Jump to content

Ajungilak Dampsperrepose / Vapour Barrier


Recommended Posts

For litt bakgrunn, se denne tråden.

For å unngå våt pose i vinter skal jeg gjøre et forsøk med dampsperrepose. Av min kjære samboer har jeg fått en Ajungilak-utgave til bursdagen min. Den så veldig lovende ut, men jeg er litt usikker på hvordan jeg skal benytte den. Derfor håper jeg at det er noen her som har brukt denne og har noen erfaringer de vil dele.

Når jeg trekker på meg dampsperreposen (DSP) og kryper ned i min Ajungilak Tyin 5-season blir jeg litt i tvil. Slik jeg har forstått det skal åpningen på DSP stikke ut av åpningen på soveposen (bilde 1). Den skal så "vrenges" rundt øverenden av soveposen slik at den ikke klapper sammen over ansiktet (bilde 2). Med en hel del knot får jeg til å vrenge den bak hodet, på utsiden av soveposen, men foran er dette ikke mulig (bilde 3).

Problemet er at om jeg bretter DSP rundt posen før jeg trekker igjen glidelåsen på posen vil DSP bare kollapse over ansiktet mitt av alt knotet. Deretter må jeg igjen forsøke å brette den rundt - denne gangen med én arm ut av åpningen på posen. Selv når jeg bruker noen minutter på dette tror jeg det er en god sjangse for at DSP i løpet av natten kommer til å klappe sammen over ansiktet mitt. Det kan vel i verste fall være dødelig i en lufttett pose.

Et annet alternativ er jo å ikke dra DSP ut av åpningen på posen. Da vil den stoppe i en ball rundt halsen min, som for så vidt ikke gjør meg noe. Problemet kan da være at all dampen fra kroppen, som skulle blitt luftet ut gjennom åpningen på posen, nå blir fanget i posen rundt hodet mitt.

Litt gaffateip kunne kanskje gjøre susen, men det limet blir jo noe skikkelig kliss på soveposen etter hvert. Sjur Mørdre, som førøvrig har designet DSPen, nevner at man kan sy den fast. Det er for så vidt en god idé, men jeg vil helst slippe DSP på kortere turer. Jeg kunne kanskje sy på noen borrelåser eller knapper, men jeg hadde håpet at løsningen skulle fungere "out of the box", som det heter på nynorsk.

Er det noen her som har brukt denne dampseperreposen? Noen andre som har noen gode ideer? Jeg setter pris på alle forslag :lol:

post-2280-133474497358_thumb.jpg

post-2280-133474497363_thumb.jpg

post-2280-133474497368_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Annonse

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy