Gå til innhold
  • Bli medlem

olarabben

Aktiv medlem
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av olarabben

  1. Europris har en på 550gram, tar liten plass og koster 160kr denne uka. Måtte kjøpe den når jeg så den, ikke fått prøvd den enda dog.
  2. Skal se om jeg ikke får tatt et par bilder, av sekk og sovepose. Takk for tipsene angående hardhet på underlag også, det skal prøves ut 👍🏼 Jo stemmer at det er to d hemper oppunder kanten på sekken. Er jo en stropp under topplokk også egt men posen min er for stor til å passe inn under der. Burde jo tåle regn spør du meg angående det punktet, bløt sovepose er lite stas.
  3. Kjøpte downmat 9xp M ganske så fornøyd, ikke noe problem med støy. Men kanskje en smule hardt for min rygg. Men har egentlig støtt på et annet problem mtp pakking av sekk til helgeturer, har en bergans budor 45l som jeg tenkte p bruke men får da ikke plass til soveposen i sekken, og utvendig er det ingen festemulighet annet enn at man evt kan helten på to karabinkroker der viltnettet normalt henger. Tips til løsning?
  4. Okei, ja for knitringa i det på xxl hadde jeg slitt med å akseptere. Men det bedrer seg kanskje som du sa 🤔
  5. Har litt vond rygg ofte i løpet av ei natt, men skjønner det er exped som gjelder. Men synmat ell downmat 3 sesongers bruk for min del.
  6. Hallo har lyst på et underlag, men var innom xxl og syns flere av de bråkte litt for mye. Spesielt neoair xtherm. Noen som har et og anbefale med litt høyere r verdi som ikke støyer altfor mye?
  7. Mye myr rundtom her, derfor er en høy sko i mine øyne nødvendig.
  8. Hallo har et sett med alfa bever pro, men disse er litt for tunge og varme nå mot sommeren. Sett såvidt på alfa bukk men har skjønt at disse er bare å styre unna da de ikke tåler bruk. Noen tips ellers? Går mye på stier ved lufting av hund, 8kms rundtur.
  9. At «kupper» tråden går helt greit, for vi er nok ganske like og lik bruk.
  10. Ja det virker som et ganske så fint telt, kunne tenkt meg noe større fortelt dog. Men blir mest bruk på sommeren uansett så da er det fint ute også.
  11. Ja fotenden er jo skrå på alle de nevnte, untatt reinsfjell i 3p utgaven men den gir også endel ekstra vekt i forhold til de andre også. Nå som alle her har fortalt meg hvor viktig vekt er burde jeg jo nesten kvitte meg med recon sekken også *knis* for den veier mer enn hva noen få her inne har med seg på tur.
  12. Reinsfjell SL 2 så jo spennende ut men på en måte redd det blir for trangt, men det finnes også en 3 manns av samme telt. Har også telt som fjellheimen 2 SL, og Sarek 2 + CAMP. Samt fjellheimen 3 SL 2017 CAMP. Men hvilke av disse som har best plass og muligheter er vanskelig å si. Disse er egentlig alle over min pris men så har xxl 25% av nå denne uka som rettferdiggjør litt.
  13. Var innom de lokale sportsbutikkene i går, fant ikke så mye fornuftig følte jeg. Veldig mye av det dere ser på for tungt. Fant wiglo lt4 også ferdig oppsatt på xxl, for 2 kan det bli for stort fikk jeg en følelse av. Men likte veldig godt ståhøyden i det, noe andre telt ikke har så mye av da de stortsett ikke er mer enn 1-1.1m inni. Også var pakksekken til wiglo stor nok som nevnt her tidligere. Likevel kunne jeg nok fått den fornuftig ned i reconsekken
  14. Føler jeg har gått gjennom masse forskjellige sider å sett på alle telt i 3 og 4 personsklassen, og et jeg kunne sett på som en mulighet er MSR papa hubba, men den koster det dobbelte av hva som skal brukes. Så også på pakklett.no men fikk følelsen av at de ikke var allverden pluss verdens dårligste oversettelse på produktene.
  15. Har forresten 1 sekk som jeg kommer til å bruke også kjøpe en til mindre til dama, keg har en recon syncroflex.
  16. Er ingen bråhast nei, så takk for tipset Elisabeth.
  17. I starten blir dette litt ferietelt, for å besøk steder i landet med bil med noe gåing men ikke mer enn Max 2-3 kilometer evt. Så da er ikke vekt et problem. Samt på vintertur kommer det til å bli brukt pulk vil jeg tro i det store å hele. Så trur ikke vekta er noe stort problem, har også i løpet av en helt normal arbeidsdag ganske mange tusen skritt med snekkervest hengende på kroppen med drill, hammer og tenger ++ så trur jeg ogdå skal klare det fint. Sist tur jeg var på bar jeg en øsvvo på 15kg, pluss en 6er med øl og fiskeutstyr og sovepose uten å syntes det var alt for kjett.
  18. Joda kan se litt problemet med vekt altså, men vi kommer nok sjelden/ aldri til å få lange marsjer dit vi skal så ser ikke helt problemet med den ekstra kiloen, bikkja kommer også til å bære kløv om et års tid så den bære egen mat for turen.
  19. Nesten så jeg vurderer å utvidet budsjettet litt, fant et spennende alternativ nemlig wiglo lt4, delvis tungt med sine 6kg med inner og yttertelt. Men man kan dele opp det litt med å la yttertelt være en pakke og stenger samt innertelt i en pakke. Så kan man bære litt hver så sant man er flere på tur. Hva trur dere om dette?
  20. Hvordan er dine erfaringer med lavvu lighten da Viktor? For føler det kan være et alternativ, kommer nok mest til å telte på sommern. Så fyring vil egentlig være et lite problem.
  21. Hva tenkte du jeg skulle ta kontakt med helsport om? Er de fornøyde med lavvu’en sin?
  22. Takker for svar, mye kjappe gode svar her egentlig. De Nordmarka teltene så jo ganske greie ut, men som nevnt litt tunge. Vi er vel ca 170 og 180, samt hunden er gordon setter så ikke verdens minste hund heller. Holder et øye med helsport outlet og Finn.no stortsett daglig i håp om å komme over et kupp. Hvordan vil en brukt helsport lavvulight være?
  23. Hei planlegger litt ferie i år, vi er et par i 20 åra som har lyst til å prøve ut teltlivet. Pris vi har tenkt er en 2000-3000kr, planen er en tur til Lyngen, samt hvertfall noen netter i femundsmarka. Prøvd å lest litt her på forumet for å finne noe fornuftig, men stortsett så omhandler trådene her om langt dyrere telt. Men ringstind 2 fra Helsport blir titt og ofte anbefalt ser jeg. Men frykter det blir lite for 2 stk pluss hund. Mvh Ola, ung teltmann.
  24. Her var det mye svar, og jeg har lest litt til. Så fleste parten av sekkene folk har er vel muligens powerframe, recon og osprey 105l. Så kommer jeg til å kjøpe en sekk å ikke en på 40l og en på 80l. Men heller en stor, typ powerframe har jo også så man kan få en dagstursekk.
  25. Hallo, er ganske ny innen det å dra på fisketurer osv med overnatting. Og lurer litt generelt på hva man må ha med og hvor stor dekk man burde ha. Har sett litt rundt på forumet og folk bruker jo helt nede i 50 literssekk på ukestur. Men da pakker de svinelett og kompakt for mange tusen. Jeg vil ikke bruke så mye nå bare for å komma igang, men en god sekk skal jeg absolutt ha. Gjerne telt og en sovepose som ikke veier et tonn heller, men 1 kilosklassen er ikke nødvendig. Bar lavvo i helga, med alt av klær og fiskestang + mat og den lavvobaggen vakke mye å skryte av..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.