Gå til innhold
 • Bli medlem

grethe

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Jeg har ikke bil, men skulle gjerne kommet meg til fjells likevel. Bor i Oslo, og må få kommet meg derifra med kollektivtransport av noe slag... Noen som har forslag til hvor jeg kan gå, og gjerne også hvordan jeg kommer meg dit (det bør da være i grei avstand fra Oslo)?
 2. Jeg hadde ingen problemer med det da jeg var i Sylan i fjor, ihvertfall.
 3. Men, jeg har prøvd å skjære meg på stålkantene nå (med fingrene), og det er jo helt umulig. De virker ikke skarpe, selv om jeg selvfølgelig skjønner at det er annerledes med en pote i veien i stor fart i nedoverbakke. Kan jo uansett teste litt frem og tilbake, takk for tips.
 4. Ja, det er det ihvertfall ingen tvil om - jeg har blitt anbefalt å skaffe meg anker.
 5. Jeg tenkte de kanskje hadde funnet opp noe smart som førte til samme effekt, uten stål. Litt mye å håpe på. Hva er vanlig å gjøre på høyfjellesskara for hundefolk, da? La hunden bli igjen hjemme?
 6. Hva ligger prisen på i forhold til ski med stålkant? Får man samme effekt?
 7. Er det uforsvarlig å bruke stålkanter på skia når man har bikkja i nærheten generelt, eller gjelder dette mest snørekjøring?
 8. Takk for svar. Tar ikke med meg bikkja der det ikke er tillatt, det var nettopp derfor jeg spurte hvor det er mulig å ha ham med.
 9. Takk. Vet jeg kan ta kontakt med den lokale turistforeningen på det bestemte stedet, men jeg lurer generelt på i hvilke områder det er lett/mindre lett, har ingen konkrete planer akkurat nå. Hvis det er folk med hund her som vet om andre bestemte steder med "mer tilpasset tilbud", skriv gjerne hvor det er.
 10. Hvordan er reglementet for hunder på hyttene til DNT? Var i Sylane, hvor forholdene lå godt til rette, men hvordan er dette andre steder? Kjører de samme linje over hele landet?
 11. Feltstøvler, med plastposer i.
 12. Da var det gjort ... Terrenget gikk mye i myr, som egentlig lignet mer på sump etter mye regn. Vil ikke anbefale denne ruta som fjelltur, neste gang blir lenger inn i Sylan. Var heller dårlig merking deler av turen - fra Prestøy til Schulz var det tett tåke, og vi gikk fra T til T, noe som ikke var spesielt lett med dårlig merking. Satte opp igjen de merkene vi klarte, men spørs om det holder særlig lenge - her har NTT (?) en jobb å gjøre ... Bortsett fra det var det en fin tur, og vi så ikke en levende sjel før vi kom til Schultz!
 13. Er det mulighet til å ordne seg med noen kjeler på kjøkkenet, eller må man kjøpe ferdig middag på betjente hytter?
 14. Nå fant jeg jo noen av svarene selv, i tilfelle det kan være av interesse for andre: Prestøyhytta er selvbetjent, det samme er Græsli. Schulz har både betjent og selvbetjent "avdeling", ettersom jeg forstod. Kvitfjellhytta - Prestøyhytta: 5 timer (13 km). Prestøyhytta - Schulzhytta: 6 timer (18 km). Schulzhytta - Græslihytta: 7 timer + 1 time ned til bygda/veien. (Ifølge DNT)
 15. Jeg skal gå fra Kvitfjellhytta til Prestøyhytta, videre til Schulzhytta, og til slutt Græslihytta siste dagen. Har ikke vært i området før, og lurer på hvordan turen er; terreng, om det er kø-tendenser (mye folk), og om hyttene er betjente/ubetjente/selvbetjente. Hvis noen har en cirka-tid på de ulike avstandene hadde det også vært fint å vite!
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.