Gå til innhold
  • Bli medlem

TR

Aktiv medlem
  • Innlegg

    269
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TR

  1. Vi har flere slike «bothy bags» i husholdningen og bruker de hyppig på fjellet når været tilsier det. Deilig å skifte klær, ta lunsj etc i le når det er surt og blest utenfor. På løpetur eller skitur alene har jeg gjerne med en som veier omlag 260 gr (https://www.xcsports.com/terra-nova/140022/superlite-bothy-2-red), får plass i løpevesten. Er vi to eller flere, blir det gjerne Lifesystems 4-6 personers som blir med. Den veier vel dobbelt så mye og får fint plass inne i hjelmen som ligger i sekken på veien opp. Anbefales- 

  2. Bjørn J skrev (9 timer siden):

    Fjellheimens innertelt er ikke spesielt stort. Sammenlignet med f.eks. Helsport Reinsfjell superlight 3 vil Fjellheimen føles trangere fordi det er smalere i bakkant enn foran, og det skrår også kraftig i taket, så det blir lavere bakover. Det føles merkbart mindre romslig enn Reinsfjell SL.

    Skal ikke uttale meg om Reinsfjell SL, men de nye modellene av Fjellheimen SL skrår *ikke* kraftig i taket, og innerteltet er dessuten rektangulært. Har Fjellheimen SL 3 camp og den duger i massevis for ukesturer på Hardangervidda sommerstid. Enormt fortelt!

    • Liker 1
  3. Rompetroll skrev (1 time siden):

    Har sett på denne også, virker veldig lik Ringstind modellene. Hadde egentlig sett for meg et tomanns-telt med litt god plass, spesielt i høyden. men jeg skal absolutt ha dette i baktankene. Hvor mye skal du ha for ditt Ringstad 2? Når du sier velbrukt, er det noen skader eller rifter i teltet eller er det bare generelt litt slitt?

    Sendte deg en melding!

  4. kaldevass skrev (15 timer siden):

    Har sett litt på høyde graf i Base camp og det se ut at det er mer stigning / ned stigining om man gå via Hadlarskard enn Hedlo til Stavli.

    Vi har med telt på tur så kan stoppe nå vi vil, tids messig er det nokså likt.

    Om det er en lettere terreng med oppakning, eller den andre har bedre utsikt må vurderes, kjekt å vare på tur, men trenger ikke slittes  ut unødvendig om du forstår meg rett.

    Om det er mye myr / vanskelig elv kryssning osv må tæs i betrakning.

    Jeg ser at DNT gå via Hadlarskard på sin turer, men sikkert grunnet at Hedlo er privat eid.  

    2 voksne og 2 ungdom skal på tur.  

    Hadlaskar-Stavali er lettgått og veldig fint. Bildet er tatt i retning nordvest, omtrent ved Skinfjellet. Gled dere.

    image.jpeg

    • Liker 3
  5. Jeps, det er bra å ha en skredsøker og best er det å ha en som du kan bruke. Hadde en liten øvelse sammen med noen turkompiser tidligere i vinter og det var stor forskjell på hvor intuitive de enkelte modellene var i bruk - dette var vel og merke folk som ikke hadde øvd spesielt mye på forhånd. Mammut Barryvox, Pieps/DPS Sport, Black Diamond Recon (er vel identisk med Pieps ) viste seg enkle og lett å skjønne av de vi hadde. BCA Tracker2 var ikke så lett... men øvelse gjør mester

    Sjekk gjerne https://beaconreviews.com/transceiver_reviews.php

    Ellers er jo det veldig kjekt å ha søker dersom man skulle komme over et skred der man går tur. Andre kan jo komme ut i ulykken selv om VI er flinke og forsiktige...

    • Liker 1
  6. Anders Eriksen skrev (På 23.3.2020 den 10.58):

    Jeg har et Thermarest Neoair xthreme large underlag. Vurderer chairkit. Noen som har mer erfaring med Termarest sitt trekker chair 25?

    Ser også på Sea to summit sin versjon Air Chair. Men usikker på om denne vil passe med Thermaresten.

    Kjenner jeg også er bekymret for om liggeunderlaget vil tåle denne belastningen på sikt? 

    Har Trekker chair 25, det har en tjommi og, mye brukt. Knallbra komfort i teltet (bruker den absolutt mest der). Ikke merket noe som helst problemer for underlagene (har XLite og Xtherm) - kjør på! 

  7. 6 timer siden, tshansen skrev:

    Nå etter jeg plukket fram kovea Moonwalkeren min ser jeg hvor utrolig dårlig optimus Vega er på minimum! Justeringen fra middels til lav/minimum eksisterer ikke og er så fintfølende at den blåser ut flammen ved den minste berøring eller slukker ved kutt i gass. Det er faktisk så dårlig at jeg lurer på om det er en feil produksjon! 

