Gå til innhold

Helge

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Helge

  Urdadalstindane

  hehe.. Jeg kan tenke meg personer med mindre erfaring som leser slike beskrivelser. Slike ting er veldig subjektive og jeg ser klart problemene ved å skrive slike beskrivelser. Jeg kunne godt ha skrevet en turbeskrivelse for Besseggen uten å nevne det bratte partiet fordi det ikke betyr noe for meg. Det hadde holdt å nevne det i en bisetning, iallefall når været den morgenen forfatteren satte ut på tur er nøye loggført. Ellers så er jeg ikke sikker på om løsheten var det jeg var mest misfornøyd med i beskrivelsen. Det var vel egentlig det at det skulle være så lekende lett, men så viste det seg at vi måtte lete litt etter veien. Det har jeg jo i og for seg gjort mange andre plasser og, så det er bare kverulering fra min side. Jeg får jo legge til at jeg slår opp i Thommesens bøker både titt og ofte og er stort sett veldig fornøyd, bortsett fra de gangene det står "adkomst: se turartikkel" der jeg må se hva slags vær det var og hva de spiste til middag den dagen for å komme til poenget. "stedvis var Urdadalsryggen til dels temmelig løs" - Ja.
 2. Helge

  Urdadalstindane

  Men en guide er en guide liksom, og ikke en skryteting. Mitt eneste ankepunkt var at det burde stått en setning om disse forholdene i denne saken da det utgav seg for å være en guide.
 3. Helge

  Orkan på Toppene!

  Mente januar ja, og har endret det nå. Tror ikke liv og helse var særlig utsatt, men tøft var det. Risikoen for å havne i lyngskråningen nedenfor og slå meg litt på veien ned var jo tilstede. Faren for små fall og snublinger er jo også større. Snublet vel ett par tre ganger Flygende trær er vel det verste, hehe. Men det er vel liten sjans å stryke med av det. Nede i lavlandet med boss-spann, akebrett, biler osv. er det vel værre.
 4. Helge

  Orkan på Toppene!

  Besteg Løvstakken (i Bergen) den 12. jan. under "Inga" (kl. 13) Orkanbestigning bør anbefales! Det gav et godt adrenalinkick for å si det slik. Tjohooo, det var sterke saker! Jeg ble klint inntil varden på "sørtoppen". Her var det ekstremt. Uværet kom rett inn. Jeg tipper det var opptil 40 m/s ganske jevn vind i perioder, og perioder med litt mer kast. Innser nå at jeg ikke har vært i vind før (selv om jeg har prøvd å få med meg en del av lavtrykkene nå i vinter). Energien øker med det firedobbelte når farten øker til det dobbelte. For dem som vil prøve så pass på at du ikke går på kanten av for bratte stup... - Helge
 5. Helge

  Urdadalstindane

  Det jeg kan huske fra Urdadalsryggen er at det var en del løst og at det derfor ikke ble fullt så morsomt. Turen er helt grei for den fjellvante, og ganske interesant, men løsheten burde det stå om i "guiden", noe det ikke gjorde (E.W. Thommesens guide).
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.