Gå til innhold

Rita

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  53
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Rita

  Fotokonkurranse m/ premie

  Katrine og Martin har vært med på "Ti på topp" i Tromsø i år. Her har de akkurat fullført sin femte topp på en måned. Turen til Lakstind tok seks timer opp og ned, inkludert pølsepause og x antall blåbær og tyttebær... Bildene er tatt med mobilen min - vi har rota bort laderen til digitalkameraet...
 2. Rita

  KILPISJÂRVI > TORNEHAMN

  Har sjekka litt: Båten går 1-3 ganger daglig i sesongen. Ring til: Kilpisjärvi Vandrarcentrum, 99490 Kilpisjärvi, phone +358-16-537771.
 3. Rita

  KILPISJÂRVI > TORNEHAMN

  Har sittet og sett på bilder og mimret litt... Kan ikke huske at det var helt for j... med mygg. Ved Golda og Dærta var det vel verst. Tips: Bruk gammelhytta ved Dærta - der er vedskjul og do innendørs, så du slipper å krangle med mygga. Fint å fiske der er det også.
 4. Rita

  KILPISJÂRVI > TORNEHAMN

  Jeg gikk nesten samme ruta i fjor. Gikk ned Sørdalen i stedet for til Tornehamn. Jeg starta seint første dagen, og gikk bare til Goldahytta. (Der er det ikke myggnetting i ventilene på soverommene... Mye morsom lesing i hytteboka om søvnløse hyttegjester! ) Totalt brukte jeg ni dager på turen - da stressa jeg ikke, og hadde fine dagsetapper. Regner med at du kan klare det på åtte dager også - f.eks ved å gå til Gappohytta første dag. Ulempen er at du får en lang dagsetappe når sekken er tyngst! Jeg starta på norsk side av grensa og gikk over fjellet til Goldahytta. Det var i grunnen langt nok første dagen for meg! Vil du gjøre turen til Golda kortere, går det båt over fra Kilpisjärvi Turiststasjon. Da går du via Treriksrøysa (som mange svømmer rundt når de er der...) Da rekker du nok fint til Gappo samme dag. Du kan jo sjekke når båten går, og vurdere det - det er lett terreng å gå i der! Etappen mellom Gaskas og Lappjordhytta er lang, men det er greit terreng å gå i. Endel av stien er veldig oppkjørt av svenske samer med sine kjøretøyer. Ser ikke pent ut, men de holder på at de har rett til det... Ellers er elvene greie å krysse. Selv jeg som er fullstendig nybegynner klarte det uten de store katastrofene! Men det er ikke alltid best der stien går. Det kan lønne seg å ikke bare følge merkinga... Ønsker deg lykke til med turen - det er en kjempeflott rute du har valgt deg! (Du må legge inn bilder når du kommer tilbake - jeg mitt fehue hadde ikke kamera med!)
 5. Rita

  Ersfjordtraversen, Kvaløya

  Hei, Andy! Har sendt deg en PM med en mailadresse. Si fra hvis du ikke har fått den...Da har jeg sikkert gjort et eller annet feil.
 6. Flotte bilder av ruta opp og ned! Jeg ser at dere begynte fra samme plass som oss - bare at dere fortsatte videre til Middagstind mens vi gikk på Tverrfjellet. Vi nøyde oss med å drømme om å gå opp dit en gang vi har mer tid enn et par timer... Nå ble det ikke noen tur på meg i dag - ungene fikk sin lille "topptur" opp på en av knausene før Tverrfjellet. De var kjempestolte, og helt klare på at neste gang skulle de gå helt opp til topps. Den største utfordringa var å komme seg ned igjen - neste gang skal jeg ta med rumpeakebrett til dem! Fortsett med å legge ut sånne bilder - de motiverer oss andre som trenger litt mer spark bak for å komme oss på tur!
 7. Under ettermiddagskosen på verandaen i går ble planen lagt. To av gubbene våre skulle ta seg av ungepass, så skulle tre "Frustrerte fruer" få seg en voksentur på fjellet. Som sagt så gjort. Klokka ble mye før vi kom oss i gang, men vi hadde det jo ikke travelt. Jeg møtte opp med mine gamle fjellski med Rottefella binding - uten skifeller. Har jeg gått på dem i femten år, så klarer jeg vel en tur til tenkte jeg. Men der tok jeg feil! Her skulle det ikke gås på vanlige ski med vanlige skisko, nei... Vel framme på Kattfjordeidet var det av med skoene og fram med plaststøvler som minnet mistenkelig om slalåmstøvler. Var det meningen jeg skulle GÅ med disse? Det var det visst. Min skepsis økte en smule. Og så kom skiene fram - tunge som f... og med feller under! Vel - har man sagt A så får man si B. I forhold til mine egne gamle ski var dette mye tyngre, og bakkene oppover så laaange ut. Jeg er ikke akkurat topptrent, så det ble litt pusting og pesing oppover bakkene. Men det gikk bedre enn jeg hadde forventet å gå rett opp. (Er vant til mer sikksakk-kryssing) Heldigvis stoppet de andre for å prate såpass ofte at jeg fikk pusten igjen! "Nå er vi snart oppe!", sa en av mine turfølger oppmuntrende - selv om jeg så at toppen var minst ei miiil unna. Og så var vi plutselig der! Det kom ganske brått, men så sto vi altså oppe på Tverrfjellet. Kanskje ikke den mest imponerende toppturen, men for meg var det flott å stå der oppe og nyte sola og utsikten. Verre var tanken på å komme seg velberget ned... Minnet om skjelvende lårmuskler etter nedfarten fra Rødtind på vanlige ski kom over meg et øyeblikk. Men det gikk over all forventning. Jeg tryna skikkelig et par ganger, første gang havna jeg på rygg i med hodet i nedoverbakke. Det tok noen svinger før jeg skjønte at jeg ikke trengte å svinge så mye som på mine egne ski! På knallføre svingte vi oss nedover, og jeg må innrømme at det var kjempegøy å kjøre med telemaskski! (Kanskje ikke den mest elegante kjørestilen - men pytt, pytt!) Mine to turvenner var veldig fornøyde med å ha vervet et nytt medlem i telemarkentusiastenes klubb, selv om utstyret nok må vente til skattepengene kommer... I morgen blir det basecamp i nærheten av Tverrfjellet med unger og alt. Bål, spade, akebrett og hele pakken. Så går vi på skift på "voksenturer". Håper å få lånt utstyr da også...
 8. Rita

  Ersfjordtraversen, Kvaløya

  Glemte å legge ved bildet av Blåmann - tatt rett oppfor huset vårt. Beklager den dårlige kvaliteten - jeg slettet ved et uhell originalbildet...
 9. Rita

