Jump to content

Eskrimador

Aktiv medlem
 • Posts

  17
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Eskrimador

 1. En god "allrounder" om du vil kalle det det, er Berkley Series One 6-28 14 fot 3 delt, en langtkastende toppaksjons kastedrøm. Kaster lettere sluker greit, fra 10 gram er den helt fantastisk. Er en 3 delt stang. Alternativt er jo skeletor stengene men de har ett utseende som virkelig ikke tiltaler meg. Kastevekten og lengden gjør at den fungerer til det meste, blir dog litt lang hvis du vil ha den i en båt. Hvis du vil gå på det helt lettere segmented så har du Savage gear Troutizimo 0-7 2 delt 215 cm. 3 gram og oppover kaster den bra til å være en UL stang. Er en drøm å kjøre fisk på, småfisk blir plutselig gøy, fisk over kiloen.. blir virkelig virkelig moro.
 2. Lager endel mat på tur, så behovet for noe litt mere robust enn Optimus Crux har meldt seg... Så jeg leter etter en gassbrenner med god fordeling av varmen på stekepanner, ikke toppmontert. Med slange, helst foldbare bein, samt god flammekontroll. Sett litt på Primus Easyfuel II, er det noen andre som bør vurderes? Prismessig, under 1000,
 3. Driver å titter litt på vintersoveposer i det rimelige sjiktet, Har sålangt sett meg ut Ajungilak Tyin 5 sesong, som jeg vet har fått en del god omtale og Carinthia Defence 6 (de nye posene til forsvaret,) Noen med erfaring med Carinthia sine poser? Carinthian er vel 300 gram lettere og påstått lavere komforttemperatur og 200 kroner lavere pris, men er lite testererfaringer å oppdrive. Bruksområdet er helgefisketurer for en som ikke er redd for hverken å bæring eller minusgrader
 4. Til dere med Auriga, hvor stort er forteltet? Får du en sekk på 6080L pluss sko. Hvordan er tørkemulighetene? Er det tørkeloft? Rivstyrke på duk? Grei plass til to mann med store synt.vinterposer? Evt en voksen og ett barn. Litt fristet siden Oslo sportslager har de til 2500, i rødt også Driver å veklser litt mellom dette og Venus 2 Extreme. Vanskelig å bestemme seg gitt, Aurigaen kan jeg få nå, Venus 2 må bestilles med uviss leveringstid.
 5. Den så jo bra ut, får ta meg en tur innom Oslo sportslager for å prøve den:) ikke gærne prisen heller. Takk for forslaget
 6. Noen som har forslag på gode Bomullsjakker evt, anorakk til vår\sommer\høst? Prismessig 1000 - 1500. Enkle trasketurer i marka\fisketurer.
 7. XXL Selger nå Coleman Falcon x2 for 1400! [Hidden Content]
 8. Spart litt ekstra, kombinert med Xxl sine fine priser på soveposer nå, så da blir det enten Helsport sveabreen 0.95kg, komfort -4. 1700 kroner eller angulijak sphere spring 550g. Komfort 0. 1800 kroner. Noen meninger om de? Skal ned å prøve de til fredagen:)
 9. Optimus Crux (sammenleggbare brenneren) Weekend Kit til 400 spenn. Suveren lett brenner til Kaffekoking på lette turer Til 400 er jo det ett røverkjøp, Oslo Sportslager tar 699 for brenneren alene.
 10. Skal du ha noe lite og lett så kan jeg anbefale Olympus sin E-Px eller E-PLx serie, de er små, og med kompakte objektiver. Veldig kjekke til turer. Hva du trenger av objektiver, tja, kommer helt ann på hva slags bilder du vil ta, men standard objektivet som følger med Olympus sine E-p\PL serie er ett kompakt 14-42 som er helt ok, samt tar liten plass. Men det er en fin start, så kan du lett supplere videre med det du trenger, Videre eller lengre zoom, alt hva du føler du har behov for. Har du ingen spesifikke behov, start med kun en medfølgende kit linse, for eksempel 14-42. Så ser du hva du får behov for etterhvert. Istedet får å gå til innkjøp av masse utstyr med en gang, så kan det hende du bruker kanskje halvparten. Start smått, kjøp etter behov. Ellers så har jo Pentax og Olympus rene speilreflekser med værtettning (tåler vann og snø), men de er jo gjerne betydelig større. Jeg har selv ett E-30 som jeg er strålende fornøyd med, skjermen kan også brukses som søker, samtidig som den kan vippes ut for å vires i alle retninger, utrolig kjekt ved for eksempel konserter eller nærbilder, eller bilder av de selv i skogen\fjelltoppen. Lillebroren er da E-620, litt mindre, litt lettere, mindre knapper. Canon\Nikon har et meget godt utvalg, men ikke så kjent med deres modeller Men ta en tur til din lokale butikk, prøv litt forskjellig, ikke heng deg opp i merker, jeg vil si at bildekvalitetsmessig, så er det marginale forskjeller på merkene, spesielt for oss vanlige entusiaster. Alle produsenten har ett utvalg av optikk som passer de fleste (finnes jo selvfølgelig de med spesielle behov som trenger noe spesifikt fra en enkelt produsent). Finn noe som passer dine hender, og din lommebok:-) Bruktmarkedet på foto.no er forøverig knakende bra.
 11. XXL kjører kampanje på Optimus Weekend Kit+Optimus Crux samt en Spork i titan for 499. Løp og kjøp. Sjekk siste katalog. [Hidden Content]
 12. Sveabreen så jo veldig bra ut, dog litt dyr for meg for øyeblikket, men finner jeg den på ett godt tilbud eller ved en senere anledning når økonomien er bedret seg, så er det ikke usannsynlig jeg titter litt nærmerer på den. Exped Synmat UL 7, så jo veldig bra ut. Får titte litt nærmerer på en når jeg rusler ned på butikken. Men likte den der
 13. Trenger forslag til en lett "rimelig" sovepose 3 sesongs, Helst rundt kiloen. Kan godt være litt mere hvis den er godt komprimerbar men absolutt max vekt er 1.3, men jo lettere jo bedre. Har jo alltid varmt undertøy liggende så kan alltids kle meg opp om det blir behov. Har ett 3 kilos stort monster fra forsvaret nå, skulle gjerne hatt noe letter\mindre. Så hva gir meg "best" ytelse i forhold til vekt\pris\temperatur? Kom gjerne med andre forslag en de jeg har funnet sålangt. Prismessige helst under tusenlappen. Sett litt på Helsport Lom som de nå har på xxl til 579 [Hidden Content] veldig Liten og lett\godt komprimerbar. Ajungilak Tundra Summer 195 L/zip til 699 [Hidden Content] Også tittet på Helsport Haukeli Dun, den er da i øvre skiktet på 1.3, men virker helt knall utifra temperatur spesifikasjonen med en komfort på 0 grader. Hvor komprimerbar er denne? [Hidden Content] Mckinley Extreme light 1100, til 999 [Hidden Content]/mckinley-x-treme-light-1100-sovepose/ Liggeunderlag, lite\lett, går det i sekken så er det suverent . Vil helst unngå å ha ting på yttersiden av sekken. Mann, 30, 187 cm.
 14. Fikk ett tilbud (1000kr) på en 45 liters Norrøna Falketind som virker som ett godt valg, savnet litt sidelommer, men det var mulighet å feste på en ekstra lomme bak sekken. Men satt veldig godt på ryggen. Relativt vanntett også. Hvis ikke noe annet dukker opp, så henter jeg meg muligens en slik en til helga. Prøvde også en Osprey(?) Exos, 54 liter, var endel dyrer, synes den ble litt stor til dagsturer, men virket luftig og fin på ryggen. Black diamond revelation 45L, var jo også ett greit alternativ, 1300 (den gamle utgaven), mye muligheter for å feste stash på sekken. Budsjettmessige, tja, finner jeg en sekk jeg liker, så får den kostet det den gjør. Kan prøve det som finnes i oslo sentrum, takk for forslag sålangt:) Har lånt en gammel ludvig som jeg har brukt i sommer, ikke særlig behagelig, men den har funket veldig greit, så har ikke stresset med innkjøp av ny sekk. Men blir endel lengre hytteturer i september, så skal ha noe bedre til da:) Så får det bli en større sekk til lengre turer ved en senere anledning.
 15. Heisann, etter en tilbakefunnen fiskeinteresse så trenger jeg en dugelig sekk, primært til dagsturer, etterhvert litt helgeturer (kvinnfolket insisterte!), Hvor "stor" sekk har jeg ca behov for? Det jeg ønsker: er komfort. Festeanordning for Fiskestenger\plasseringsmuligheter for sovepose\liggeunderlag etc. Ikke nødvendigvis vanntett (såframt det finnes overtrekk tilgjengelig) Plass til det nødvendige for fisketurer\helgetur, samt ett speilrefleks med to linser og kanskje en blits m.a.o lommer Mulighet for drikkesystem er er kjærkommen bonus.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy