Gå til innhold

eriksmoe

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om eriksmoe

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Du kan jo kjøpe korktavler? Slike hvor man hengte opp papirer og bilder på gutterommet.
 2. Jeg har ikke prøvd Zebralight, men du har trolig rett i at den fungerer langt bedre som en lykt for generell bruk enn de fleste andre hodelykter. I påstanden min tar jeg utgangspunkt i alle hodelykter, og spesielt de som tilsynelatende har størst markedsandel. De lyktene jeg ser flest av er mer tradisjonelle typer (les: hodestrikk, fast lyskilde foran og batterikasse bak eller i lyskildehodet) fra produsenter som Petzl, Silva, Princeton Tec og Black Diamond, for å nevne noen. Slike lykter har gjerne en smal/konsentrert lyskjegle uten muligheter for å spre den i nødvendig grad, de er klumpete, blender andre brukere, har ofte for mange funskjoner (les: styrkenivåer, blinking, rød lysfarge) og komplisert av-/på-bryter (les: holde inne knappen for å slå på lyset, trykke mange ganger for å få riktig lysvalg) til at de blir så brukervennlige som jeg har inntrykk av at de fleste kunder egentlig foretrekker, enten bevisst eller ubevisst. Ikke minst virker det som om kundene ønsker å kunne ha en konstant omgivelsesbelysning (som ikke endrer seg med hode- og kroppsbevegelser) samtidig som muligheten for punktbelysning (som følger hodets/øynenes bevegelser) er til stede. Dette synes å være vrient å få til i et og samme produkt. Det idéele vil naturligvis være å ha en så god omgivelsesbelysning at behovet for punktbelysning faller bort, slik man gjerne har det hjemme. Som en av mange ulemper vil noe slikt ganske sikkert kreve en eller flere svært sterke lyskilder som forbruker batteriene i raskt tempo, noe som vil kreve sin betydelige vekt i ekstrabatterier.
 3. Takk for tipset, du har noen gode poenger. Jeg tar ikke utgangspunkt i kategorier, men forsøker å dekke et identifiserbart behov på en best mulig måte. I dette tilfelle behovet for lys i telt. Å forsøke å løsrive seg fra normene er noe man etterstreber i produktutvikling. Hodelykt er definitivt ikke den beste løsningen, og dagens teltlykter er langt i fra optimale, men mitt produkt vil naturligvis ligge nært opptil sistnevnte. Oppvarming vil trolig ligge langt nede på listen, selv om det absolutt finnes brukere som gjerne vil ha lys og varme i et og samme produkt. Jeg har mange avgrensninger, men vil ikke gå inn på alle her.
 4. Det må han satse mot, jeg har bare gode ting å si om linjen.
 5. Jo, stemmer det. Hun går noen år under.
 6. Nei, industridesign. Du går PuP, og er svak for lykter?
 7. Jeg har notert det, så får vi håpe at ikke oppdragsgiveren gir meg munnkurv!
 8. Takk! Jeg studerer industriell design ved NTNU, og skal utvikle en ny type teltbelysning. Utover det har jeg få rammer.
 9. Jeg jobber med teltbelysning i masteroppgaven, og utfører derfor en rekke brukerundersøkelser. Hvis du har tid og lyst til å svare på en kort spørreundersøkelse, kan du finne den her: https://fnnl.it/qg Takk for svar!
 10. Tusen takk for alle tilbakemeldinger! De kommer godt med! Hvis noen er ekstra interessert i emnet har jeg laget en kort spørreundersøkelse, som kan sees her: https://fnnl.it/qg Takk for svar!
 11. Jeg skal utvikle teltbelysning i en studentoppgave, og er veldig interessert i å høre hva folk mener. Bruker du teltlykt, eller er hodelykt nok? Finnes det bare dårlige teltlykter på markedet? Er teltlykt bortkastede penger?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.