Gå til innhold

svearp

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Har en bikkjegammel sekk jeg ikke tror duger ut høsten, uten at jeg har sett ordentlig etter. Men jeg følger alltid med i tilbudsaviser og ser XXL har Helsport Raudfjellet 60L ganske rimelig. Noen som har erfaringer med denne modellen eller andre Helsport-sekker? Er det en grunn til at prisen settes i kategori "lagertømming", eller er det bare løp og kjøp? Blir å bruke sekken på turer med maks 2-3 overnattinger med 2 voksne og 1 barn. Eller 4-5 netter med en voksen. Alltid tradisjonelt pakket telt og sovepose utenpå sekk, men tror jeg putter telt i sekken i år om jeg får det til. Har stormkjøkken og rødsprit og ganske alminnelig mengde mat pr.pers. Kan jo i samme slenge spørre her også om Alfa Vidda-sko til herre. Kjøp eller la vær?
 2. Vest/nordvest for Gyrinos i Ål kommune ligger Fødalen, og skjønner jeg Inatur riktig, er det eget fiskekort for området her. Ring turistinfoen på Ål, de har i hvert fall kort iflg Inatur.
 3. svearp

  Utstyr til ørretfiske i elv og fjellvatn

  Først av alt; velkommen til galskapen Går dette av seg selv nå, så kommer du til å slite med mange herlige "nevroser" fremover. Og du har helt rett. Du drukner i all teori, produktinformasjon og våre egne erfaringer. Nå må jeg ikke misforstås, for det er ikke meninga å dra andres erfaringer og kunnskap i tvil. Og etter hvert gjør du deg dine egne erfaringer. Så det jeg føler for å råde deg til først, er å være litt budsjettkritisk i første omgang. Dette kan bli en dyr hobby. Jeg har heldigvis blitt født inn i galskapen, så jeg har både stenger og utstyr eldre enn meg selv av kvalitet jeg ikke har brukt energi på å lete etter i nye produkt. Så ville jeg gått innom ulike butikker og snakket med selgerne. Det er en kostbar hobby, selgerne fisker ofte mye selv og tenker derfor egenskaper/bruk, og ikke minst på langvarige kundeforhold i stedet for å bare tenke profitt. Alternativt har du muligheten til å melde deg inn i / ta kontakt med en egnet forening. Fiskere er pratmakere og har i sitt eget sinn verdens fineste sinnslidelse. Sistnevnte er selvfølgelig riktig Poenget er at sammen med likesinnede kan du få sett og lært teknikker og erfaringer du ikke får med på kjøpet hos butikken. FLUEFISKE: da tenker jeg fluestang og fluesnelle, noe du ikke gjør. Du kan både bruke lukket og åpen snelle på vanlig stang, uavhengig av utstyr. Men kjøp deg en åpen haspelsnelle. Bruk av flue kommer her i mange varianter. Foran eller etter spinner/sluk, som opphenger til mark osv. Egentlig er det din egen kreativitet som er begrensningen, noe dagens vide utstyrvalg er bevis på. MARKFISKE: Slett ikke komplisert! "Alle" begynner med markfiske. For moro skyld kjøpte jeg ei 4 meter teleskopstang hvor snøret bare festet i tuppen av stanga. Lagde hull i en vinkork, tredde sene gjennom, festa med en fyrstikk så korken ikke sklir, og alt fra 40-120cm under korken sitter kroken med mark. Den stanga er et av det artigste utstyret jeg har. Back to basics egentlig. Kjøp deg en LITEN Andersdupp til stillstående vann. Du trer bare snøre gjennom den. Når du har agnet og kaster ut, vil kroken synke rolig gjennom vannlagene og friste evt. fisk. Da kan du også kontrollere synkingen til marken ved å klemme på et splitthagl eller to, 40-50 cm over kroken. Da synker den fortere. For øvrig bruker jeg fortsatt monofilament/ordinært nylonsene siden jeg ikke er blitt smittet av multi(fireline)-feberen. Så jeg snakker nok mot bedre vitende her, men jeg lurer på om ikke multisnøre i første omgang er komplisert for en nybegynner. Og kanskje ikke nødvendig til ditt bruk. Men andre for argumentere for sitt syn her, og vil sannsynlig overbevise deg. Vidvandre har også mange gode, konkrete tips på spinnere/sluker, også ang. supplering etter hvert. Sølvkroken spes. i sølv med rød prikker MÅ du ha. Jeg vil også slenge på noen Møresild. Den i kobber med halvparten sort er en av mine beste "jegere". Bare ta kontakt privat om du ønsker det, så skal jeg svare etter beste evne og erfaringer Og, skitt fiske!
 4. svearp

  Bukseutfordring

  Har nå sørget for et låsbart "fond" hvor diverse vekslepenger, gevinster fra Oddsen og tilfeldige kroner skal finne veien heretter. Så får vi se ved neste issmelting, hvordan det ligger an. Men så lenge buksa passer og ikke har revnet, kan det bli enda en sommer i denne buksa før jeg føler for å bytte den ut. Virker foreløpig veldig god. Men flere utfordringer.. turer.. kommer i kalenderen.. Uansett, takk for tipset! Det er notert.
 5. svearp

  Bukseutfordring

  Utfordring forbi etter alt for trange prøverom på en junidag man heller ville tilbragt i det fri. XXL besøkte jeg nok for sent, var lite igjen og Texas'en falt ikke i smak. Endte opp med noe som virker som ei svært komfortabel bukse fra Norheim, Granitt. Ble forsøkt solgt Breheimen fra Bergans. Hadde bare skattepengene vært flere
 6. svearp

  Bukseutfordring

  Heisann! Fjell- og turgenene mine har våknet igjen og siden jeg bruker ganske alminnelig klær på dagsturer langs elva, er tida inne for å kjøpe noen nye fjellklær. Noe jeg ikke har gjort.. ja, siden jeg gikk i fjellet med egne foreldre. Og nå har jeg barn selv. Utfordringa er at turgenene våkna siden jeg gikk på vekta. Og formmessig er jeg kanskje en aning breiere over hoftene enn menn flest. Så med andre ord trenger jeg ei bukse som; - sitter komfortabelt nå (181cm/108kg) - gjerne ikke blir FOR løs og posete om jeg en vakker dag veier 85-90kg Jeg veit jeg må prøve klær for å se hvordan de er, men noen har kanskje erfaringer jeg trenger og kan redusere antall plagg jeg må prøve før jeg finner vinneren så jeg slipper unna med minst mulig tid på prøverommet/butikken Har tittet på sommersalgkatalogen til XXL, hvor de har Chevalier(?) Texas Patch, Lundhags Field Pant og Stormberg Varden. Ser også XXL har Didriksons1913 regntøysett til 349,- og lurer på om det kan være et lurt valg å ha lett tilgjengelig i sekken i tilfelle overraskende vær?
 7. svearp

  Modum/Eiker/Kbg

  Ursus, mange takk for godt tips! Har sett på Vestbysetra - Grølla på Inatur. Ser det går en vei/sti NV langs Tverrelva, som på Flesbergsida møter Grøllebekken, og at man der NØ for Grøllelia kommer inn på en vei som går sydover rett mot Grølla. Virker som en grei tur og kanskje lettere enn å gå rett syd fra Vestbysetra? Apropos "dronninga", hvor langs Grølla står den? Vannet er jo ikke lite Midtstua - Hoggtjern ser kanskje litt bratt ut, men kanskje terrenget oppleves lettere enn kartet gir inntrykk av? Med utgangspunkt i Vestbysetra, hvordan er det østover mot Abbortjern, syd over Holtefjellåsen, langs Sandtjern og så opp på Myrehogget fra sydvest?
 8. svearp

  Modum/Eiker/Kbg

  Heisann, der ser man hva man går glipp av på egen hånd. Ser ut som et kjempetips Mange takk! Tar fortsatt i mot flere tips. Friluftsutstyret har fått støve ned lenge nok nå. Tips om turer i nærheten for 1(2) voksne er også interessant. Begrenset opp til 1,5 - 2 timers spasertur, men kan godta lengre vandringer om det nesten kan garanteres ingen andre telt står der.
 9. svearp

  Røverkjøp og gode tilbud

  Helsprø dager på G-sport, Bergans Compact 3 / Halne fjelltelt, veil. 2499,-. Tilbud: 1299,- Gjelder t.o.m i morra. Samme telt går for 1699,- på Sport1 denne uka Mener jeg også så et Helsport satt ned fra 2999,- til 1999,-. Husker ikke hvilken modell det var.
 10. svearp

  Modum/Eiker/Kbg

  Heisann, noen som har noen gode tips for skogs/fjellvann-turer i distriktet som er overkommelige å dra på med en "soon-to-be" 2. klassing? Nå som vi har nødvendig utstyr og fiskefeberen begynner å smitte over, er det på tide at familiens minste innvies i overnatting i det fri. Skolebarnet har vært på noen vandringer i utmark før, i barnehagen hørte vi aldri om sutring eller klaging på tur. Og midtvinters har vi gått (uten ski, på fortau o.l) flere turer på 4km i -10 til -12. Men nå er det jo sommerturer dette er snakk om... Har ingen umiddelbare krav til terreng. Det kan i midlertid kanskje være ideelt å starte mindre kupert, for så å øke "vanskelighetsgraden" etter hvert. Gode forslag til vann innenfor rimelig rekkevidde, men uten parkeringsplass tett inntil? Ønskede "fasiliteter" ved vannet er primært teltplass. Men det skader ikke om det er en rolig kulp e.l hvor muligheten for bade-"temperatur" er til stede. Og om vannet huser en viss anelse av bitevillig ørret, vil det være en fin bonus (spesielt for far som gjerne vil over kiloen på prikkepetter i år) Mange takk for alle gode forslag dere måtte ha!
 11. svearp

  Trygt å drikke vannet i Jotunheimen?

  Vet ikke hvordan det er med Jotunheimen, men på Dovre enten øyeblikkets korttenkthet i stigende feber, kvalme og til slutt legebesøk. Tar jo 3-6 uker før prøvene bekrefter harepest, men doktorens foreskrevne ser ut til å ha hjulpet. Heldigvis ikke jeg som har vært på fjelltur, hehe, men.. ..jeg ville ikke tatt sjansen nå. Kok vannet. Du vil ikke finne ut hva du går glipp av.
 12. Jeg er 181/182cm, tipper så vidt tresiffret på badevekta - men er på vei tilbake mot 90kg(+/-). Jeg lurer på hvorvidt Fischer BCX fra begynnelsen av årtusenet vil passe? Frem mot sommeren blir det hovedsaklig løypekjøring, men fra neste høst blir det minst like ofte utenfor spor - om ikke mer.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.