Gå til innhold
  • Bli medlem

virrma

Aktiv medlem
  • Innlegg

    1 012
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    8

Innlegg skrevet av virrma

  1. Denne fine blandingshunden her har gjort bidratt med mye turglede! Han er omplassert og lærte seg veldig fort å elske telt.  Han har lært at det kan være fint å avkjøle seg i vannet og er evig entusiastisk for alt (untatt kano). Merker at energinivået er synkende, men håper vi har mange fine turer igjen med ham.20210725_125822.thumb.jpg.e737f062bdd67984f52c2f08f9f79aed.jpg

    20201231_190557.jpg

    332960343_601590164776467_2696860995190993793_n.jpg

    Hendrix.png

    • Liker 6
  2. Takk for moskustips, og vi skal gjøre vårt aller beste for å holde avstand

    12 hours ago, graham said:

    Hvordan gikk det med Forollhogna NP forresten? Fikk dere tatt turen innover der?

    Forolhogna ble en kjempefin tur, så tusen takk for tipset!  Vi besøkte våre felles kjente på hytta i noen dager, og deretter hadde vi en super tur innover fjellet . Kom bl a veldig nært på en stor reinflokk, noe som gjorde stort inntrykk. 

    • Liker 1
  3. Jeg driver og planlegger sommerens turer. Vi har ikke bil, og hund er vel stort sett ikke velkommen på buss. Dermed er vi begrenset til steder vi kan reise med tog, og Dovre blir da et bra alternativ. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal tenke rundt moskus. Hunden er en 30kg blandingshund med veldig god kapasitet til å lage lyd, og jeg aner ikke hvordan han kommer til å regagere på et evt moskusmøte. Jeg kommer selvsagt til å ha ham i bånd. Noen som vet om moskusen bryr seg om bjeffing? Noe annet jeg bør tenke på?

    Eller noen som har noen andre gode ideer til turer vi kan nå med tog fra Oslo? Vi har vært mye på Hardangervidda nord, så ikke så veldig fristet av tur fra finse/hallingskeid/haugastøl. 

  4. On 1/29/2018 at 4:06 PM, Pinsle said:

    Herlig å lese! Min erfaring er at ungene tar en pause fra mora si fra sekstenårsalderen, men så tikker det plutselig inn meldinger fra utflyttede studenter med spørsmål om når vi skal planlegge årets tur.

    Setter pris på å lese denne nå. Pausen begynte nok et par år tidligere enn du skisserte, og det har definitivt blitt færre turer de siste årene. I fjor ble det interrail i sommerferien og masse andre leirer og aktiviteter som var viktigere enn tur med meg. Vi hadde to netter sammen i telt hele sommeren! Til gjengjeld kom ungdommen hjem fra sommerleirer og fortalte om hvor mange telt han måtte hjelpe til med å sette opp og ikke minst store problemer med å overbevise telteierne om at det ikke var lurt å sette opp teltet i sola for at det ikke skulle bli kaldt. ;) 

  5. Vi har en 30 kg korthåret omplasseringshund som var lite vant til tur da vi fikk ham. Han viste seg raskt å ELSKE telt! Jeg tror ingen ting gjør ham så lykkelig som å se akkurat den pakkposen komme ut av boden. Vi er normalt to mennesker og en hund på tur, og på vinteren har vi god plass i Hilleberg Nammatj 3 GT. Vi har tre skumunderlag som til sammen dekker innerteltet bra, og så har guttungen og jeg hvert vårt oppblåsbare i tillegg. Bruker en kombinasjon av gammel syntetpose og jervenduk rundt hunden, alt avhengig av temperaturer, men i realiteten havner han stort sett inni soveposen til 16-åringen. Jeg vet ikke helt hvordan de får det til, men begge stortrives med den løsningen. 

    Sommertid er det selvsagt lettere poser og underlag, og også mindre telt. Den største utfordringen er vel å unngå at  han skader myggnettingen. :)

    • Liker 3
  6. Det beste tipset jeg vet om når det gjelder snøforhold er senorge.no. En kikk på kartet tilsier at det er ganske mye snø i høyden og bart i dalene. Til gjengjeld vil jeg tippe at det er rimelig vått. Så ja, jeg ville nok sett etter et annet område. Er forsåvidt i omtrent samme situasjon selv, med en optimistisk plan om Reinheimen. 

    image.png.80e64443215e2c443babe012580493df.png

  7. tshansen skrev (På 5/4/2021 den 13.59):

    Så får vi bare se hvordan man klarer å spinne dette videre. Tenkte å lage en egen post med tekst å bilder rundt hvordan jeg lager en skje helt fra valg av emne til ferdig innsatt med olje 👍

    9B4077B6-E183-42F3-AD46-BCEAEA700DFF.thumb.jpeg.3259e2883d9e9b577e2dd6197867dc2a.jpeg

    9707B0D7-CE37-4FF1-AFF3-E1070F433089.thumb.jpeg.e98fb65ede6b8ecaf697178882b1f7fe.jpeg

    Ja, det håper jeg du lager! Hadde vært perfekt for ungdommen her i huset. :) 

  8. Ser at min første-erfaring med Scarp2 har blitt hentet fram. Det var litt læringskurve med teltet, det er ganske anderledes enn Hilleberg Namatji som jeg hadde brukt mest på det tidspunktet. Jeg satte på noen ekstra barduner etter denne første helgen med teltet. Etter det har jeg brukt teltet mye i sommerhalvåret, alltid uten ekstrastengene. Jeg er veldig godt fornøyd. 

    • Liker 2
  9. Spørs jo veldig på turen og årstiden. Hvis vi går hele dagen, baserer vi oss på snackspose og kort stopp med påfyll hver time, og noen ganger en lengre lunchstopp i tillegg. Hvis vi er ved leir eller på et turmål, blir det gjerne et mer ordentlig måltid. Typisk servering er pannebrød og/eller suppe. Grøt fungerer også. På kortere turer kan vi ha med egg (omelett/eggerøre/speilegg), pannekakemiks, brød/polarbrød/knekkebrød og frukt.

    På vinterturer med pulk pleier jeg å ha klare to termoser med supper: en matsuppe og en søtsuppe (fruktsuppe, blåbærsuppe, nypesuppe). Disse spise/drikker vi av ved hver pause. 

    • Takk 1
  10. Vi har lenge planlagt en tur i slutten av november sammen med noen venner. Dessverre har en av ungene som skal være med brukket foten. Han vil nettopp ha fått av gipsen når vi skal på tur, men forventes å ha veldig begrenset rekkevidde til fots. Vi har veldig lyst til å få gjennomført likevel, men tror at vi bør gå minst mulig (helst ikke  noe) for å komme til leirplassen. Samtidig ønsker vi oss selvsagt et hyggelig sted, siden vi nødvendigivis også kommer til å tilbringe mye av tiden der. Er det noen som vet om et sted som kan fungere mellom Oslo og Lillehammer (sånn ca). Setter pris på alle forslag. 

     

  11. Takk for alle gode tips. 

    Vi har introdusert en oppmerksomhetslyd (forsterket med snaks) som nå fungerer godt i de aller fleste situasjoner. Vi er også mer oppmerksomme på å unngå konfrontasjoner ved f eks å snu eller ta en annen vei. I kombinasjon med bruk av lyd/snacks gjør dette at vi unngår de fleste konfrontasjoner. Det har rett og slett blitt triveligere å gå på tur med ham. 

    • Liker 1
  12. Dette er muligens ikke helt innenfor fjellformums hovedtema, men det er mye flinke hundefolk her og problemet er størst på tur, så jeg prøver meg likevel:

    Vi har blitt et slags uformelt avlastningshjem for en 8 år gammel blandingshund, og har ham nesten 50% av tiden. Han veier rundt 35kg og stortrives både på telttur og her hjemme. Det er masse positivt å si om ham, men en skikkelig ulempe er at han er aggressiv mot andre  hannhunder. Han bjeffer, knurrer og kaster seg mot den andre hunden. Det har aldri blitt noen direkte konfrontasjon, men særlig 13-åringen har utfordringer med å holde ham igjen. Jeg holder ham greit, men det er jo ikke en god situasjon. 

    Dette blir jo fort mer utfordrende nå som det ikke er båndtvang. Vi har alltid lånehunden i bånd uansett, men det gjør jo ikke nødvendigvis alle andre som tar seg en tur i skogen. 

    Er det noen som har gode tips? Jeg ønsker meg både forslag til hvordan vi håndterer situasjoner som oppstår der og da og tanker om hvordan vi kan trene for å redusere problemet. Eier forteller at han har hatt dette problemet siden hun overtok ham som unghund. 

  13. Neste uke er det høstferie og vi har selvsagt tenkt oss på tur. Utgangspunktet er Oslo, og siden ungen har brukket armen og går med gips er det greit å holde seg i (nokså) lettgått terreng. Vil jo ikke risikere at hun faller og slår opp bruddet eller noe sånt. I utgangspunktet tenker jeg skog, og har vært fristet av Finnskogen, men så slo det meg at det vel er elgjakt på denne tiden, og da vet jeg ikke hvor hyggelig det er å være på tur der. Noen tanker? Eller gode alternativer? Vi har 5 dager til rådighet og jeg kan kjøre et godt stykke. Vi regner med å ha med oss hund.

    • Liker 1
  14. Takker for tips!

    For ordens skyld ville jeg jo aldri meldt i Forollhogna (NP) som stedsangivelse til nødetatene, på samme måte som jeg ikke ville meldt inn Rondane eller Jotunheimen. Men når jeg ba om tips var jeg interessert i hele området.

    Vi endte opp med å kjøre inn y-dalen og parkere ved bommen før naturreservatet. Hadde en super tur, med et nært møte med en flokk på 200+ reinsdyr som høydepunkt. Lettgått terreng, i alle fall når ma unngikk myrene.

    • Liker 2
  15. Det var ingen klager på det, men hun bar ikke veldig tungt heller. Vesentlig kraftigere enn Deuter Fox 30, mye spinklere enn min Recon. Mer sammenlignbart er vel min Gregory 55l Zulu. Det beltet er noe kraftigere/stivere enn Wanderer, men det ser ut til å ha samme utforming. 

    15973245777964975143856490810066.jpg

    15973246285024562055781430807632.jpg

    • Liker 1
  16. Vi har hatt Deuter fox i 30 og 40l, og vært godt fornøyd med dem. 13-åringen nærmer seg nå 170cm, og det var klart behov for ny sekk. Prøvde noen voksensekker, men hoftebelte ble for store. Endte opp med en Gregory wanderer 70l. Rygglengden er stillbar og sekken komprimeres veldig bra til mindre volumer. Den skal holde opp mot 20kg, men det tror jeg uansett ikke står på planen. Vi har vært et par uker på tur med den i sommer, og erfaringen så langt er god.

    • Takk 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.