Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellvott

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av fjellvott

  1. Hei! Er det noen som har kjennskap til Baruntse toppen i Nepal? Den er visstnok en av de "enklere" 7000 m, men noen som vet hva utfordringene består av (bortsett fra høyden). Skred? Lurer også på om det har vært nordmenn på toppen? Vet det var en norsk ekspedisjon der i 2003 som ikke kom opp.
  2. Ser at Hvitserk gjennomførte tur til Kazbek nå i juni. http://www.hvitserk.no/turer/Hoye_fjell/mount_kazbek/dagboker/mt._kazbek-26.06.11
  3. Har ingen erfaring med Eco Expeditions, bortsett fra at en titt på nettsiden, og fraværet av turinformasjon vitner om en ikke så veldig aktiv og proff organisasjon. Har selv reist med Hvitserk til Nepal på den turen dere vurderer og var kjempefornøyd. Bra opplegg, god informasjon fra kontoret både før og etter tur, og dyktige guider. Den norske guiden var veldig flink, hadde mye høyderfaring og god kunnskap om førstehjelp/medisinbruk. I tillegg var det en sikkerhet for oss at Hvitserk kontoret alltid stod parat til å hjelp dersom noe uforutsett skulle oppstå. Hovedsherpaen jobber i Norge hver sommer hos Nord Norsk klatreskole, og Hvitserk bruker de samme bærerene og det samme lokale apparatet på hver tur, det var solid og trygt.
  4. Jeg hadde noen venner som gjorde denne turen i fjor vest til øst, og som selv stod for alt. Totalt sett sparte de litt på det, men det var fryktelig mye arbeid som tok mye tid når det gjaldt logistikken. Det kreves mye tid til å ordne søknader og innkjøp, i tillegg til alt av booking av fly, helikopter, overnatting osv. I tillegg skal en jo selv holde på med trening, jobb, familie etc. Sett i ettertid så spørs det vel om de få tusenlappene de sparte på det veide opp for all tid det tok. Men har en derimot mye ledig kapasitet og forsåvidt vil stå for alt selv, så er det ikke vanskelig hvis en vet litt om å navigere seg rundt. Det er jo etterhvert mange som har tatt denne turen på egenhånd, også brukere av dette forumet som kan ha noen tips. Alternativt er jo å sette bort noen av oppgavene til f.eks Hvitserk eller andre operatører, slik at de kan ordne transport og søknader, så ordner dere resten?
  5. Heldigvis ikke jeg som skal gå på den tiden Har selv gått der i feb/mars og da har det vært glimrende føre. Jeg gjør undersøkelse for en britisk gruppe som trenger trening før avreise Sydpolen. Stedet må ha snøgaranti og uka blir uansett siste i nov/begynnelsen av desember. Et av to alternativ. Gruppen kommer til Alta og tar skiturer opp på fjellet/vidda derfra med et par dager i telt. Eller tar transport til Abisko med en kryssing tilbake igjen til Alta. Frykter sistnevnte tar for mye logistikktid....Det skal også gjennomføres endel klasseromundervisning før og etter turen så avhengig av hotel/hytte. Noen som vet ca. pris(minibuss) og tiden det tar fra Alta til Abisko? Takker for svar!
  6. Hodelykt og GPS sier seg selv men er det noen som vet hvordan det vanligvis er med snø på den tiden?
  7. Noen som har tanker om hvordan det er å gå på ski over vidda i slutten av november/begynnelsen av desember? Hvordan er det med snøforhold, temperatur...gjennomførbart? Er hyttene åpne? Ruten er tenkt fra Karasjok - Alta.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.