Jump to content

Mogen

Aktiv medlem
 • Posts

  22
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mogen

 1. Jeg har en Jervenduk og har brukt den mye, som vindsekk, levegg, tarp, hundeseng, over soveposen osv... Ikke dumt det. Det jeg savner mest på den soveposen jeg har er nakkekrage/strammer. Tar som regel med vinterposen på tre kilo om høsten for å ha det varmt nok. Ønsker meg en litt lett pose med nakkekrage, en som er varm nok til en kjølig høstnatt, men som ikke fyller hele sekken:) Må vel bare velge mellom en pose som går ned til ca. -10 for damer, eller en som går ned til ca. -10 for menn og da ha med lakenpose og lang ull i tillegg i august/september kanskje.
 2. Så forresten nå et annet sted at Western Mountaineering Apache/Badger har komforttemp. på -4 og Antelope -10 for damer.
 3. Takk for flytting av tråden:) Ja, tydeligvis store forskjeller mht. opplevd temperatur i forhold til passform, dunkvalitet, lukkemuligheter osv. Hva hvis man sammenligner soveposer fra samme merke/samme kvalitet. Hvilken vil da være å foretrekke temperaturmessig for en dame til nevnte bruk, høyfjellet juli-okt. (flest dager i juli/august)? F.eks. -Ajungilak: Altitude 3-season med komforttemp. -9 (-3 for damer) vs. Altitude winter med komforttemp. -17 (-9 for damer) -Western mountaineering: Apache/Badger med komforttemp. -10 vs. Antelope med komforttemp. -15. (Er ikke EN-merket, men regner med angivelsen gjelder laveste temp. og damer sover jo kaldere som nevnt i innlegg over og i eks. med EN-merking). Dyre eksempler dette, men det finnes jo andre alternativer både i dun og syntet. Er det en bedre løsning å satse på en pose som er varm nok i juli/august og ta med ull og innerpose senere på høsten?
 4. Beklager, postet på feil sted. Kan tråden flyttes til: "Telt, soveposer og liggeunderlag"?
 5. Hei. Hvilken komforttemperatur på sovepose for damer bør man satse på til bruk i telt på snaufjellet fra 1. juli - 1. oktober, stort sett turer på 3-7 dager. Holder det med en som er spesifisert til f.eks. -4 i komfort for damer (-10 for menn), eller bør man opp til ca. -10 for damer (- 16 for menn)? Har sett anbefalt i andre tråder ca. -10 i komforttemperatur på 3-sesongspose for menn. Posen vil bli brukt med ullundertøy og tykke ullsokker som jo legger til et par grader, vil en pose med ca. -4 i komfort (for dame) da være tilstrekkelig med godt liggeunderlag? Bruker en rektangulær sovepose som er ganske stor (mye å varme opp), så vet ikke helt hva som er reelt mht. komforttemperatur... Klar over at det er veldig individuelt, men hvilken komforttemperatur ville dere satset på?
 6. Enig i at det ble litt feil å sammenligne Nallo 2 GT og Fjellheimen superlight ja. Har hatt Nallo oppe på plenen allerede her. Gleder meg til å dra på tur med det Liker spesielt at hele fronten kan åpnes. Tenkte et øyeblikk på om jeg burde tatt Nallo 3 GT isteden siden det skiller kun 200 gram i vekt, men har kommet fram til at 2 GT blir perfekt. Krever litt mindre oppsettingsplass mellom steiner og lyng, mindre rom å varme opp på kalde høstnetter, og det var en god pris på det også. Takhøyden er tilstrekkelig for meg, det er god plass til hunden og meg. Nå leser jeg alle tråder jeg finner vedrørende lett og god ryggsekk som kan romme mat og utstyr til både to - og firbeint på ca. en ukestur, samt lettere sovepose. Blir nok ikke flere innkjøp på en stund, men artig å sondere terrenget litt. Sekk, sovepose og liggeunderlag veier nå tilsammen over sju kilo... Ang. de ytre ventilene i Fjellheimen superlight så er det hvertfall fastmontert myggnetting i de. Men aner ikke om det kan regne inn.
 7. Takk, dette må jo bli veldig bra. Tilbudet varte ut januar, derfor ble det kjappere handel enn planlagt:)
 8. Borgern: Takk for tilbud om visning av telt. Skulle gjerne sett teltet, men bor på Vestlandet. String ridge høres ut som et flott telt, hadde kanskje endt opp med det dersom de hadde hatt det inne til den fine prisen. Med tanke på regn og vind som det er temmelig mye av her vest: Jeg valgte til slutt løsningen med at inner - og yttertelt settes opp samtidig, hvor ytterduken går helt ned til bakken, samt stort fortelt. Har i kveld bestilt et Nallo 2GT på tilbud, og håper det blir mange fine turer i det på den firbeinte bestevennen og meg:) Takk for alle gode tips og innspill. Mye å lære her på forumet.
 9. Takk for godt tips. Big Agnes stringe ridge ser veldig interessant ut syns jeg. Har bare funnet det til full pris 599 dollar, så da bikker det 4000,- med moms/frakt, men det virker som et supert telt. Ser jo fordelen med selvstående telt på høyfjellet hvor det kan være et stykke mellom de gode pluggfestene. Er forteltet stort nok til sikker matlaging syns du Borgern? Og er det stor glippe mellom ytterduken og bakken? Jeg har også sett på Terra Nova Voyager XL, men er usikker på om ventilasjonen er god nok for våte norske fjell, og om den isåfall kan stenges ved mye vind. Litt skeptisk til at innertelt settes opp først, men samtidig virker det jo greit å bare klipse på.
 10. Koker ned til Nallo 2GT eller å beholde Ringstind inntil videre. Klok av skade bør jeg tenke litt på vekta i sekken. Et "solotelt" på over tre kg. blir litt i overkant syns jeg. Mitt Ringstind 2 light veier forresten kun 1,85 kg.
 11. Takk for gode tips. Jeg er veldig forsiktig mht matlaging i telt så hvis jeg bytter telt er det mest for å få stort fortelt, selv om det da blir noe tyngre. Også for å kunne få av seg regntøy og tørke hunden før vi kommer inn i innerteltet. Men takhøyden i Nallo 3 er selvsagt fristende:) Fjellheimen 2 camp er like høyt som Nallo 3 ser jeg, og med flere ventiler som nevnt over. Tror ikke teltet vil brukes på snø, så da betyr det kanskje ikke så mye med lav ventil på Nallo. Pengene jeg evt. "sparer" ved kjøp av Fjellheimen kan jeg jo kjøpe lettere sovepose for... Men jeg har lenge hatt et Nallo 2GT på ønskelista. Huff...skal ikke være lett å investere i ny bolig...
 12. Har utelukket Fjellheimen superlight til mitt bruk etter rådene her. Mente jeg hadde sett et sted her på forumet at vanlig utgave av Fjellheimen 2 camp veide tett oppunder 3,1 kg, så trodde det var en halvkilo forskjell fra Nallo 2GT... Ikke at det er så mye, men en halvkilo her og der blir jo fort endel når man vandrer aleine. På Helsport sine norske sider står det 2,6 kg +/-10% for teltet pluss 200 gram plugger, så hvis det ikke er pluss de 10% stemmer det jo at forskjellen er minimal. Da blir Fjellheimen mer aktuell ja. Takk for hjelpen.
 13. Takk for gode svar. Fjellheimen 2 camp (ikke superlight) er også uten tvil mer enn godt nok. Men siden jeg går alene og bærer mat osv til hunden også, vil jeg gjerne ha teltet så lett som mulig. Nallo 2GT på 2.6 kg. tenker jeg bør være maks mht. vekt. Skulle gjerne hatt lettere sekk, underlag og sovepose også. Prismessig er Fjellheimen 2 camp mest aktuelt. Har også vurdert Rondane 3 og Romsdalshorn light, men ønsker litt mer takhøyde. Myggfritt fortelt var vel å ta hardt i ja:) Mer et sted med plass til noen fornuftige gjøremål, hvor det er færre mygg enn når det svermer som værst ute. Men for det første mht. tørking osv. Det rimeligste er selvsagt å beholde Ringstind uten det store forteltet. Får gruble litt til, men etter å ha lest svarene her er nok Nallo 2GT den ultimate turboligen for hunden og meg. Mvh. Mogen
 14. Hei. Vurderer bytte av telt og har lest mange tråder angående dette. Har da kommet til at det står mellom Fjellheimen superlight 3 camp og Hilleberg Nallo 2GT. Skal i hovedsak brukes på snaufjell/vidde fra juni/juli til september. Er på tur med en hund som ikke bærer noe selv, hunden sover i innerteltet. De viktigste kriteriene er: vekt, tåle vær/vind på snaufjellet (ikke senhøst/vinter), stort fortelt og takhøyde. Ser fordeler med begge modellene: Fjellheimen superlight er 5-600 gram lettere (vil ha med noen tyngre plugger). Det har 10 cm. mer takhøyde. Det er bredere så man har plass til en person ekstra, men det er ikke av betydning. Nallo er i kategorien 4-sesongs, så regner med det da er laget for å tåle mer (derav også høyere vekt)? Det har to innganger og mulighet for heldekkende myggnetting i innerteltsdøren. Har nå et Ringstind light 2 som bare er brukt et par netter på tur uten hund, men vurderer å bytte til telt med større fortelt, for å ha et større myggfritt oppholdsrom med mulighet for koking og tørking. Regner med at begge de nevnte telt med tre stenger også tåler mer vind enn Ringstind eller? Mvh. Mogen
 15. Hei igjen. STS lakenposen finnes også i en variant som heter sts reactor thermolite (ikke extreme). Extreme-varianten er orange, mens den vanlige er gråsvart. Den vanlige er også 90 cm. i bredden, og i samme strech-materiale. Begge posene er soveposeformet. Hvis du tenker at extreme-varianten blir for varm, og du primært vil bruke lakenpose for å skåne soveposen (ikke fordi soveposen er for kald for ditt bruk), så ville jeg tatt den vanlige typen. Den øker jo også komforttemperaturen i soveposen noen grader, men ikke like mye som extreme-varianten. Siden jeg alltid har med langt ullundertøy, tjukke ullsokker og tjukk ullgenser på fjellet uansett årstid, har jeg til nå ikke hatt bruk for extreme-lakenposen på turer i juli/august hvertfall. Den vanlige passer kanskje bedre til å alltid være med som sovepose-beskytter. Ser du bor i Bergen, den vanlige varianten selger de på XXL så da kan du kanskje få sett på den først om ønskelig. Mvh. Mogen.
 16. Hei. Har Helsport Svadalen sovepose som også er 90 cm. bred. Er det kaldt bruker jeg STS Reactor Extreme lakenpose inni. Den er 210 cm. lang og 90 cm. bred. Reactor extreme er den varmeste i lakenpose-serien fra STS. Disse lakenposene er laget i et veldig behagelig stretch-materiale. Har ikke angret på dette kjøpet, anbefales. Mvh. Mogen
 17. Mogen

