Jump to content

skyttern

Aktiv medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

About skyttern

skyttern's Achievements

 1. hei igjen, nei mente ikke gass, men brennere som brenner under trykk med gasslignende flamme, altså slik som novaen gjør. Slik jeg forstod han andre karen så mente han vistnok det var bedre med en lang "stearinlyslignende" flamme istede for "jettflammen" man får når man brenner under trykk. Har prøvd litt med gass, fungerer jo bra om det ikke er så allt for kaldt, men vinterstid lar jeg nok gassboksene ligge igjen hjemme.
 2. Har en Trangia nova Multifuel, dvs en optimus nova som erstatter rødspritbrenneren i stormkjøkkenet. Den har fungert bra, men i begynnelsen var jeg litt plaget med at den ikke varmet skikkelig, først etter demontering ble den i orden uten at jeg fant noe galt. Tenkte meg på en 4-5 dagers tur i februar-mars, forventer lave temperaturer men skal stort sett gå i skogstereng så har jo uansett tilgang på ved til bål. En annen ting, en jeg pratet med mente brennere med "gassflamme" ikke var brukbare siden flammen ikke var høy/stor nok til å avgi varme til teltet, og sverget til primus på neste tur, er det noe i det? Ser jo at bensinbrennerne leverer like mye eller mer watt
 3. Hei, planlegger tur i vinter, og er litt usikker på hva slags brenner jeg bør satse på. På tur bruker jeg et vanlig trangia stormkjøkken, som jeg har suplementert med en trangia gassbrenner og en multifuel brenner som monteres i stromkjøkkenet. Valget står vel mellom multifuel og rødspritbrenneren siden gass brenner så dårlig, men er usikker på om bensin er så lurt til oppvarming av telt? Lurer og på om jeg kan ta sjangsen på å legge igjen rødspritbrenneren hjemme, siden multifuelen virker lettpåvirkelig av skitt og vann? Er det andre brennertyper som er fine på vinterturer? Tenker på primuser, parafinbrennere, etc?
 4. Ville valgt 6,5x55, eller 308win om du ser muligheter for storvilt jakt. (Sel regnes vel og som storvilt, og er heller ikke tillatt skyte med 223) At kulebanen på 223 er så bra, er nok en smule overdrevet, 223 har en kule med dårlige flyveegenskaper og høy hastighet, den høye hastigheten hjelper litt på kulebanen, men pga dårlige flyveegenskaper (BC) og lav kulevekt er den mer påvirket av vind en tyngre kalibre som feks 6,5x55. Flere jeg kjenner som jakter med 222/223 sier uansett at dem velger ammunisjon med lavest mulig hastighet, for å unngå sprengte ryper. Selv jakter jeg rype med 308 og 6,5 og merker ingen forskjell på rypa hva slags kaliber den er skutt med, enten det er kompisens 223 eller mine 2 rifler. Da jeg kjøpte den første rifla mi for en del år siden, var utgangspunktet mitt rypejakt, men så at det kunne bli elgjakt sammen med noen naboer. Valgte 308 siden den klarer større/tyngre kuler en 6,5, samtidig som den har vist seg fullt brukbar på rype mellom 50 og 200 meter.
 5. Må vel ut noen turer og se om svenskerypa har kommet over grensa. Mulig det blir 2-3 dager i telt i slutten av februar, er iallefall planen. (btw skjønner ikke at alle her sier det er så lite rype i år... har da skutt og sett mye fugl både 05/06 og høsten 06 men dem er ikke der dem bruker være)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy