Jump to content

Skaaningen

Passivt medlem
 • Posts

  336
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Skaaningen last won the day on April 30 2015

Skaaningen had the most liked content!

Reputation

138 Excellent

About Skaaningen

 • Birthday 11/07/1971

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da kan vi lukke denne tråden Litt info som kan være brukendes for andre, info insamlet i Feb 2021: Klattermusen Njord er ikke lengre i produksjon, men erstattet av Vidar. Vidar rakk vi ikke å se på. Bra pris hos Pyramiden på de størrelsene som var kvar Klattermusen Freke Dam modell fungerer veldig bra, men er kraftig. Dette er go-to-bukse for litt tøffere bruk. Av kolleksjonene til Norrøna er Svalbard litt mer romslig. Fikk tips å gå opp en størrelse av Norrøna. Norrøna Lofoten er å romslig, men er i passform tenkt mest for Snowboard. Mammut nordwand pro hs pant, dame, fungerte knallbra. Den er litt høyre der bak, men ikke like høy eller kraftig som Freke. Passede bra på curvy ung dame. Per igår hadde Milrab tilbud på noen størrelser. Prøve en Archteryx, tror det var alpha dame. Denne gikk ok, men damen her ville ha en bukse som var litt høyre bak. Hagløfs hadde en bib som jeg tror hette Visir. Denne passet bra, men Nordwand passed bedre. Nordwand hade litt kraftigere tyg, men Hagløs hade en ripstopp-variante. Tenker ripstop er bra mot viss type slitasje, medan kraftigere materiale er bra mot annen type slitasje. Via Internet lært att det som har passform "klatring" ofte er litt smalere i formen. Håper det kan være til hjelp for andre damer med samme form som dattra
 2. Har hatt litt kontakt med Limmer: Det finnes i hvert fall to stykk Limmer. De ligger nære hverandre, men jeg er litt usikker på hvor mye de egentlig snakker sammen. Hint hint finn riktig Limmer. Prisen ved den tiden var høyere enn det du skriver, så det blev ikke slike boots De har å et 'målekit', der man teiner fotens omkrets, og, måler høyden på forskjellige sted. Tror uansett at personlig besøk er bedre. Beligenheten er slik at man kan kjøre dit dersom man kommer till, feks, New York. Ett par riktig fine naturområden på veien/i nærheten. Lykke til ! /Skaaningen
 3. Dette var en uvanlig, og spennende tråd! Min bedre halvdel har veldig kalle føtter, og grunnet det ekstremt mye sokk og dermed tidvis kokende føtter. Hun har løst utfordringen slik: Nermest fot, en tunn ullsokk. Deretter en 5liter plast brødpose. Deretter valgfritt antall ullsokk. Ved kokende sokk, så skifter hun kunn innerste laget sokk, og de svette får tørke på utsiden av ryggsekken. Dette virker for henne. I forhold til uvanlig formet føtter, så finnes mer eller mindre uvanlig form. Bruker selv ortopedisk såle. Men, dersom jeg hadde hatt aldeles spesielle føtter, så hadde jeg undersøkt disse : https://www.limmercustomboot.com/ Det finnes å noen butikker i New York som lager bespoke custom boots. Har å lest om en i Europa, men husker ikke navn. Kanskje kan noen der lage noe veldig spesielt? Lurer å på om Dolomites, en skotilverker jeg tror er fra Italia kan ha noe. Tross alt, Italia er et varmt land.
 4. Noen dame som har erfaring av Klättermusen Durin som skal være unisex?
 5. Takk Fenrisfrøya! Hun har bibs fra Klättermusen Knallbra sak. Skal se på Njård
 6. Undersøkt litt mer selv: * Dette var ikke helt enkelt! (Normalt er det mange svar her på FF, men mangel på svar her, på Internætet, og fra ymse leverandører gjør at jeg tror dette ikke var så enkelt...) * Freeride og Snowboard bukser er ofte litt romsligere * Ting rettet mot klatring og mountainering er ofte mindre romsligt * Se mot bukser som enten har hemper i livet, eller, som har fast velcro i livet for stramming. Ellers ping på denne - noen som har testet og vet?
 7. Hei, min kone har en vinterpose fra Rab som er ekstra romslig. Fungerer fint, men husker dessverre ikke modell navn. Posen er ekstra bred opptil, og smalere nedtil.
 8. Dersom posen er mye lenger enn deg, så kan du stenge av nederste delen med en reim. Da vil du fryse mindre om føttene siden det blir mindre volum å varme opp. God tur!
 9. Hei, kjenner ikke de spesifikke posene, men deler noen trikk: 1. Ved kaldt vær er kulde nedifra verst, fordi soveposen blir komprimert. Enklest mulig cellplast liggeunderlag nermest bakken og en Downmat oppe på er fantastisk. 2. Har en Jerven isolert stor duk. Denne kan jeg legge som en ekstra teppe over flere poser, eller to soveposer inne i den. Hjelper mye om ekstra varme trengs. 3. Enkle ull otter (Magasinet pleier å ha til lav pris) og en ulllue og bøff er deilig når kaldt ute. 4. Unnvik fuktig tøy i soveposen. Det er din kropp som skal tørke ut fuktighet
 10. Hei, familien har flere ganske ekstreme poser - alle kjøpt på tilbud. De ekstreme posene er stort sydde med god konstruksjon, så der er det ikke så store forskjeller. Ting å tenke på : Dersom dun blir fuktig eller verre bløtt, så faller det sammen. Dersom risk for det, vurdere synet. Rab finner du ibland på ganske kraftig prisreduksjon. Søk å i England. Xcsports og Piteraq her i Norge har ibland tilbud på ekstreme poser. To eller tre av våre kommer derifra.
 11. Hei, Datteren har vokst ur sina Norrøna Svalbard dame GTX bukser: Hun har fått lår og høfter. Er ellers en slim ung dame, men hun trenger noe som passer en kurvigare proporsjoner på kroppen. Noen som kjenner til bra GTX bukse, ikke for tynn gtxtype, som kan passe? Feks passer Fjellreven curvy keb bra, men den er ju ikke GTX. Skall heller ikke være bibs; det har hun. Tenk regnvær og skog og ryggsekk.
 12. Takk. Ikke lett å prøve å kjøpe sekk uten å prøve. Noen kjøpere på Finn vil gjøre et godt kjøp
 13. OK, til orientering: Siden denne Bergans ALpinist V6 110 sort passet litt dårlig min (korte) datter, og andre liker den godt, så legger jeg ut denne ubrukt til salg på Finn. Vi skal prøve finne annen sekk til henne. Ikke videre reklame her, da det er feil forum.
 14. Har fortsatt en recon etter barnetiden. Fordeler: De gangene jeg ønsker volum, fortrinnsvis ved glamping (bedre mat, kortere distanser, kona mi ønsker bære mindre vekt og jeg tar tunge ting), er stor sekk gull. Sekken gir sterke positive minner og assosiasjoner. Aldri urolig for skade fra grener eller 'rough handling'. Negativt : Man bærer alltid et kilo mer. Har funnet ut at med alderen har mitt turmønster forandret seg. Fler korte dagsturer med liten sekk, og noen få til DNT hytte der jeg bærer kilo for min kone. Bruker derfor min storsekk eller liten lett sekk, men aldri min gamle 60L.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy