Gå til innhold
  • Bli medlem

Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som har en bra oppskrift / metode for brødbaking på lengre turer?

Skal på 6 ukers fjelltur til sommeren og har kun mulighet til å få stekt brødet over gassbluss. Funker det å lage vanlige brød å steke dem i en kjele? Eller er det andre varianter som egner seg bedre?

Annonse
Skrevet

Her ser du hvordan du kan gjøre det i panne + oppskrift:

http://www.adrenaline.no/vandre/2002/mat/broed.htm

Har også hørt om at du kan gjøre det i kjele, men det har jeg ikke prøvd. Det er et deilig brød!!!

Andre oppskrifter på turmat finner du på forsiden til www.adrenaline.no

Bon apetit!

-lars

  • 2 måneder senere...
Skrevet

Hei,

Kjekt å lese at flere er interessert i brødbaking ute. Erling Kagges oppskrift med bakepulver er fin, men om de er på tur og har litt mer tid, er gjærdeig å foretrekke.

Bruk tørrgjær og lag ein vanleg grov brøddeig. Oppskrifter finn de bak på melposene. For dere som vil ha det enda enklere: Kjøp ferdige melblandinger i butikken. Kjevling er ikke nødvendig. Bare ta litt olje i hendene og trykk deigen flat. Stek deigen på svak varme på stormkjøkkenet.

Alternativ stekemåte: som pinnebrød over bålet.

Prøv dere fram med ost og krydder i deigen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.