  Ersfjordtraversen, Kvaløya

  Er ikke sikker på hvor du tenker å starte. Det er mange veier som fører opp til Store Blåmann. Hvis du begynner i Blåmannsvika er det en fottur - ikke klatring. I september har det pleid å være fint å gå til Blåmann til fots - da er det mange som tar turen på dit. Det går også ei klatrerute opp veggen som etter sigende ikke er for nybegynnere - men jeg har ikke så mye informasjon om det. Regner med at det er den som starter i Ersfjord. Anbefaler deg å ta kontakt med klatreklubben i Tromsø - de burde ha mer informasjon om det. Kjenner også et par lokale klatrere jeg kanskje kan videreformidle kontakt med hvis du er interessert. Må bare sjekke med dem om det er greit for dem først!
 10. Håper på litt skitvær i begynnelsen av påska.... Skal vaske og male kjellerleiligheta etter at leieboeren flytta. Men nå blir det hjemmekino i kjellerstua og egne soverom til ungene! Men for å holde meg til påsketurene: Mot helga blir det forhåpentligvis fjelltur på meg og ungene. Har lovet dem en hyttetur på ski før snøen forsvinner... Håper å få med meg noen venner med unger - i fjor var vi mutters aleina på Trollvassbu ei helg etter påske. Unger og mamma storkoste seg og angra på at de ikke hadde beregna flere dager. Ellers blir det vel ikke så mange "voksenturer" siden ungene er for små til å klare seg aleine hele dagen. (Ser litt fram til de blir så store!) Ønsker alle her på forumet en fin påske - uansett om det blir skiturer eller ikke!
 11. En av mine favorittappelsiner da jeg var lita: Stikk et hull i appelsinen (med kniv eller pekefingeren). Putt inn så mange sukkerbiter som du får plass til. Kna godt, og slurp i deg safta som kommer ut av hullet. Når det blir lite saft river du opp appelsinen og spiser restene rett fra skallet. Noen som har andre appelsinfavoritter?
 12. Rita

  Turmat på langtur

  Ei anna erfaring - hvis dere tar med Loganbrød: Ikke lag Loganbrødet med honning... Bruk heller sirup! Etter noen matpauser med Loganbrød var honningsmaken ikke god lengre. Honningsmaken passa ikke til morrpølse eller makrell i tomat. Smakte også litt merkelig som tilbehør til pasta bolognese...
 13. Rita

  Størrelse på klatresko?

  Godt å høre at det er flere som måtte opp noen størrelser... Begynte å føle meg som stesøstrene til Askepott - når de skulle prøve glass-skoen hennes... Noen fornuftig forklaring på hvorfor skoene er så små på størrelsen? Hvor trange skal de være? Labber vanligvis rundt i romslige Sorel-sko på jobb, så jeg er ikke vant til at det klemmer!
 14. Rita

  Størrelse på klatresko?

  Gubben skulle overraske meg med klatresko i bursdagsgave. (Har begynt med "Kjerringklatring" hver mandag) Han kjøpte et par Mammut Blaze Laze Pro i str 40 (Jeg bruker 39 i vanlige sko). På butikken sa de at skoene var store på størrelsen... Skoene har fin fasong og har bredde nok til foten min. Men stortåa får "knekk" på seg fordi det er for trangt. Det skal vel ikke være slik? Ser ikke for meg at jeg kommer meg noen vei før skoene må av igjen. Hvor store/små skal klatresko være? Utvider de seg etter hvert? Beklager hvis jeg spør dumt, men jeg skal inn og bytte skoene, og vil helst komme hjem med passe sko...
 15. Rita

  Turmat på langtur

  Mange flotte tips her til turmat. Men en ting har jeg ikke sett nevnt (Mulig jeg skummerlitt fort gjennom innleggene...) Mitt tips er å ta med en pakke smør! På min nidagerstur holdt det akkurat med en pakke smør/margarin. Rørte det inn i potetmos, smurte tykt på Loganbrød og på knekkebrød. Fikk mer energi, uten at det utgjorde så mye i sekken. Hadde også samme problemet som en tidligere på tråden her - spiste for lite på turen. Ei god løsning er å ha en pose med nøtter/rosiner i lomma eller øverst på sekken. Gir litt ekstra påfyll den siste timen før man stopper og tar dagens middag. (Og så hadde jeg med 4 plater kokesjokolade... Deilig å fråtse i når det nærmet seg slutten på turen!) Ellers hadde jeg med en pose havregryn, men den ble med hjem igjen stort sett urørt. (Hadde med mat for 11-12 dager) Morrpølse er perfekt å ha med seg fordi den holder seg lenge, smaker mye og passer til pålegg og som tilbehør til middag. Brukte to poser Real på hele turen. Håper dere får en flott tur! Ta heller med litt å fråtse i enn å beregne så knagert at dere må rasjonere...
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.