    Ser på gode alternativer til vinterbruk

    Optimus Vegaen jeg har fungerer helt utmerket på lav effekt, justeringen likeså - kan tenkes at du har fått et eksemplar med feil av en eller annen sort.

    • Liker 1
  8. Tensoplast er samme sorten produkt som Urgoderm, altså selvheftende bandasje/tape. Finnes på mange apotek. Klem litt med hånden slik at tapen fester ordentlig, så sitter den bra og lenge. Har tensoplast på begge helene mine nå - plastret de torsdag forrige uke og det henger fortsatt på, selv etter 4 omganger i dusjen (skal på tur i kveld så gidder ikke rive tapen av...) 

  9. Jeg har også den røde ME Helium 400 som jeg er kanonfornøyd med, posen er lett og duger ned til et par minusgrader for meg. Når prisen er den samme ville jeg har gått for den nye modellen!

    Edit: For soveposenerdene blant oss, her er litt info om de nye modellene vs de gamle. https://outdoorsmagic.com/article/mountain-equipments-sleeping-bag-revolution/

    Og anmeldelse av den nye modellen her: https://outdoorsmagic.com/article/mountain-equipment-helium-400-sleeping-bag-review-2/

     

     

  10. 10 timer siden, THU skrev:

    Som @TR foreslår, eventuelt en glider for lavere temp. Pocoma duo temp blokken hos XXL er helt sikkert bra. Prisen er ihvertfall ikke avskrekkende.

    Hvordan er din erfaring med glider for lavere temperaturer på feller, får du det til å "feste" seg på fellen - og har det noe å si for gliden på fellene? Bare lurer, jeg har kun brukt gul glider eller fellevoks fra Colltex som Åsnes førte for noen år siden (?). Noen kompiser har rett og slett dratt frem et stearinlys og vokset fellene med det når det har vært behov for den slags, så ut til å funke det og! 

  11. 40 minutter siden, tshansen skrev:

    Ja, men glider er så mangt har jeg forstått... er det noen som kan legge ved konkrete linker som kan være til hjelp for folk som får små panikk av å luske borti i smørehylla uten å vite hva man skal se etter :-P

    Billig voks som også kan brukes på skiene:

    https://www.swix.no/produkter/Skismoering/Glider/Base-Prep-Universal2/UR10-Yellow-Bio-Racing-Wax-60g2

    »Spesialvoks» til fellene:

    https://www.xxl.no/pomoca-pomoca-skin-wax-bicolor-17-18-fellevoks/p/1139095_1_style

     

    • Liker 1
  12. 42 minutter siden, tshansen skrev:

    Har du prøvd å ha den slakkere? bare lurer på hvor stor forskjell det er på små justeringer? 

     

    41 minutter siden, Mareng skrev:

    Hva skal man oppnå med å ha den strammest mulig? Jeg bare spør...

    Jeg har den ca som deg, har ikke eksperimentert så mye.

    Dette er nå litt avhengig av støvler også, vil jeg tro-  jeg har lærstøvler, ikke plastsko - men når wiren sitter skikkelig tight, er det lettere å kontrollere skiene  når man skal kjøre telemark, synes jeg. Særlig det å få med seg den bakerste skien i svingen. Har endt opp med nokså stram wire etter en god del testing (og nærstudier av snøens beskaffenhet). Det er jo bare å prøve seg frem så finner man ut hva som passer best for en selv. Uansett, for stram lue er verre enn stram wire. I bokstavelig og overført betydning.

    • Hehe 1
  13. 12 minutter siden, tshansen skrev:

    AD58A1E1-4701-46F9-B765-6B4CB2393AFA.thumb.jpeg.19d8f95712debb3cb0667793eaf3149a.jpeg

    B0BD4EAB-AB9B-4B6B-9798-25886AFC0F82.thumb.jpeg.de329aadd7735a58be1228c02a90614f.jpeg

    CCFFF3F1-C605-45C3-8732-8A3029F7ACE7.thumb.jpeg.db5a26cfb8d43b2bdb86c582a3906f7b.jpeg

    F88B8A67-5864-420F-ACF1-C12BC0EDEBEF.thumb.jpeg.73ae195b6af365362fc224ad9e583a35.jpeg

    er dette stramt nok? Føler skoen sitter sinnsykt godt, men muligens jeg har den litt for stramt? Dere som har samme oppsett? Ser det greit ut eller burde jeg stramme enda mer? 

     

    Det får du gjøre som du vil med, men jeg har mine myyye strammere - sånn at jeg akkurat klarer å lirke hælen ned i bøylen når vippedingsen er åpnet på max, om du skjønner. Må jobbe litt for å lukke igjen. Tight og fint for telemark i trøblete snø 😀

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.