Gå til innhold

mammapåtur

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  23
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. mammapåtur

  Turmuligheter rundt Bergen

  Hei alle sammen! Tusen takk for alle tipsene, hordafjell siden er jo superbra og jeg skal se om jeg kan finne bøkene Jarle og Espen anbefalte, må bare få studielån først Tusen takk!
 2. mammapåtur

  Flott skiføre på Emblemsfjellet

  Kjempefine bilder!!!
 3. mammapåtur

  Turmuligheter rundt Bergen

  Hei! Så ser det ut til at vi skal flytte til Bergen i sommer på grunn av mine faglige eskapader (er historiestudent). Nå vet jeg jo at det ikke er langt til flotte "større" turer (juhu!!!!!! Gjett om jeg gleder meg!!!!!), men jeg lurer litt på om det er noen som kan fortelle meg litt om hvordan området er for dagsturer, sånn cirka 4-6 timers rolige søndagsturer for en ganske sprek mamma med en (da) 3-årig liten fjellgeit? Har ikke bil, så finnes det andre bra turmuligheter enn buss opp til Ulriken og litt gåing der oppe? Vi er ute på større eller mindre turer mer eller mindre hver helg nå, og har ikke lyst til å ende opp som sofagris i en stor by
 4. mammapåtur

  Uansvarlig?

  Det var hyggelig sagt!
 5. mammapåtur

  Turtips på Sørlandet

  Dette var jo supert!!!!!!!! Men gjett om jeg sitter og forbanner eksamenstiden nå - "må bli hjemme og lese, ikke dra på tur, må bli hjemme og lese, ikke drapå tur......" Aaack! Viljestyrke hadde vært en fin ting.... Men jeg tror nok en tur til Skori og Lakkenstova blir prioritert fremfor eksamenslesing hvis vi får fint vær her en dag snart... Takk for tips!
 6. mammapåtur

  Turtips på Sørlandet

  Høres kjempefint ut! Vet du sånn omtrent hvor lang tid det tar å kjøre fra Kristiansand til de stedene?
 7. mammapåtur

  Turistforeningens Årbok

  Et par år før min tid som medlem... Men med litt egeninnsats burde jeg nok funnet ut av det i stedet for å klage, hva?
 8. mammapåtur

  Turistforeningens Årbok

  Har bare vært med i DNT i ett år, men jeg synes årboka var helt grei. De satser vel på å rekruttere litt unge folk - nå faller vel jeg i den kategorien, er 24, men synes de kunne hatt enda litt bredere fokus. Jeg skulle tro at småbarnsforeldre kunne utgjort en ganske stor interessegruppe - men hardcore fjellfolk ønsker kanskje ikke så mange småunger og bleieromper til fjells (Det var ment som en spøk altså, vil ikke starte noen debatt eller noe ser at det kan bli noen av dem her inne noen ganger!)
 9. mammapåtur

  Uansvarlig?

  2-åringen min har akkurat oppdaget sin egen klatrevegg (gardintrapp) som han kan bruke for å bestige 2000-toppen i gangen (det vil si 2000 millimeters hylla jeg før har brukt til å gjemme bort halvparten av togsettene hans, he he) Jeg sier som jeg har sagt før, det er ikke skolen, barnehagene og SFO som skal oppdra barna våre - i hvert fall ikke min
 10. mammapåtur

  Fersking...

  Hei! Det er ikke noen ferist på selve turstien altså, det er bare oppover helt til du kommer helt opp - det er ganske bratt. Sønnen min var 20 måneder da jeg gikk der, det var i juni. Han veide vel 14-15 kilo da tror jeg. Hadde han i solid bæremeis - men jeg tror nok det kan være lurt å gå en tur uten barn først, men det blir jo en vurderingssak egentlig. Jeg har gått der masse og ville snudd hvis det var for vått eller for tørt - på de tørreste sommerdagene er det endel av stien opp som består av ganske løs stein, man kan karre seg gjennom endel kratt og sånn for å slippe de verste løse steinene da. Opp selve juvet er det bare å ha en hånd godt plassert på stålvaieren, akkurat det siste "trinnet" kan være litt ekkelt særlig hvis det er litt vått - det renner en liten bekk der noen ganger og da kan det bli litt sleipt. Med barn og pauser, kanskje et bleieskift undeveis og sånn , vil jeg si at du bør beregne 4-5 timer, da er du nok ganske trygg på at det ikke blir noe stress!
 11. mammapåtur

  Fersking...

