Jump to content

Test av Åsnes Mountain Race Jr


virrma

Åsnes Mountain Race Jr er en av årets nyheter fra Åsnes. Skien finnes i lengdene 150, 160 og 170cm og har ¾ stålkant og fellelås. Med moderat bredde og innsving (58 – 48 – 52) kan skien også brukes i preparerte skogsløyper, men dette er som navnet indikerer først og fremst en fjellski.

 

[gallery280x280]
[album]473[/album]
[/gallery]

 Produkt
 Åsnes Mountain Race Jr
 Levert av Åsnes
 Veiledende pris kr. 1.999 

 Fakta fra leverandør
 Vekt: 1.020 gram
 
 Fakta fra Fjellforum
 Vekt: 1.338 gram inkl. bindinger

 Testkriterier

 • Bruk i skispor
 • Egenskaper på skare/hardt underlag
  • Nedover (sving/plog)
  • Skrått terreng
  • Skøyting
  • Fiskebein
 • Egenskaper i løssnø
  • Nedover (svinge/ploge)
  • Bæreevne

Testforhold
Skiene ble testet gjennom sesongen 2015/2016 av Dina (9 år). De ble hovedsakelig brukt utenfor løyper på fjellet, deler av tiden i kombinasjon med pulk. Mountain Race Jr ble også testet i skogen, både i naturløyper, scoterkjørte løyper og maskinperparerte traseer, delvis i direkte sammenligning med mer klassiske langrennski.

Testen ble gjennomført med Rottefella Backcountry Auto NNN-bindinger og Alfa Hot Kid skisko. Testeren har gått mye på tur med ski, men har ikke trent eller konkurrert langrenn.

Erfaringer
Det aller første vi la merke til da vi hentet skiene, var hvor lette de var. Vi dro rett til fjells, og skulle 585535d112bf9_large.IMG_8211.JPG.15f5a7f6611150e31bdff5a406ca163c1.JPG.56beeafaf4afbb356dcf6e8f9c3ce2d5.JPGpå tur med dårlige desmberforhold. Det var isete, bare flekker, innimellom noen snøfonner og ingen løyper. Dina la mest merke til kortfellene. «Jeg glir framover, men ikke bakover» utbrøt hun svært fornøyd. Jeg la dessuten merke til hvor god kontroll hun fikk i nedkjøringene med stålkantene, mens hun ikke lot til å ta notis av hvor hardt og ujevnt underlaget var.

I marka fungerte skiene helt greit. De går fint i kjørte løyper, og siden de er såpass lette går det nokså greit å gå teknisk på ski med dem. Her er kortfellene unødvendige, og Åsnes Mountain Race Jr fremstår som et stabilt og tryggere alternativ til smalere og mer typiske langrennsski. Vil man gå fort og trene teknikk, er det andre ski som fungerer vesentlig bedre, men straks vi styrte vekk fra de preparerte løypene kom Mountain Race til sin rett. I løssnø og på ujevnt underlag og isete partier fungerte de langt, langt bedre enn smale langrennski. Det er ikke tilfeldig at det var mamma med treningsskiene som ble liggende i en snøfonn, mens Dina hadde kommet seg ned den samme kneika uten problem.

5855343b74c6c_large.2016-03-22_13_55.02-Dina.jpg.291a0f9c1132bcf401044f65de11f2091.jpg.4d48f00b32e68c6a0a9935f78937d672.jpgDen ultimate testen av skiene var en femdagers tur over Hardangervidda i påsken. Det var steinhard skare mesteparten av veien, og en utfordring å gå i skrått terreng og holde kontrollen i lange nedkjøringer. Jeg var svært glad for at hun hadde ski med stålkanter, og ser for meg en veldig slitsom tur med standard barneski. Alternativet hadde nok vært å gå til fots lange stykker av gangen, og sånt er jo ødeleggende for motivasjonen.

Det var begrensede mengder med snø der vi befant oss i fjor vinter, så skikkelig testing i løssnø fikk vi dessverre ikke gjennomført.

Vurdering
Åsnes Mountain Race Jr er så vidt jeg kjenner til den eneste skien med stålkant som tilbys til barn i det norske markedet, og den skiller seg også tydelig ut fra konkurrentene. Til turer på fjellet og i rufsete forhold er den svært god, samtidig som den fungerer greit til søndagsturer i siviliserte trakter. For langrennsløperen finnes det bedre alternativer.

Dette skjedde med produktene etter endt test
Skiene er fravokst og har blitt gitt videre til en annen ung turentusiast. Dina ønsker seg et par i neste lengde til jul.

 

 

 


 • Like 17User Feedback

Recommended Comments

var på tide med fjellski til mindre garden og! 

utrolig bra att du har fått testa de skia her,,vet hva junior skal få etterhvert,ble ikke kaldt med  Alfa Hot Kid? syns ikke de skia er alverden varme når man skal overnatta ute så har måtte tatt med ekstra sko til junior.

Link to comment
Share on other sites

Alfa Hot Kid  er de beste skiskoa jeg har funnet. Det er jo skisko og ikke vinterstøvler, og dermed ikke isolert for en hel dag med lek i snøen. Alt avhenger jo av temperatur og aktivitet. For oss har de dugd bra. Jeg kjøper dem store, bytter til ullsåle og bruke varme sokker. Har i tillegg brukt enten varme gamasjer  eller ekstra trekk utenpå, men hører at en ullsokk duger like bra på utsiden også. Nå må det jo også sies at vi normalt bruker mesteparten av tiden på ski. Hvis mesteparten av dagen brukes til lek, kan det godt hende at andre støvler er fornuftig. 

 

 • Like 2
Link to comment
Share on other sitesJoin the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy