Gå til innhold

Marit

Medlem
 • Innholdsteller

  25
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Marit

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Marit

  Hvem har hund og hvilken rase?

  Jeg har stor puddel. Veldig god og utholden turkompis men har ikke verdens beste vinterpels Veldig allsidig frøken. Sosial og glad og kan brukes til det meste.
 2. Marit

  Valg av trekkhund

  Flere jeg kjenner som har hatt en sennen hund har ikke fungert særlig godt på lengre turer og i snø. Den blir fort tung og synker noe nedi. Det ble fort belastninger på skjelett og muskulatur. En av de som hadde sennenhunden byttet ut i en springer spaniel og er strålende fornøyd pr. i dag Men den er ikke så godt egnet for ekstremt vinterbruk. Husky, malamut og grønlandshunder høres mer passende ut i forhold til det du skal brukde den til. Jeg ville nok ikke gått for en Akita. De er flotte å se på, men har opplevd at motivasjonen til å trekke ikke er spesielt stor og at ufattelig mange av hannhundene av rasen blir avlivet før de blir to år fordi uerfarne eiere ikke klarer å håndtere dem. Veldig ofte har jeg også opplevd at de er aggresive mot andre hunder. Det er mer slitsomt enn man kan forestille seg Uansett. lykke til Det er mye glede i en firebent venn.
 3. Marit

  Erstatninger for real?

  Jeg synes ikke real er så verst jeg..men Adventure Food smakte direkte kjedelig.
 4. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Jeg er skikkelig sinna og fryktelig bitter synes Tom. Han er usedvanlig flink til å tolke sinnstemninger. Jeg er nesten like imponert over denne innlevelsen hans som han er til å dra frem ufattelige gode personkarakteristikker i hytt og pine. Det er ikke ofte jeg er liten, bestemor, sutrende kjærring, sinna og bitter på en gang Ut fra språkbruken til Tom så synes jeg i grunn at han snakker mer om seg selv enn om meg. Men det får så være. Jeg mener DNT bør gjøre noe for å tilrettelegge for hund der det er praktisk mulig og jeg er overbevist om at det kan gjøres uten vesentlig ulempe hverken hunderedde eller allergikere og viser til at det er gjort en god del plasser allerede. Tom er uenig i det fordi han jevnt over synes bikkjer og bikkje-eiere er noe herk og en pest og en plage. Uansett hva det argumenteres med vil det ikke bli noen enighet her.
 5. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Du er veldig søt når du øver deg på hersketeknikker Tom..forøvrig bare ramser du opp alt det jeg allerede har sagt... og du vet jeg er lærer så akkurat det er like lite slagkraftig som det andre du klarer å lire ut av deg.
 6. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Tom m fl kan døpes om til dramaqueens. Det ser ut til at hensikten med å debattere er å underholde seg selv med å leke frem mest mulig sarakstiske ordbilder for å provoserer flest mulig slik at de slenger tilbake med mer eller mindre saklige motargumenter. Disse er svært velegnet til videre angrep som fjerner seg enda mer fra løsningsorienterte argumenter. Dere høres ut som små krigerske hanekyllinger som prøver å vise frem den største fjørdrakta. Min oppsummering: Det finnes mange som ønsker at DNT skal bli løsningsorientert ved å tenke langsiktig og være positive til hund ved de hyttene hvor det praktisk mulig å finne løsninger. Vi ønsker løsninger som er gode for både hunderedde og allergikere. Dette har de fått til flere plasser nord for Jotunheimen. Argumentene er at det fungerer godt vedhytter som f.eks Trondheim turistforening og andre foreninger lenger nord disponerer, samt på de fleste private hytter. Disse stedene har stort sett gode erfaringer med å tillate hund. Noen hundeiere her inne reiser busta og har kommet med usaklige argumenter og personangrep som bare trigger den neste gruppen som er antihund, og i enda større grad anti-hunde-eiere. Disse anti-hund/hundeieremenneskene er ikke villige til å lytte til erfaringer som er gjort på steder det er relevant å sammenligne med. Istedet blir det argumentert med at hundeiere ikke tar hensyn, at bikkjer driter, at hunde-eiere er egoister, at bikkjer sloss, at det fordyrer tilbudet, at bikkjer ikke går i bånd, at bikkjer gneldrer i ett boligsameie, at bikkjer ikke passer der det er allergikere og hunderedde og på fellesrom genrelt selv om det ikke er det det er snakk om. Disse menneskene ønsker ikke å se at man har gjort gode erfaringer fra andre steder og står steilt på sitt med at hunder og deres eiere er en pest og en plage som for enhver pris ikke skal innom dørene på noen DNT-hytte. De bør sågar helst ikke innfinne seg til fjells i det hele tatt. Jeg klarer ikke med min beste vilje å forstå at dere gidder å fortsette med noe som er så lite konstruktivt. I stedet leier jeg plass på private steder, eller bruker telt når jeg tar med meg min lille spretne frøken på tur. Hun gir meg ektremt mye glede. Øynene hennes lyser når hun skjønner det er fjelltur på gang. Instinktene hennes er sterke og samspillet man kan få med en firbent venn er både unikt og verdifullt. Å dra på tur uten henne gir ett tomrom og ikke samme turgleden og turopplevelsen. Å argumentere med hanekyllingers om er mer ute for å vinne enn maktkamp med ord enn å lete opp løsninger gidder jeg ikke å bruke mer tid på. Det blir bare å gjenta meg selv uansett.
 7. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Jeg har ikke sagt at man skal bygge ut kun for å få plass til hundeiere. men når nybygg skal bygges kan man kanskje ta det med inn i planleggingen. Over her en plass skrev jeg også at ikke alle hytter er egnet for en slik tilpasning fordi de er for små. DNT mister en god del hundeeiere som medlemmer, og dermed og en del inntekter, fordi vi aldri kan benytte oss av tilbudet de har. Jeg tror ikke at prisene vil gå opp fordi man tilrettelegger for hund. Det har i allefall ikke gjort det der de har laget løsninger. For min del er det også greit å betale litt ekstra for hunden når hun er med på tur. Jeg mener heller ikke at alt skal gjøres over natten. Det jeg savner er holdningsendring og en vilje og evne til å se muligheter, istedet for steile antiholdninger og lukkede ører for alt som er av positive erfaringer fra hytter som har tilrettelagt.
 8. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Det som er rart at det på en del private hytter som tilsvarer en del av hyttene til DNT, går det helt fint med hund. De har også gode erfaringer fra DNT-hytter som har gjort tilpasninger og tilrettelegging for hund. Jeg har arrangert mange turer hvor vi har med hund og leier privat. Det går fint å tilrettelegge både fordi som har med hund, de som er redde hund og de som er allergiske mot hund. Det dreier seg om å ha plass nok og skille arealer. For meg handler dette fremdeles mer om holdninger og vilje til å finne løsninger, enn at det ikke er gjennomførbart å finne løsninger som er ok for alle parter. Jeg synes det er sært og lite konstruktivt at man ikke kan lytte til gode erfaringer og bare avfeie alle forslag med at hunder driter, bjeffer, har eiere som ikke respekterer båndtvangen mm. Om så hadde vært tilfelle, tror jeg neppe de hadde snakket om gode erfaringer fra andre plasser hvor de faktisk har gjort tilpasninger.
 9. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Jeg er helt enig med deg i at hunder ikke hører hjemme i fellesrom, men ser ikke at det er ett problem for å lage egne soverom hvor hund kan tillates på større hytter. Det går helt supert på privateide hytter. Dette er mer ett holdningsspørsmål enn hva som er praktisk gjennomførbart.
 10. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Det er vel fremdeles ikke båndtvang som er tema her.
 11. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Da hadde det sikkert vært en ide å bygget med enklere standard. På den måten hadde hundene passet bedre inn. Det var pent tenkt av deg Bjarne. Du overrasket meg skikkelig ved å komme med en så postiv vinkling for oss med hund.
 12. Jeg skal opp til Spiterstulen i helgen og være en skikkelig klassisk turist med Galdhøpiggen og Eventyrisen på programmet. I tillegg kan jeg tenke meg en kortere og knevennlig vandringstur på søndag før vi reiser hjem. Har dere noen forslag til hvor det kan være fint å gå da? Kan tenke meg en tur på ca 5-6 timer..
 13. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Det er så fint at man leter etter feil istedet for å komme konstruktive forslag til løsninger som fungere for alle parter. Ære være deg for det. Jeg er dypt imponert...igjen. Dette var enda ett argument med skikkelig hold i. Feilen med mange hunde-eiere er vel at de er for lite flinke til å ta hensyn til andre. Ikke om eier lar bikkja få lov til å sove i senga eller ikke. For å følge opp letingen etter feil, er feilen med mange mennesker at de er fryktelig lite løsningsfokuserte og alt for flinke til å irritere seg over ting som burde vært bagateller og helt til å leve med. Dermed får man steile vegger og ordhoggerier i stedet for å kunne ha det hyggelig sammen.
 14. Marit

  Pershusfjellet (Nordmarka)

  ved Holoa er det også en liten klatrevegg med noen morsomme ruter
 15. Marit

  Hund på DNT-hytter

  Det er ikke snakk om at hunder skal være i fellesrom inne. Med tilrettelegging for hund tenker de fleste av oss med hund på soverom hvor det er tillatt med hund. Dette er løst på ulike måter på mange hytter nord for Trondheim og på en del private hytter. Målet er ikke å gøre verden ugrei for de som er redd for hund eller folk med allergi, men å finne løsninger som kan være gode for oss alle. De færreste hunder i dag er ikke vant til å sove alene ute. Det er ikke en aktuell problemstilling for meg og min hund i allefall. Enten sover hun inne sammen med meg, eller i telt sammen med meg.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.