  Femund Family 6-8

  Gratulerer med nytt telt. Takk for tipset, men jeg kjøpte telt allerede i august, klarte ikke å vente lenger:) Jeg ringte Helsport og spurte om det var mulig å få sydd inn pipe-uttak i Femund Family 6-8 for å fyre med lavvuovn. Svaret var at de ikke gjorde dette pga. at Femund-teltet ikke har flammehemmende duk slik som Valhall har. Femund er ikke laget for den type fyring rett og slett. Jeg kjøpte Valhall med ett innertelt, og fikk hvertfall fire flotte turer med det fram til slutten av oktober. Et helt glimrende leirtelt, ble godt og varmt i oppholdsrommet ved bruk av lavvuovnen. God plass til hunder, folk, campingbord, stoler, vedsekker og alt man måtte dra med seg på den type turer. Veldig kjekt å kunne ha alt under samme tak, presenning fungerer jo dårlig på høyfjellet. Fikk en kveld med kuling inn på teltets langside. Byttet da ut noen av pluggene med lange, kaftige stålplugger, og noen barduner med tjukkere tau som vi bandt fast i store steiner. Ingen skade på duken og ingen bøyde stenger. Vurderer å få sydd på noen stormmatter dersom det er tilrådelig mht. fyring/ventilasjon. Vil bruke teltet endel på fjellet i barmarkssesongen, og da kan det være godt å ha dersom pluggfestet ikke er optimalt, eller ved mye vind. Teltet holdt vannet ute i til tider kraftig regnvær, som varte i tre døgn. Teltet er lett å sette opp aleine også. Er veldig fornøyd. Femund 6-8 er sikkert et vel så bra telt, men for meg var det muligheten for å bruke lavvuovn som ble det avgjørende til slutt. Mvh. Mogen
 18. Mogen

  Femund Family 6-8

  Takk for det. Tror det er et bra valg for meg ja. Mulig å sette det opp alene uten altfor mye vind, pluss at det går oppi ryggsekken om det skal bæres et stykke også. Også en fordel for meg med innertelt med fast bunn, da jeg har en utbryter på fire bein Kan evt. vurdere å sy på stormmatter på deler av teltet på sikt. Takk for tips likevel
 19. Mogen

  Femund Family 6-8

  Fritex leirtelt ser og høres ut som et flott telt. Til mitt bruk tror jeg det blir litt tungt (selv om jeg skrev at vekt ikke var et tema) Måtte hatt et av de største og det har jo en høyere pris også. Tror jeg skal ta sikte på et Helsport Valhall etterhvert. Men takk for tipset
 20. Mogen

  Femund Family 6-8

  Takk for tipset, skal sjekke det ut og gruble litt mer
 21. Mogen

  Femund Family 6-8

  Takk for gode svar. Har vært inne i et Helsport Valhall og det var et imponerende telt til sitt bruk. Har vedovn, så Valhall med flammehemmende duk og pipeluke er nok et fornuftig valg ja. Inngang på begge sider er jo også en fordel mht. vind. Har tatt hjem flere revnede presenninger fra tur pga. vind, så ønsker nå å ha plass til alt under samme tak i dårlig vær på slike komfort-turer. Tenker bare at Valhall blir veldig gedigent om man er bare to personer og hund på noen turer, og at det krever mer oppsettingsplass (1,8 m. lenger enn Femund) Men med så god plass inne gjør det jo ingenting med noen store steiner e.l. i oppholdsrommet heller da. Så lenge vekt ikke er et tema, er det vel bedre med unødvendig god plass på noen turer, enn trengsel når man er flere...
 22. Mogen

  Femund Family 6-8

  Hei. Trenger leirtelt-råd Vil oppholdsrommet i Femund 6-8 med ett innertelt i bruk bli komfortabelt, eller småtrangt/lavt under taket på ene siden med campingbord, tre-fire voksne personer med stoler, to-tre hunder, baggasje, mat/kokeutstyr, sikker varmekilde, litt tørking av klær og lagring av et par vedsekker til utendørs bål i? Noen Femund 6-8 kjennere som har innspill? Tusen takk
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy