Gå til innhold
  • Bli medlem

voff

Medlem
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om voff

  1. For meg er maten viktig - og en skikkelig psykisk oppkvikker iblandt. Få ting er triveligere enn å bruke en time på å få leirbålet til perfekt varme, og så 30min til å diske opp noen lekkerbiskener over åpen flamme. I min tur-gjeng er real-turmat og lignende bannlyst - det samme med pulverkaffe. - Maten skal tilbredes med kunnskap, tanke og følsomhet Man er jo på tur for å kose seg! Var 24 dager på tur i sommer, første uka sto bla, biff på menyen. tørket kjøttdeig blei med til siste uka, og setter piff på mexikans gryte. Fisken blir kokt, stekt, bakt og til sushi. Det gjelder å ha fantasi. Jeg synes noe av det tristeste som finnes er å gomle ut av den aliminumskledde posen som er varmet med vann. - Men det er nå meg da
  2. Får vel komme med noen erfaringsbaserte triks jeg også da I kulda fryser jeg oftest av tre hovedgrunner: - Varmetap til bakken - Trekk/vind - Svette/fuktighet Så mine turtips går ut på å fikste nettopp dette - Til natta gjelder godt underlag, som gjerne suppleres med granbar. (dette er mye viktigere enn sovepose-merke og pris..) Bruk også underlag under føttene, hvis du sitter, fyrer bål etc.. - Avhenging om man er på fjellet eller i skogen, så bygges en skikkelig leir for å hindre kald trekk. - Så gjelder det å kle av seg når en går og er i aktivitet, slik at man svetter minst mulig, og at man ikke fanger svetten i klesplaggene som skal holde en varm. - og unngå bomull
  3. Tja penger er jo motivasjonen bak absolutt all produktutvikling, så at dette skulle være negativt forstår jeg ikke helt? Men, det som er hevet over enhver tvil, er at denne seletypen direkte rettes mot velkjente "problemer" med konvensjonelle seler. Produktet er forholdsvis ferskt, så at det finnes rom for forbedringer tviler jeg ikke på Ang, din bemerkning vedr. trekkpunkt så har du helt rett ved snørekjøring. ..., skal du derimot også bruke samme sele til annen trening slede/dra kjetting etc, så gir det raskt mening..
  4. Hehe, litt artig spørsmål egentlig.. Her har verdens beste hundekjørere gått sammen for å utvikle en ny seletype, da de så klare mangler med eksisterende seletyper (bryst og nome sele) Denne selen har blitt en enorm slager, og en mengde hundekjørere har vunnet en rekke seiere i SNØREKJØRING med denne selen. MAO. den er god nok! - forutsatt at den passer hunden da selvsagt. Problemet med nome-seler og snørekjøring er velkjent, og av den grunn unngår mange av konkuranse-kjørerne og bruke Nome-sele til SNØREKJØRING. Dette har med trekkpunktets innfesting å gjøre. Om du på et "amatørnivå" vil merke særlig forskjell tviler jeg igrunn på - men om den er "god nok" til ditt nivå er nok utvilsomt...
  5. Dette synes jeg var et godt innlegg - man trenger ikke gå til innkjøp av noe som helst for å få en fin tur - se hva du har i skapet. Vil kanskje legge til to ting: - kniv - fyrstikker - ellers så er en termos med varmt drikke koselig å ha med. God tur!
  6. Mulig det, mitt poeng var bare at noen pakker noe så vanvittig med tullball med seg. For meg handle turlivet om det enkle livet - back to basics. Mann, hund og natur i skjønn forening. Og da synes jeg det er min plikt å si ifra at det slettes ikke er uforsvarlig å legge igjen endel ting hjemme, og at mye utstyr er totalt unødvendig å ha med på tur. At noen knapt går hjemmefra uten regntøy og skjerf paa bikkja synes jeg er noe voldsomt. - og dette har ingen sammenheng med om bikkjene har det bra på tur. Hunder er generelt MYE mer robuste enn det en skulle tro. Vi snakker ikke akkurat om hjelpesløse småbarn her.... men for all del; dere kan ha med dere akkurat hva dere vil for min del altså, men når jeg ser på lista dere har satt opp, er det ikke mye jeg hadde prioritert for å si det sånn.... - og ingen skal komme å kalle mitt hundehold uforsvarlig på grunn av det!
  7. Tror Springsteen sine teorier har noe for seg. Kjenner folk som mener det er uforsvarlig å ta en 2 dagers tur i Nordmarka uten GPS. Hva blir det neste? Sattelitttelefon i østmarka???? heller ikke med på "elementær kunnskap om kart og kompass". Et kveldskurs, eller forumlesning, så kan en det elementære.., det å kunne "lese" kart skikkelig derimot tar åresvis med trening (og feiling), ved å titte på GPS'en hver gang en er i navingeringstvil ødelegger retningsansen, og ikke minst evnen til å forstå kartet skikkelig. Har du ikke med GPS'en blir det bomturer, feilnavigering, etc. men man lærer også samtidig masse.
