Gå til innhold
  • Bli medlem

Veidemannsblod

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 004
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    46

Innlegg skrevet av Veidemannsblod

  1. Et par fotos av våre to grønlandshunder som holder hus med oss i Målselv, indre Troms. Den 7 år gamle tispen Likka og den nå 14 uker gamle Skodde. Vi har valgt grønlandshund pga dens robusthet, evne til å kløve, trekke og at de takler og trives å være ute under absolutt alle slags forhold norsk vær og klima har å by på. I tillegg har de et flott gemytt og er svært glade i folk. 

    20240529_145952.jpg

    20240530_163013.jpg

    Messenger_creation_32364bb0-1b4c-4add-a2e6-2d5f637c8d51.jpeg

    20240327_144925.jpg

    • Liker 4
  2. Verdens beste fjellduk? Unigear Hammock Rain Fly. I alle fall etter min mening en "gamechanger" i Nord-Norge sommerstid. Har brukt andre duker fra Red Fox og Hilleberg - ikke i nærheten av solblokkeringsegenskapene denne har. Belagt med sølvfolie på ene siden.

    Med korrekt oppsett blokkerer denne stort sett all solenergi, og du kan ligge svalt og godt selv når solen står opp i 3-4 tiden på natta. Sikrer god søvn.

    Veier litt, men stor, kraftig duk og solid konstruksjon med gode maljer, tåler ekstremt mye regn og gir et fint tørt område utenfor teltinngangen. Et par vandrestaver eller tilkappede raier gjør susen for et mesterlig oppsett. Bruker den også som et rent shelter uten telt om høsten på jaktturer. 

     

    DSC05148.JPG

    DSC05108.JPG

    DSC00406.JPG

    DSC00286.JPG

    • Liker 2
  3. Takk for det! 

    Áirojohka, Návkajohka og Njáhkajohka måtte vades med stav og støvler av. Var brunt vann og høy vannstand etter noen saftige lokale regnskyll da vi forserte især de første to. Ellers er det bekker og elver av mindre format ned fra østsiden av Stabburselven. Ut over dét er det nok litt vannstandavhengig om du må av med støvlene for å krysse Gaskajohka mellom Øvre og Nedre Stabbursdalsvann, dersom du tar den ruten. På vestsiden av dalen har jeg ikke oversikt. 

    • Takk 1
  4. I fjor sommer vandret jeg og min samboer fra Jotka (innenfor Alta) østover og nordover langsmed Stabbursvassdraget, helt til parkeringen ved porten til nasjonalparken nederst mot Stabbursnes. Dette brukte vi 10 døgn på. Vi hadde i alt seks leirplasser i løpet av turen, og holdt noen av dem i over to døgn. Marsjetappene varierte fra 6-7 kilometer og opp i drøyt 15 kilometer. Deler av turen benyttet vi reindriftens ATV-veier, men også betydelige deler av turen gikk utenfor vei og sti. Det er i all hovedsak lett terreng å forflytte seg i, om en er nøye på å lese kart og terreng. Vi opplevde intet forflytningsstress på de 10 døgn. Samtidig hadde vi også forflytning som et fokus, da vi ønsket å se mest mulig terreng og landskap. Men det ble også rikelig tid til fiske, leirliv og bålfyring underveis. Du kan besøke min side veidemannsblod.no og lese/se bilder fra turen her (2 deler): 

    https://veidemannsblod.no/2023/09/17/vandring-gjennom-ovre-stabbursdal-del-1/

    https://veidemannsblod.no/2023/10/02/vandring-gjennom-ovre-stabbursdal-del-2/

    • Liker 2
  5. Vil anta at Forsvaret ikke vurderer joggesko som sitt nye stridsfottøy for helårsbruk. 

    Nytt fottøy skal tilstrebe "GODT NOK" til hele Hæren, Luftforsvaret, Sjøforsvaret og Heimevernet. Spesialstyrkene er trolig noe mer fleksible. Tenker den største gevinsten med å erstatte den gamle traver M77, vil være en mer "ferdig inngått" støvel. Den må være uten membran, være robust i materialene, lett å vedlikeholde, tørke raskt og ha en såle med bedre grep enn M77. I tillegg må fasong være kompatibel med bruk av fotposer. Blir spennende å se hva de ender med. 

  6. Vandrefalk skrev (På 30.10.2023 den 18.27):

    M77 er totalt akterutseilt og burde vært skiftet ut for mange år siden! I Brigaden bruker de joggesko når de går 3-mila; argumentet er at de ville ødelagt føttene ved bruk av M77...

     

    Noe av det mest latterlige en kan se. 

    Ikke mye dagens "puter under armen"-ungdom tåler. Som om det er et alternativ å traske med joggesko på utmarsj i en stridssituasjon. 

    Å gå med M77 er en treningssak. Og alle klarer det. Noen må kanskje bare tåle et par gnagsår, og at det er litt vondt i starten. De blir fort myke og gode med bruk. 

    • Liker 2
    • Takk 1
  7. NJFF´s blad Jakt & Fiske lagdei mai (se link) en reportasje (skrevet av Randulf Valle) om satelittkommunikatorer/nødpeilesendere. Der forteller jeg om en av mine erfaringer med min enhet.

    Er ute året rundt og bruker Garmin InReach Mini. Har også lastet ned appen Earthmate på telefon, som gjør at du kan skrive på telefonen i stedet for på InReach´en, som ikke akkurat er så enkel å skrive med. Bruker du ikke Earthmate er det greitt å benytte seg av de forhåndsdefinerte meldingene, og ha krystallklare avtaler med de hjemme for å unngå unødvendige redningsaksjoner. 

    Fordelene er kjente. Meget bra dekning overalt på den nordlige halvkule, meget bra batterikapasitet. Tåler røff behandling, fukt og påkjenninger. Trengs ikke være påskrudd hele tiden heller. Og kostnadene er uansett verdt det, så spesielt dyrt er det heller ikke. Et par flasker whisky ila året cirka. 

  8. Bare å kutte ut alt jåleriet.. Kniv er et redskap, og særdeles subjektivt ift hva en liker. Bare prøv, så erfarer du fort. 

    Selv går jeg med en særdeles sliten og bøyd Helle Fjellbekk. Solid sak som er brukt hardt, og ikke ser ut i måneskinn.. Men den er tatt vare på, og den er med nesten hele året.. så får den hvile noen sommerturer, når jeg istedet har med en håndlaget kniv fra Gunnar Kili. Evt om jeg har behov for en smørkniv, tar jeg med Brusletto Hunter 😅

     

    • Hehe 1
  9. Heldigvis er det i min verden sesong for noe året gjennom. Og alle sesonger har noe ved seg, og er absolutt like mye verdt. 

     

    Januar-Juni - Isfiske til fjells (januar - mars er også rypejaktsesong, og mai/juni er sankesesong for enkelte planter) 

    Juni - September: Fjellfiske

    August - September: Sanking av sopp og bær 

    September - November: Rypejakt og elgjakt 

    November/Desember: Bålfyringssesong, litt kortere jaktturer (pga lyset) og evt de første hull i isen 

     

     

     

     

  10. Kristian V. skrev (På 4.10.2023 den 17.12):

    Det er når jeg ser slike flotte bilder "der oppe" fra, at jeg blir i tvil om jeg egentlig bor på riktig plass i landet for å kunne drive med friluftslivhobbyen... Er jo ikke så glad i høye fjell og sånt, mer vidde, elver og daler..

     

    Takk for det! Undertegnede har bodd i Fredrikstad og i Bergen. De periodene har ihvertfall klart bekreftet ovenfor meg hvor jeg og min villmarkssjel hører hjemme. 

    • Liker 1
  11. Min 3-sesonger er en CUMULUS PANYAM 600. Ikke spesielt godt kjent merke i Norge. En fantastisk behagelig dunpose, som pakker lite og lett, og varmer mye. Komforttemperatur angis til -6. Jeg har vært ned mot -10 og har hatt det godt og varmt, med standard ullundertøy inni. Fås vel direkte fra Cumulus til drøyt 3800,- + toll/avgifter. En litt artig vri med CUMULUS er at du kan få formprodusert posen etter din egen kropp. Det har ikke jeg gjort, men kan se for meg at det er nyttig for enkelte mtp lengde/bredde litt utenom normen. 

     

     

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.