Gå til innhold
Æljmækk

Tårntur

Anbefalte innlegg

Kom over denne artikkelen på nrk:

Skjult lenke - logg inn for å se den

Virker som en finfin tur å gå mellom disse tårnene. Om ikke alle i en smell så kan man jo plukke seg noen få...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.


 • Lignende innhold

  • Av KS10
   Hei. Noen som har kjennskap til turområder i nærheten av Trondheim som egner seg til bruk av fjellsko pr nå? Altså barmark. Vet at det fortsatt er en del snø i bymarka, men hva med Stjørdal, Estenstadmarka etc? 
  • Av Memento mori
   Intro
   Vi er inne i den mørkeste uka i løpet av året, passet bra med en tur på Krokskogen. Tok for en gangs skyld litt bilder med mobilen. Jeg har en Sonim xp7 telefon som tåler det meste til turbruk, men som har et ok minus kamera og en meget dårlig skjerm, slik at du ikke ser helt hvordan bildene blir, i tillegg til dekning som kommer å går, har jeg samlet de beste bildene i en liten tur-rapport. Syns bildene i "hvor har du vært på tur i dag" ble for få og for dårlige. (Vasket di, slik at de gikk å laste opp, selv med liten dekning "E".) Alle bilder er uredigert, har bare beskjært noen få av di, alle tatt med mobilen (innebilder hjemme med iphone X).

   Dere ser på kartet her hvor turen gikk, dette er full oppløsing på skjermen. Sonim xp7 er ikke den første som fryser, og tåler garantert minus 20 grader. Iphone dør i kulda, og da hjelper det lite om at den har et bra kamera. Sony Rx100 III/Speilløst kamera står høyt på ønskelista til jul. 
   Startet fra Kleivstua lørdag kl 13.00

   Turen gikk til et sted jeg har vært mange ganger før, litt bortgjemt på en lite besøkt del av Nordmarka. Hugstfeltet var tydeligvis beplantet og har vokst mye de siste to åra. Jeg skal på toppen her ca 200 meter unna, den ligger på ca 470 MOH. Normalt fine solforhold her. 

   Måtte sette fra meg pulken for å finne en rute opp. Pariserpulk, helstivt drag og ekspedisjonsele fra Fjellpulken. Gikk opp på ski, og ned igjen på beina for å hente pulken. 

   Første primuskaffen i 12-15 minus er alltid spesielt god. Har med Pathfinder Bush pot og svartkjele. Regner med at det blir bålfyring.

   Kaldt, klart og sola i ferd med å stå opp på søndag. God natts søvn på tross av kulda. 

   Real feltrasjon til frokost, MSR XGK er en flott, og den minst skummel av brennerne jeg har til å fyre inni teltet, pga kullosfaren. Bush pot har håndtak både på topp og side, så den er lett å helle fra, den har en hellekant så du treffer termosen greit. Den tar ca 2 liter. 

   Helsport Patagonia blir litt overkill i marka, men tar det som øvelse til seinere turer i vinter. Pleier å sette 5 literen med miljøbensin på utsiden. Planen var å lage en iglo til bruk senere i vinter, men ikke nok snø. Såvidt det var plass på en ispytt til å finne et flatt sted å få opp teltet. Klundrete med plugger i is/tæla bakke. 

   Bare vakkert når sola står opp ved 10 tia.

   Lite snø, klundrete å finne en god vei ned, blir noen velt.... hugstavfall og stubber innimellom alle juletrærne.

   Lite snø i skiløypa. Men dette er bonus, normalt kommer skiføret i uke 1.

   Furutrær på myrene, for lite snø til iglobygging her også, men fint å telte.

   Ikke oppkjørte spor. Men fint på myrområdene for en skitur.

   Klart og fint vær, 15-16 minus på natta. God fiberpose og bra liggeunderlag, sov til nesten til kl 9.

   Pyntet til jul med en lyslenke, fra Rusta til 30kr. Nok til vanlig arbeidslys. Brukte nesten ikke hodelykta i de hele tatt på turen, bare når jeg var ute. 

   Frokost i bare stillongsen, minus 9 grader ut, fin temp inne.

   Nydelig himmel, dette blir en flott dag! Helt vindstille.

   Instabilde - titter ut av teltet og nyter været.

   Klart begge veier. Flotteste mandagsmorgen på lenge.

   Artig fenomen når sola er lav og står opp, bare halve trærne som får sol.

   Helt postkort, traff den lokale løpebasen på Kleiva, Kjell Berg som var ute med ATV og pakket løyper. Han stoppet for en liten prat. Han er veldig hyggelig og veldig flink til å få til skiløyper. En sjelden fin dag på jobben sa han. 

   Lange skygger, sola er bare så vidt oppom i disse dager.

   Lyngføre i skiløypa. Tok av skia i noen bakker, litt is også, så det er tryggest.

   Litt mere skyer i bygda, og isen ligger fin og venter. Pleier å bli et lokk over Ringerike på kalde dager. 

   Pulken klar til tømming. Bare å bære rett inn, en kjedelig del av turen....

   Rydding og tørking, ikke spesielt populært, men må gjøres og er det eneste stedet vi har og tørke på når det blir så mye. 
   Etterarbeid/forbedringer
   Plastplugger på spaden må fikses, rette teltplugger, fylle gassbokser, etterfylle flaska med kosekaffe. Vil også sette på tau på lommene på Artic beddingen, de er for vanskelig å åpne med hansker/votter på. Vil også skrive på hvilke ende som skal mot teltåpningen slik at jeg alltid trer den riktig vei inn i teltet. Kjøpe inn plugger som tåler frost og is. 
   Helsport sølvpapirplugger, tåler ikke is/tele og øks til å banke de ned med. Hilleberg Y plugg, knakk vers av i kulda.  Har bestilt Hilleberg x-pegs, spent på om de holder. 
   Hva funket bra
   Skjult lenke - logg inn for å se den på tær, er fint når det blir så mange minus❄️, og du helst ikke vil bli for svett på resten av kroppen. 
   EDIT: Kokte opp en termos med varmt vann, slik at jeg kunne helle litt varmt vann på pluggene som hadde fryst fast i isen, da er de myye lettere å få opp!
   Det øvrige utstyret funket bra, som forventet. Kondisen kunne vært mye bedre, men det er en annen sak😂
   Så for alle som lurer, det er bare å ta seg en tur ut i marka, et enkelt og trygt sted å starte vintercamping på!, og med mange gode turminner. 
    
  • Av martin.m
   I og med jeg skulle ned til Oslotraktene og bedrive båtpuss denne helgen, men det rykket i turfoten, tenkte jeg at flere fluer i ett smekk måtte være mulig.
   Så da jeg dro nedover hadde jeg pakket med meg det nødvendigste for en overnatting ute. Sekken ble puttet i bilen sammen med arbeidstøy, pussemaskin samt div. verktøy.
   Lørdag morgen dro jeg avgårde, ned til Gyssestad Båthavn (i Asker) og båt ble vasket, pusset og polert og hatt på bunnstoff under vannlinje. Dette mens det i finværet ble lagt store planer av kaptein og fokkeslask for sommerens seilturer nedover sørkysten av Norge.
   Været var fint og arbeidet ble dertil fint utført.
   Men jeg hadde en plan, før seilturer og for den aktuelle lørdagskvelden.
   Jeg hadde jo pakket med meg telt, sovepose og mat (samt en liten øl), jeg hadde kommet til å tenke på et sted på Kolsås kvelden i forveien.
   Jeg vokste opp rett under Kolsåstoppen i ungsdomsårene. Kolsås var et sted som ble tidlig oppsøkt, for både teltturer og klatring.  Senere i voksenårene brukte jeg området mye til turområde for hunden min og meg. Jeg er med andre ord lommekjent der.
   Jeg hadde tenkt på fredagskvelden på et spesifikt sted på Nordre Kolsåstopp, med plass til mitt lille Niak-telt og med fin utsikt utover Oslogryta og Bærum, fjorden og nærområdene på Kolsås. Kolsåstoppen omtales jo som oftest i entall, men består jo egentlig av to topper, Nordre- og Søndre Kolsåstopp.
   Så da båtpussen var klar kjørte jeg bilen opp til Stein Gård og parkerte. Deretter var det en kjapp tur på blåmerket sti opp 3 km for å kommet til det forutbestemte punkt. Jeg møtte få på min vei opp og da jeg kom fram var jeg alene.
   Etter å ha etablert leir, åpnet jeg en øl (velfortjent sådan etter rask tur opp samt båtpuss) og så utover by og bygd mens jeg følte meg som kongen på haugen. Det ble en fin kveld mens mørket senket seg og sivilisasjonen blinket der nede.
   I dag morgen kl. 06:30 våknet jeg til et strålende vær og mens jeg lå og nøt fuglekvitter samt en kopp kaffe var jeg enig med meg selv at man ikke skal kimse av de små turene. De gir massevis av påfyll, det skal ikke så mye til for å storkose seg en lørdagskveld om våren, selv rett i nærheten av Stor-Oslo. 

   Morgenstemning søndag 07:00

   Leirplass lørdag kveld

   Panorama Kolsås og Oslo lørdag kveld

  • Av JEKA
   Det var lenge siden forrige telttur, så på jobb på fredag bestemte jeg meg for at det måtte bli en tur i helgen. Sekken ble pakket i hastverk etter jobb, og jeg plukket opp min venn Andreas på veien.
   Været var i utgangspunktet tørt og overskyet, men i det vi pakket ut av bilen i Hausdalen kjente vi yr i luften. Bergen er kjent for regn, men i dette området regner det kanskje dobbelt så mye i løpet av et år som i Bergensdalen så det var ikke annet å vente
    
   Turen gikk oppover den frodige Hausdalen langs den krystallklare Hausdalselvi på grusvei. Vel fremme slo vi opp teltene våre ved Store Brekkevatnet. Yr ble til regn, og vi byttet til regntøy.
   Utover kvelden prøvde vi å fiske, uten noe særlig fangst.
    
   Brekkedalen var en utrolig fin dal som ligger mellom to av Bergens høyeste fjell, Svinningen (842 moh) og Søre Gullfjellstoppen (962 moh), men toppene lå stort sett godt pakket i tåke denne helgen.
    
   Lørdagsmorgen ble det litt mer fisking i både lille og store Brekkevatnet, utenom to alt for små ørret ble det ingen fangst. Det er mye småfisk i disse vannene og sikkert lite næring.
    

   Et lite stykke ovenfor parkeringsplassen i Hausdalen.
    

   Hausdalselvi
    

   Store Brekkevatnet
    

   Bro over elven i enden av Store Brekkevatnet.
    


   Teltplassen vår med Gullfjellet i bakgrunnen.
    

   Mot Purkedalsgjelet i Gullfjellet.
    

   Stien nedover Brekkedalen med Svinningen i bakgrunnen.
    

   Litla Brekkevatnet ved foten av Svinningen.
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.