Gå til innhold

gaszuki

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. gaszuki

  SOVEPOSE - HARDANGERVIDDA

  Skal man tenke riktig på tempratur så er det t-lim som gjelder for menn. - Tlimit - lower limit: Basert på laveste temperatur hvor en sovende person, relatert til en ”vanlig” voksen mann (80 kg), skal kunne ha en komfortabel natt. Hentet fra Teststandarden kalles altså EN 13537. Helsport bruker også sin egen standard på sovepose tempraturer som avviker en del. Har selv en Lom pose til sommerbruk og har brukt den i 5 pluss og det var så som så. Måtte ty til ulltrøye utpå natta.
 2. gaszuki

  Sener

  På denne snella så følger det vel med to spoler, så da kan du legge på en med multi- og en med monosene. Skal du fiske elvestryk så kan det være en fordel å bruke monosene da den tåler mere røff behandling over steiner. Så kan du også "skyte" deg løs hvis kroken sitter fast i bånn. Dette har ihvertfall fungert for meg utallige ganger. Mange favoritt spinnere har blitt reddet på denne måten.
 3. Er det noe som har erfaring med disse soveposene? Jeg skal på en 10dagers tur i Femundsmarka fra 20.juni. Lurer litt på om disse vil være varme nok til sommmer bruk. Lom har i følge EN standarden t-lim på 4 grader, og glitterheim har t-lim på 4 grader. Har forstått det sånn at t-lim er hvor en voksen mann kan sove komfortabelt. Det er selvsagt avhenging fra person til person. Er selv ganske varm av meg. Vekten er så si det samme, men glitterheim har større passform. Kan eventtuelt kjøpe en sommer kile for å få bedre plass i lom posen(er stor av vekst, men ikke lang ). Jeg skal ligge i telt så vindfaktoren er borte, kommer til å bruke det i sammenheng med disse posene. Har andre poser til mer under åpen himmel bruk. Siden jeg er nybegynner i friluftsammenheng, vil jeg si at dette forumet er svært nyttig for undrende sjeler Glenn
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.