Gå til innhold

grethe

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg har ikke bil, men skulle gjerne kommet meg til fjells likevel. Bor i Oslo, og må få kommet meg derifra med kollektivtransport av noe slag... Noen som har forslag til hvor jeg kan gå, og gjerne også hvordan jeg kommer meg dit (det bør da være i grei avstand fra Oslo)?
 2. grethe

  Insekt i Sylane

  Jeg hadde ingen problemer med det da jeg var i Sylan i fjor, ihvertfall.
 3. grethe

  Stålkanter og hund

  Men, jeg har prøvd å skjære meg på stålkantene nå (med fingrene), og det er jo helt umulig. De virker ikke skarpe, selv om jeg selvfølgelig skjønner at det er annerledes med en pote i veien i stor fart i nedoverbakke. Kan jo uansett teste litt frem og tilbake, takk for tips.
 4. grethe

  Stålkanter og hund

  Ja, det er det ihvertfall ingen tvil om - jeg har blitt anbefalt å skaffe meg anker.
 5. grethe

  Stålkanter og hund

  Jeg tenkte de kanskje hadde funnet opp noe smart som førte til samme effekt, uten stål. Litt mye å håpe på. Hva er vanlig å gjøre på høyfjellesskara for hundefolk, da? La hunden bli igjen hjemme?
 6. grethe

  Stålkanter og hund

  Hva ligger prisen på i forhold til ski med stålkant? Får man samme effekt?
 7. Er det uforsvarlig å bruke stålkanter på skia når man har bikkja i nærheten generelt, eller gjelder dette mest snørekjøring?
 8. grethe

  Hund på DNT-hytter

  Takk for svar. Tar ikke med meg bikkja der det ikke er tillatt, det var nettopp derfor jeg spurte hvor det er mulig å ha ham med.
 9. grethe

  Hund på DNT-hytter

  Takk. Vet jeg kan ta kontakt med den lokale turistforeningen på det bestemte stedet, men jeg lurer generelt på i hvilke områder det er lett/mindre lett, har ingen konkrete planer akkurat nå. Hvis det er folk med hund her som vet om andre bestemte steder med "mer tilpasset tilbud", skriv gjerne hvor det er.
 10. grethe

  Hund på DNT-hytter

  Hvordan er reglementet for hunder på hyttene til DNT? Var i Sylane, hvor forholdene lå godt til rette, men hvordan er dette andre steder? Kjører de samme linje over hele landet?
 11. grethe

  Hva har du på beina på tur?

  Feltstøvler, med plastposer i.
 12. grethe

  Sylan i august

  Da var det gjort ... Terrenget gikk mye i myr, som egentlig lignet mer på sump etter mye regn. Vil ikke anbefale denne ruta som fjelltur, neste gang blir lenger inn i Sylan. Var heller dårlig merking deler av turen - fra Prestøy til Schulz var det tett tåke, og vi gikk fra T til T, noe som ikke var spesielt lett med dårlig merking. Satte opp igjen de merkene vi klarte, men spørs om det holder særlig lenge - her har NTT (?) en jobb å gjøre ... Bortsett fra det var det en fin tur, og vi så ikke en levende sjel før vi kom til Schultz!
 13. Er det mulighet til å ordne seg med noen kjeler på kjøkkenet, eller må man kjøpe ferdig middag på betjente hytter?
 14. grethe

  Sylan i august

  Nå fant jeg jo noen av svarene selv, i tilfelle det kan være av interesse for andre: Prestøyhytta er selvbetjent, det samme er Græsli. Schulz har både betjent og selvbetjent "avdeling", ettersom jeg forstod. Kvitfjellhytta - Prestøyhytta: 5 timer (13 km). Prestøyhytta - Schulzhytta: 6 timer (18 km). Schulzhytta - Græslihytta: 7 timer + 1 time ned til bygda/veien. (Ifølge DNT)
 15. grethe

  Sylan i august

  Jeg skal gå fra Kvitfjellhytta til Prestøyhytta, videre til Schulzhytta, og til slutt Græslihytta siste dagen. Har ikke vært i området før, og lurer på hvordan turen er; terreng, om det er kø-tendenser (mye folk), og om hyttene er betjente/ubetjente/selvbetjente. Hvis noen har en cirka-tid på de ulike avstandene hadde det også vært fint å vite!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.