  8. Skrukrok?? ---. ahh, de greiene som skrus i bakken for å feste bikkja ja
  9. Jaja, massasje gjør ihvertfall ingen skade det er helt sikkert! her kan det leses mer om kortison og ormebitt: http://www.dagbladet.no/nyheter/2005/07/03/436351.html Ellers så er vel dyrlegebehandlingen som gis: hvile, saltvann og antibiotika. Egentlig ikke rare greiene, men da er ihvertfall bikkja til overvåkning. - antiserum gis vel i praksis ikke, for det er visstnok svindyrt (rundt 20 lapper mener jeg å huske) Har bare vært borti huggormbitt en gang. På bikkja til en kompis, det var litt av et skue.., for hue hovnet noe jævlig opp Men ellers så gikk det fint. En bikkje som er knallstiv og ikke ville gå lenger høres veldig sårbeint ut. Men det kan jo seff være noe annet også. - kan jeg spørre om rase?
  10. Kortisontabletter har vel fint lite med "antistoffet" som de slettes ikke får hos dyrlegen Kortison demper symptomene ved ormebitt, men gjør fint lite med giften. Dermed har kortison to effekter: - de demper hevelsen - sørger for at giften sprer seg raskere i kroppen Dermed er det både fordeler og bakdeler med kortisontabletter. - som sagt, jeg tar de ikke med. Må legge til at jeg ikke er veterinær, men det er ihvertfall den opplæring jeg har fått. Kjøper ikke førstehjelpsargumentet, selvsagt kan man gå tom for utstyr, men det kan en jo gjøre uansett. - et sted må grensa trekkes. Du ga jo bort noe smertestillende - kanskje en skal ta meg seg dobbelt sett av alt fordi man kanskje kan finne noen på fjellet som trenger det?? Angående massasje--. tja - mine bikkjer har fullført seppala, bærer 12-15 kilo hver dag i ukesvis, jakter som maskiner og lever til de er 13-14 år (har ihvertfall de tidligere gjort) og er skadefrie, sunne og friske helt uten massasje. Klarer meg forøvrig helt fint uten massasje selv
  11. Dette synes jeg var et tullete inlegg, og føyer seg inn i rekken av folk som tror at man ikke kan legge ut på tur uten alt mulig fiksfakseri. Jeg er MYE på tur med bikkjene mine. Ukesvis hvert år, sommer og vinter - dessuten er de jaktbikkjer som har ukesvis i skauen hvert år. Utstyret er som følger: - hundemat - bånd - kløv eller pulk - kanskje potesokker ..., og det var det. Er det kaldt, blir det kanskje med et dekken, og et liggeunderlag. seriøst!: - eget førstehjelpskrin???? Har sydd en bikkje en gang i felt, men da bruker vi jo samme utstyr som jeg har i førstehjelpsskinet. - massasje, og eget håndkle????????? markkur, helt unødvendig som førstehjelp - og sjansen for at voksen hund får mark er ikke særlig stor. Dessuten går den greit i ukesvis med mark. Kortison.? Tja, ormediskusjonen og bruk av kortison er omstridt. Jeg har med kortisonsalve i førstehjelpsskrinet, med tabletter har jeg ikke med. Mitt klare intrykk av fjelllivet er stikk motsatt av det du skisserer. Nybegynnere har med seg alt mulig tullball på tur! - og ditt inlegg bærer store preg av akkurat det. Vi lever minimalistisk, og bruker hue dersom noe skjer.
  12. Ser på Bergans sin hjemmeside at seteben foran har et annet artikkelnummer enn setebein bak. - men i kanoen jeg har kjøpt er de like! - hvordan ser deres kanoer ut??
  13. Hei, har en Norrøna Synkron 100 som er noen år gammel, fra dengang hvor disse sekkene kom uten sidelommer. Er derfor på jakt etter noen universale sidelommer som jeg kan bruke, og som festes i kompresjon stroppene på sidene. Noen som vet hvor jeg kan få tak i slike? Jeg vet at Bergans selger noen, men de er på bare 4 liter.
  14. En Alpacka raft er ingen kano - kan jo ikke sammenlignes overhode. Tar jeg et luftfyyllt traktordekk og en kanoåre - har jeg noe som er mer sammenlignbart med en Aøpacka-raft enn det Ally er
  15. Har akkurat montert sammen en 16,5 Ally. Når jeg moterte setene, slår deg meg at bakre sete (akter sete), blir sittende alt for langt frem, selv når jeg "justerer" det så langt bak som mulig. Dette er uheldig av flere grunner, mindre kontroll ved 2 i kanoen - mindre effektiv padling - og dårligere plassutnyttelse. I min kano er fremre og bakre sete er identiske, er dette normalt?? I samtlige andre kanoer i verden, så sitter jo bakre sete lenger bak enn fremre sete sitter fremover, men i min Ally er dette ikke mulig, med mindre en bøyer setestengene til å passe lengre bak. Jeg lurer derfor på om det er andre her inne som har samme problemet som meg, og hva dere eventuelt gjør for å fikse det.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.