Gå til innhold

HFRols

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  43
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. HFRols

  dårleg lukt i sko

  God kveld, eller rettere sagt god natt! Jeg jogger nesten daglig selv i både vått og tørt vær og har av egen erfaring lært at for å hindre lukt så er det best å være nermest manisk når det kommer til renhold av skoene. Når jeg kommer hjem etter endt joggetur sparker jeg aldri av meg skoene og lar de bli liggende. De første og kanskje viktigste jeg gjør er å ta ut sålene! Jeg lar aldri sålene ligge i skoene når de ikke er i bruk. Så skyller jeg dem kjapt i litt lunkent vann. Ikke så mye at de blir våte innvendig, men nok til at skitt og smuss løsner på utsiden. Så tørker jeg godt over med ei fuktig fille. Også undersiden tørkes og rengjøres godt. Rene sko puster bedre enn skitne sko og dermed setter ikke lukta seg så godt. Husk også å pille ut småstein og annen dritt! Småstein som blir sittende fast i mønsteret på skoene bidrar til å øke slitasjen, spesiellt når man jogger, og med slitte sko er sjansen for å bli fort våt på beina større og dermed blir sjansen for illeluktende sko større. Løpeskoene jeg bruker nå har ca 30 mil på baken, men lukter ingen ting og ser nesten nye ut. Rådene ovenfor funker best om man starter fra skoene er nye slik at lukt aldri får satt seg. Sko som allerede stinker er verre å gjøre noe med. Kanskje frysertrikset funker? Et annet tips er å bruke gode fukttransporterende løpesokker. Jeg har jogget et par ganger i vanlige bomullssokker, sånne hverdagssokker som man kjøper på sparkjøp og da blir resultatet i hvertfall illeluktende. Ikke bare plasker man rundt i sin egen fotsvette, men halve sokken ligger igjen i skoa etter en halvtimes joggetur. Jeg anbefaler Nike sine Drifit-sokker! Bedre sokker finnes ikke.
 2. Takker for tips. Det skal prøves ut
 3. Det kan godt hende at det var noen pakninger på brenneren orginalt, men de har i hvertfall smuldret bort for lenge siden. Jeg fikk som sagt med én ny pakning når jeg kjøpte inn et nytt brennerhode, men det er sikkert nødvendig med en pakning under forvarmingsskåla også. Jeg tror det er herfra det lekker og at det er denne parafingassen som tar fyr.
 4. God dag! Da har jeg byttet brennerhode på min gamle Høvik Verk no. 41. Det gamle var såpass bøyd at jeg kjøpte lik så godt et nytt et. Primusen begynner virkelig å gå bra, men etter at jeg byttet brennerhode utvikles det veldig mye røyk når den brenner. Hvis jeg pumper nok trykk begynner det også å brenne under forvarmingsskåla og det blir litt båltendenser. Ikke bra. Jeg regner nesten med at det er noe som ikke er tett her. Med det nye brennerhodet fulgte det med en pakning. Denne pakningen har jeg da satt mellom "brennerhalsen" og forvarmingsskåla. Altså Brennerhode -> forvarmingsskål -> pakning -> brennerhals. Jeg har skrudd dette sammen så hardt som jeg makter, men det er likevel ikke tett. Skal det være flere pakninger? Hva med pakning mellom brennerhals å tank?
 5. Takker for alle tipsene! Jeg skal skaffe meg en dysenøkkel og forhåpentlig vis få tid til å mekke litt primus i mellomjula. God jul folkens!!
 6. Sorry for at jeg svarer litt seint, men har vert opptatt nesten hele helga. Det er jo snart jul Det er egentlig bare denne lekkasjen som er problemet. Bortsett fra det så funker primusen greit. Pumpeproblemet skal jeg nok finne ut av, men må nok vente til mellomjula for å få tid til å mekke primus. Jeg må dessuten kjøpe en sånn dyse/ventilnøkkel før jeg kan sette i gang å skru. Hvor får man tak i slike for en billig penge?
 7. Det var da fryktelig hvor mye 111'en min skulle slå seg vrang da. Nå lekker det parafin fra dysa når den ikke er i bruk i tillegg til det andre. Noen som kan komme med en diagnose på hva som kan være galt? Trur 111'en min har fått omgangssyken!
 8. 111'en min er fortsatt ikke helt på topp Synes pumpa fortsatt er rar. Noen ganger gir den så my motstand at jeg ikke klarer å pumpe i det hele tatt, mens andre ganger gir ikke pumpa motstand i det hele tatt. Så hvis jeg små lirker på den (litt fram og tilbake) så får jeg til et pump som gir litt trykk. Men jeg må fortsatt pumpe dobbelt så mye som før og medregnet de pumpedragene som ikke tar i det hele tatt og all den fiklingen med pumpen for å få trykk så blir det mye styr for å få god fyr. Før så pumpet jeg 10 ganger før forvarming og ca 20 ganger etter når primusen var i gang. Og da var det full guffe.
 9. Jeg fant forgasserrens De som bor i Trondheimsområdet kan i hvertfall finne forgasserrens på Torshov. Jeg var også på Biltema, Clasern, XY, Shell, og mange andre plasser uten hell. Da begynner de å bli årnings på saker og ting. Grunnen til at min 111 ikke var i form var pumpelæret. Det var fortsatt mye olje på det, men det hadde rett og slett trukket seg sammen slik at de ikke tok så godt. Noen timer i parafin og en runde med olje og alt ble toppers. Takker for tips om å forme det med fingrene. Jeg trodde virkelig ikke det gikk ann, men etter noen timer i parafin var læret litt mer samarbeidsvillig. Da mangler det bare noen deler fra Finn på Finn.no så er Høvik'en snart 100% operasjonell óg.
 10. Pumpelæret på 111'en er så bra som det kan bli. Har badet det i parafin og smurt, og formet etter min beste evne, men det funker fortsatt dårlig. Nå blir det ikke trykk i tanken i det heletatt. Pumpet over 100 ganger, men det var ikke så mye som et lite puff en gang når jeg åpnet tanklokket. Stikker på Clasern å kjøper WD-40 og crc 5-56 i morgen og prøver med dette. Noen forslag til alternativer til forgasserrens? Finner det ikke noen plasser. Har vert over alt. Hadde jo en real skvett med forgasserrens stående på hytta, men så lat som jeg er så brukte jeg da denne til forvarmingsveske til primusene mine i sommer istedet for å bare svinge innom en bensinstasjon på veien og kjøpe rødsprit
 11. Pumpa på min 111 begynner å bli slapp synes jeg. Det er nesten ikke noe motstand når jeg pumper. Har sjekka pumpelæret og jeg synes det ser ok ut, men jeg er ikke helt sikker. Hvordan skal et bra pumpelær se ut? Jeg synes pumpa i hvertfall er litt slapp. Den glir nesten inn av seg selv hvis jeg trekker pumpeskaftet ut og holder primusen på høykant. Når jeg fyra opp primusen for et par timer siden måtte jeg i hvertfall pumpe 50 ganger for å få bra futt i den. Noen som vet hva som kan være galt? Jeg trykktesta min Høvik Verk no 41 i dag å det kommer noen bobler ut fra pumpa når jeg holdt den under vann. Jeg vet at pumpelæret på den er gåent, men det skal vel ikke komme bobler ut derfra uansett? I enden av pumpa er det vel en slags ventil? Kan det være den som må byttes i begge tilfellene?
 12. Jeg bruker aldri nå annet enn tennveske på primusene mine og synes det funker bra. Jeg ble også anbefalt tennveske som drivstoff fra de aller fleste i en tråd relatert til "kjøp av ny primus" så jeg trur jeg holder meg til tennveske. Jeg fant en eller annen plass på nettet en bruksanvisning til denne. På bruksanvisningen sto det "Høvik Verk no 41 Turistapparat" eller noe lignende. Jeg vet ikke om denne modellen er veldig annerledes enn "Høvik Verk standard no 41", men de ser kliss like ut og bruksanvisningen og reservedelslisten er også 100% den samme. I den bruksanvisningen sto det i hvertfall at tanken rommet 0,6l maks, men skal ikke fylles med mere enn 0,5l drivstoff. Derfor den heftige påfyllinga Jeg vet at pumpelæret må byttes siden det har begynt å smuldre opp og at jeg trenger en ny flammering. Jeg skal bestille et nytt pumpelær og en ny flammering så fort som mulig. Så skal jeg fylle på 0,5l tennveske og sjekke effekten etter 20 pump.
 13. Da har tatt fatt i mitt restaureringsprosjekt igjen etter et lengre opphold. Jeg fikk som nevnt i en annen tråd overlevert en gammel Høvik Verk no 41 av min svigerfar i sommer. Jeg har nå overhalt den skikkelig, men bare det kosmetiske, og resultatet ble skremmende bra etter en hel dags skuring og flere runder med primuslake. Bilder kommer. Nå står det tekniske igjen. Primusen brenner egentlig ganske bra den, men jeg får liksom ikke skikkelig futt i den. Den brenner med gule flammer (gule i enden) og effekten er liksom ikke helt på topp. Jeg prøvde å koke én liter vann på verandaen i går og det tok ca 19-20 minutter. Jeg må legge til at vannet jeg hadde i kasserollen var iskaldt vann fra springen og at temperaturen ute var -5. Det var lite vind og jeg brukte en Ikea kjele som er beregnet på kjøkkenet i hjemmet, altså ikke noe turkjele. Er 19-20 minutter lang tid, eller er dette normalt med tanke på forholdene? Jeg fylte på en halvliter med tennveske og pumpa et par ganger, men er det nok. Hvor mange ganger pumper dere med full tank på en slik Høvik Verk? Hva kan være grunnen til den lave effekten og de gule flammene? Takker på forhånd for alle svar.
 14. Ja har sett litt på den. Den fungerte jo greit så det er kanskje ikke nødvendig å bytte mer enn den pakningen i tanklokket. Pakningen i tanklokket var borte så den må jeg i hvertfall ha en ny av Invisterer også i nytt pumpelær og ny flammereing siden den var såpass bulkete at den ikke passer lengre. Flere deler som bør vurderes?
 15. Hvor mange pakninger er det på denne? Er det bare 1 i tanklokket? Jeg skal bytte ut alle deler som bør byttes ut etter 20 år + lagring og lurer litt på hva jeg bør bytte?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.