  Og jeg som var så stolt over at jeg endelig fikk bidratt med noe annet enn nybegynnerspørsmål her på forumet he he! Jeg har bodd på Røyse, bondelandet Norefjell er jo et kjempefint område, men der begynner det vel å bli snø snart hvis det ikke er masse snø der allerede! Mørkgonga er nok yndlingsturen min av de "lokale" rutene - klatret opp med bæremeis der i sommer på en fantastisk sommerdag, kjempefint. Tror ikke det er noen ferist der altså, men det er en bom man må parkere ved og gå litt på grusvei først, det er det eneste litt kjedelige! Den gamle postruta ned har også fantastisk utsikt, anbefaler å gå ned når det nærmer seg solnedgang - kjempefint! Du skulle vel ikke være Richard som jobbet på Alfred for noen år siden forresten?
 12. mammapåtur

  Fersking...

  Hei! Har bodd litt i Ringeriksområdet. Hvis du vil begynne med litt fine dagsturer er det absolutt å anbefale en tur til Mørkgonga, det er en FANTASTISK tur! Du kjører mot Åsa og fortsetter rundt Steinsfjorden til du ser en liten vei til venstre som heter Abrahamrudveien (mener jeg å huske). Parker bilen ved bommen og gå, veien er ganske godt merket. Først ca 20 minutter oppover grusvei, så ca 30 min opp ganske bratt, så klatrer du opp en smal kløft i fjellet (stålvaier å holde seg i hvis det er litt vått og glatt). Utsikten der oppe er helt nydelig. Så kommer du til et vann, hold til høyre og ta den gamle postveien mellom Oslo og Hønefoss ned igjen - skikkelig fin søndagsturrunde! Et annet tips er å kjøre opp til Ringkollen (kjør til Klekken Hotell, skilt videre, bompenger kr 20) og gå til Ringkolltoppen eller egenlig hvilken som helst annen rute. Kan avsluttes med kakao på Ringkollstua og igjen, nydelig utsikt. Ellers har du jo Kongens Utsikt, kjør opp ved Sundvollen hotell, her er det også bompenger kr. 20, skilt til Kongen Utsikt, litt over en halvtime å gå. Kjempefin utsikt, skikkelig turisttur Her kan du også gå til Sørsætra eller Gyrihaugen hvis du vil ha en lengre dagstur, kjempefine stier og masse fine vann og andre hyggelige steder underveis. Damtjern er et annet flott sted, her kjører du også mot Åsa og det står skilt til Damtjern. Parkering kr 15 eller parker før bommen og gå de siste 200 meterne. Her er det en skikkelig fin gå eller ski tur til Løvlia, eller du kan gå rundt vannet, eller gå langs grusveien inn til videre skogstjern. Disse stedene er i hvert fall kjempegode utgangspunkt for turer, du kan ikke gå deg vill og uansett hvor du går er det fint Har mer tips på lager men det kan jo hende du kjenner alle rutene fra før så dette får holde for nå! Lykke til!
 13. mammapåtur

  Trenger nytt telt - anbefalinger?

  Takk for alle råd! Jeg skal begynne å spare nå og følge med på bruktannonsene, det kan nok være en god ide! Morsomt det der med å planlegge masse "tøffe turer" - jeg tror nok ikke vi kommer oss på så utrolig mange veldig "tøffe" turer, men i tillegg til endel fine lettere fjellturer i sommer overnattet vi masse i telt i skogen rundt her vi bor så vi kommer oss i hvert fall ut Og da var 2-åringen bare ca 19-22 måneder, så det blir nok enda lettere neste sommer. Loffen - jeg kommer til å holde deg ansvarlig for tilbudet om noen måneder Rorbuovernatting slår ethvert hotell det skal være sikkert!
 14. mammapåtur

  Solnedgang på Vestlandet

  Kjempefint bilde! Må ha vært en flott tur
 15. mammapåtur

  Trenger nytt telt - anbefalinger?

  Hei! Vi kommer nok til å dra på mange småturer i nærheten av bil eller hytte, men vi skal en uke til Jotunheimen, helgetur i Lofoten og kanskje en tur i området rundt Ålesund - travel sommer! Budsjett - vel, jeg vet egentlig ikke helt, det er derfor jeg spør såpass tidlig så jeg kan begynne å spare allerede Går det an å få noe ordentlig for ca 3000?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.