Jump to content

stormmatter


Guest 79gr

Recommended Posts

Hei, har et 5 år gammelt Mckinley telt (3 pers. tunneltelt). Lurer på å skaffe meg stormmatter, er det noen som vet hvor jeg kan skaffe meg dette, og om det vil koste meg en formue. Og om det vil ha noen effekt på et 3 sessongs telt.

Link to comment
Share on other sites

Annonse
Og om det vil ha noen effekt på et 3 sessongs telt.

Det vil i allefall øke vekten :)

Stormmatter -i den grad man virkelig vil ha dem- burde funke greit på teltet ditt med mindre det er meningen at det skal lufte mellom ytterduken og bakken. Med andre ord bør det være minst to lufteluker på teltet... Noen amerikanske telt bruker bevisst en glippe mellom ytterduk og bakken som "lufteluke", og har da bare en luke oppunder taket. Noen av dem dropper i tillegg luken oppe også, men det er jo rett og slett en bønn om kondens.

Hvor du får kjøpt duk til stormmattene er jeg ikke sikker på, men har hørt at noen har fått kjøpt materialer fra Helsport...

Link to comment
Share on other sites

Stoff til stormmatter fås kjøpt på sybutikker, men da i form av bevernylon. Sinnssykt sterkt men veier ganske mye. Prisen ligger på ca 100 kr meteren, da i bredder på 150cm. Har stormsikret mitt Eureka Alpenlite med bevernylon, og vekten ligger nå på rundt 4kg. En annen ide er å kjøpe en helsport poncho som du klipper opp. Dette stoffet er mye lettere (Rip stop nylon) og koster ca. 300 for en hel poncho. Kommer snart tråd i fra prosjektet, der en poncho ble gjort om til poncho og stormmatter på ett Hilleberg Unna.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy