Jump to content

kurtjo

Aktiv medlem
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

About kurtjo

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fjelltur, sykling, kajakk, ski.
 • Location
  Oslo

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kurtjo's Achievements

 1. @fiskekongenVet du om det er skiføre fra Steinsbøle til Kalhovd? Bilveien er vel vinterstengt ved Steinsbøle. Eller er det så lite snø nå at man kan kjøre bil opp mot Kalhovd allerede nå? Tenkte meg inn i området på torsdag, men gå i retning Rjukan fra Kalhovd, for så å legge ruta over Langesjå og Møsvatn mot Rauland.
 2. kurtjo

  kurtjo

 3. Hei igjen! Da kan jeg bekrefte at Garmin Basecamp var den optimale løsningen på problemet! Bare å laste inn filen, dele ruten i to og overføre hver del for seg til gps-en. Enkelt og greit! Da er det bare å komme seg på tur
 4. Garmin Basecamp høres ut som en løsning! Er ikke kjent med det programmet. Skal sjekkes ut i morgen, nå er jeg lei av å trykke på pc-en... Takker for tipset!
 5. Takker for tips! Fikk ikke til å splitte den opp i to ruter. Fikk heller ikke til å overføre direkte til gps-en da den ikke kom opp som en egen lagringsenhet på "min datamaskin". Men jeg fikk til å overføre alle punktene ved å endre navnet på ruten til "Active log" i EasyGPS. Dette stod som tips på EasyGPS. Ikke spør meg hvorfor det skulle funke da, men det kan jo tyde på at man da ikke lagrer det som én rute (som har begrensning på 500 trackpoints), men slik at det går inn i den aktive loggen (som da tydeligvis ikke har noen slik begrensning)... Om du har et bra tips til en metode å splitte en rute opp i to ruter, så tar jeg gjerne i mot
 6. Hei! Jeg lastet ned en turrute fra www.ut.no i GPX-format. Jeg fikk ikke åpnet den i Mapsource (har en gammel versjon som ikke håndterer GPX). Jeg lastet derfor ned et gratisprogram som heter EasyGPS og her går det fint å åpne GPX-filer. Men når jeg skal overføre filen til gps-en min (Garmin 60 CSx), får jeg opp en beskjed om at ruten inneholder 758 trackpoints, mens gps-en min kun kan ha maksimalt 500 trackpoints pr. lagret rute. Noen som vet om det er mulig å løse dette, f.eks. ved å dele ruten i to, eventuelt ta bort noen trackpoints? Jeg legger til at det funket helt fint å overføre en annen rute jeg lastet med som hadde litt over 100 trackpoints.
 7. Hei igjen! I stedet for å ligge på sofaen og skrive dette innlegget, skulle jeg selvsagt vært på fjellet der snø og sommer møtes i skjønn forening. MEN: Turkompisen fikk likevel ikke fri fra jobb (dårlig personalpolitikk som ikke skjønner verdien av å la de ansatte få stikke til fjells...), så da gidda jeg ikke å kjøre alene opp fra Oslo. Jaja, sykkeltur i Nordmarka og padling på fjorden får være et bra substitutt, selv om det ikke når helt opp til en vårskitur. Takker for alle tips og ønsker alle ei go (lang)helg - med eller uten ski på beina!
 8. Takker for gode tips! Det ser vel ut til at Valdresflya er det beste alternativet nærmest Oslo, da slipper man også å tilpasse ift. tog (Finse). Her burde det holde med snø ut uka i alle fall. En mulighet som jeg så på var å ta med toppturriggen på pulken. Hvordan er fjellene på Valdresflya for topptur? Er det noen topper som byr på spennende skikjøring? Har vært til fots på Rasletinden, og det er jo en enkel fjellskitopp.
 9. Takk for info og tips! Finse er kanskje et bra kort for tida. Valdresflya hadde jeg faktisk glemt litt bort siden jeg ikke fant noe web-kamera derfra på yr.no... Nå fant jeg imidlertid hjemmesiden til Vandrerhjemmet som hadde både web-kamera (som viste mye snø) og følgende interessante informasjon: 17:e mai begynte med tåke og lave skyer men det lettet på formiddagen. Sola skinner men det er fortsatt litt vind. Vi har fortsatt omtrent 2m snø til tross for de siste dagene av varmt vær. Snøen er god å gå på med både langrenn- og fjellski. Skal ta en telefon til både Finse og Valdresflya for å høre om skiføret fortsatt klarer å stå i mot varmen... Er det forresten noen som vet om det er fint å gå med fjellski og pulk østover fra Valdresflya? Er det nok areal å boltre seg på for tre og en halv dag? Om man går vestover så kommer man vel inn i en del fjellområder som ikke er så gunstig for pulktur?
 10. Hei. Tenkte å legge ut på en fire-dagers rundtur med pulk kommende torsdag-søndag enten på Hardangervidda eller i Jotunheimen. Ut fra web-kameraer og annen research, så ser det ut som Tyinkrysset eller Haugastøl kan være aktuelle utgangspunkter. Er det noen som vet om det er fremkommelig på ski med pulk i disse områdene? Eller er vi for sent ute...?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy