Gå til innhold

Tinde

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Tinde

  Mount Roraima

  Roraima er et populært reisemål for backpackere i Venezuela. Hvis du drar til Ciudad Bolivar i Venezuela finnes det flere hostels som arrangerer turer dit. Vi var i Ciudad Bolivar i 2005, men dro dessverre ikke til Roraima, noe jeg angrer på. Vi bodde på et sted som heter Posada Don Carlos (http://www.hosteltrail.com/posadadoncarlos/). De arrangerte turer til Roraima og jeg møtte noen som virket veldig fornøyde. Posada Don Carlos føltes ut som å bo på et flott hotell for en utrolig billig penge. Har faktisk ikke opplevd liknende siden. Men byen i seg selv er ikke verdt å bruke mye tid på. Når det gjelder Venezuela, så har det sikkert blitt enda verre siden 2005 og frem til nå. Men prøver man å unngå Caracas og grenseområdene mot Colombia, så er vel ikke Venezuela så mye verre enn mange andre land. Men det kan jo bli litt vanskelig å unngå Caracas helt. Dersom man leser UD sine råd og følger disse bør det gå bra (http://www.landsider.no/land/venezuela/reise/sikkerhet/).
 2. Tinde

  Leh Ladakh

  Ja, India er virkelig en opplevelse. Jeg har vært der to ganger, og har en sterk følelse av at det blir flere ganger. Jeg kan virkelig anbefale www.indiamike.com som kilde til førstehåndsinformasjon om India. Både generelt, og om trekking/fjell. Det var veldig nyttig for meg da jeg ville prøve å bestige en topp som ikke er så ofte besøkt. De har en egen "Trekking and Mountaineering in India" seksjon. Ellers synes jeg boken "Trekking and Climbing in The Indian Himalaya" av Harish Kapadia var veldig nyttig. Den tar for seg både historie og forslår 25 trekking-ruter. Jeg fant ikke mange liknende bøker den gang jeg dro dit, men jeg ser at det har dukket opp endel flere bøker de siste årene. Så du finner sikkert også mye annet bra nå! Også anbefaler jeg deg å lese deg opp litt på høydesyke. Selv om det sikkert er mange guider i India som kan masse om dette, så skjønte jeg at guiden min dessverre kunne svært lite (noe jeg også har opplevd andre steder i verden). Så jeg tror det er greit å lese litt selv, og deretter stole på seg selv.
 3. Tinde

  Leh Ladakh

  Jeg var i Ladakh-området høsten 2006. Planen var da å bestige det 6666 meter høye fjellet Lungser Kangri som ligger ikke så langt ifra Tso Moriri (mot Kina). Vi brukte Leh som utgangspunkt. Leh er et sted som bare må oppleves, så sant du har vært litt andre steder i India også da (slik at du ikke tror at resten av India er som Leh). Selv om det selvfølgelig er endel fjellturister der, så er det stort området og man kan være ganske alene. Egentlig rart ikke flere drar dit. Det voldsomt flott landskap og veldig mange høye fjell! Det er veldig få mennesker i Ladakh sammenliknet med resten av India, og det føles ut som man er i et annet land. Når det er sagt så er det strenge regler for å hva som er "Climbing peak" og hva som er "Trekking peak", hvis du har tenkt til å bestige fjelltopper. Selv ble jeg matforgiftet og kom ikke lenger enn andre camp på vei inn mot fjellet. Deretter fulgte 3 ukers sykdom og diverse legebesøk, noe som løste seg da vi besøkte et sykehus i Mumbai. Men dette er noe som hører med det å reise i India, dessverre! Lungser Kangri var stengt (pga grenseuenigheter med Kina) noen år før jeg kom dit, og så vidt jeg har skjønt er det stengt igjen. Fra Leh til Manali tok vi veien (søk på Leh Manali road på nettet) som er en opplevelse i seg selv og blant annet går over et pass på 5325 moh. Jeg har nesten uendelig med informasjon om dette (både litteratur, nettsider og erfaringer), så si ifra dersom du lurer på mer! Marius.
 4. Field Touring Alpine har også en nordmann med til Broad Peak i år: Så dermed er det tre nordmenn som har sjansen til å bli første nordmann på Broad Peak i år!
 5. Jeg vet man gjerne anbefaler å være i Cusco i noen dager før du begynner å gå. Skal du det, så tror jeg ikke du har noe å bekymre deg over! Cusco ligger på ca. 3400 m.o.h og vil være en god akklimatisering. Men når det er sagt så vil du selvfølgelig uansett merke det når du går over passet på 4200 m.o.h (mener jeg å huske)!
 6. Var i Venezuela i november 2005. Vi gikk da Pico Humboldt. Selv om jeg har vært på fjell i Ecuador, Argentina og India i årene etterpå, husker jeg Pico Humboldt som en av de fineste turene. Det å gå igjennom jungel, for så å gå på isbre et par dager senere var veldig spesielt. Det var ikke mange andre der heller. Vi møtte en liten gruppe første dagen, men ellers var vi helt alene. Vi skulle fortsette forbi Pico Bolivar etterpå, men siden vi hadde med oss en høydesyk nederlender (væske i lungene) måtte vi gå ned etter å ha besteget Pico Humboldt. Når det gjelder andre severdigheter vet jeg at jeg ville gått hiking-tur til Roraima når du først er i Ciudad Bolivar for å se Angel Falls. Jeg gjorde det ikke, men i ettertid skulle jeg virkelig ønske jeg hadde satt av tid til dette, eventuelt gjort det istedet for å se Angel Falls.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.