det definitivt bli. Vi skal kutte bort (bokstavelig talt) ALT som er av unødvendig vekt. Treningen starter idag; tyngre sekk enn den vi skal bruke. Igjen: Tusen takk for hjelpen!
  10. Angående trening så tar vi en slags joggetur med tunge sekker imorgen. I ukedagene blir det styrketrening med vekter. Takk for svaret, livsnytar! Ser ut som det blir telt med mindre noen andre kommer med innvendinger. Blir litt vanskelig å porsjonere opp havregrynen ettersom vi antakeligvis kommer til å spise dobbelt så mye da som vi gjør nå(hehe), men skal sjekke det ut. Vi får se om vi unner oss luksusen med å drasse med oss kanel, tørrmelk og sukker. (Selv om det igrunn bare er næring.) Takk for oppskriften.
  11. Takk for svar, Lompa! Dette er et av de vanskeligste spørsmålene. Jeg synes også idéen om telt er mest fristende, men vi spørr oss selv om vi holder ut med kun fjellduk? Hvis ikke kjøper vi antakeligvis et veldig lett telt istedet. Skal begynne å gå med ekstra tunge sekker.
  12. Hei på dere! Det har seg slik at jeg og en god venn har tenkt oss på en lang tur. Sammen skal vi forsøke å gå fra Drøbak til Levanger, altså fra Frogn kommune til Levanger kommune. Vi planlegger å gå hele strekningen, med unntak av en båttur igjennom Femunden. Vi beregner å bruke ca. en måned, og synes det er greit med litt ekstra margin i tilfelle noe skulle gå feil eller vi bare ønsker en hviledag eller to. Vi går til Oslo og følger herfra "Pilegrimsleden" (http://pilegrimsleden.no/) opp mot Hamar, men skrår nord-østover før vi kommer dit. Herfra går vi innom Rena og mot Femunden. Fra Femunden går vi langs svenskegrensa mot Sylene og fortsetter til Meråker. Herfra går vi til "Hårskallen" i Levanger Kommune, og vi ender til slutt opp hos mine besteforeldre. Målet er å komme oss dit før farmor fyller 75 år. Hun skal naturligvis ikke vite noe om prosjektet. Vi satser på så lette sekker som overhodet mulig, og har nå beregnet at vi tilbakelegger oss i gjennomsnitt 2 mil hver dag. Vi har noen spørsmål angående prosjektet, og håper noen med erfaring kan hjelpe oss litt. Er 2 mil i gjennomsnitt hver dag realistisk? Vi er relativt godt trente og skal nå begynne med trening spesielt i forhold til prosjektet. (Kom gjerne med tips!) Lettvektstelt eller fjellduk? Fjellduken er lettere, men holder den å sove under i regn og vind? Andre tips med tanke på overnattingene? Hvor tunge tror dere sekkene må være? Har dere tips til mat? Vi satser på havregryn og annen tørr mat. Har dere andre tanker, råd eller opplysninger? Vi er svært takknemlige for svar, og satser på en lærerik og fin tur. Min far møter oss et sted på veien, og vi har da muligheten til å legge fra oss eller få tak i nødvendig utstyr ettehvert. Kjør på!
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.