Gå til innhold

PPe

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Takk for svar! Ja ovn ja, tenker du på en slik du fester til midtstangen (metallbøtte) eller en med rør ut (pipe). Skeptisk til begge?
 2. Men ser jo nå at det finnes mange andre alternativer som kunne ha fungert! Trenger man egentlig innertelt,eller vil all kondens forsvinne hvis man har en bunnduk?
 3. Hei! Skal kjøpe inn et telt/lavvu som skal kunne brukes av hele familien på 5 + hund. Bruken vil bli fordelt mellom campingplasser, i skogen og fjellet både sommer og vinter. At lavvuen/teltet blir dratt med mange mil ut i ødemarka er vel neppe sannsynlig, til det er vekten uansett for høy. Så, de alternativene jeg står igjen med er: Bergans Wiglo 6-10: http://nettbutikk.bergans.no/Avdelinger/Telt/Wiglo/WIGLO%E2%84%A2-6-10-Person Eller Helsport Vanranger 8-10 Camp: http://www.helsport.no/no/produkter/TELT/_Trek/Varanger_Camp Begge vil bli brukt med innertelt. Hvis du har erfaring med noen av alternativene, så del de gjerne her. Hvis du ikke har erfaringer, men klare meninger om hva DU hadde valgt, så argumenter gjerne her. På forhånd takk!
 4. Nope... Men ser poenget med mindre avstand mellom dukene. Jeg skal ta en nærmere titt på hvor stor avstand det egentlig er mellom dukene før jeg begynner. Lurt! Skal prøve det. Takk for tipset!
 5. Hei! På mitt tunneltelt oppstår det en ganske stor glippe fra telkant og ned til bakken. Denne glippen blir jeg ikke kvitt uansett hvor mye jeg strammer stangkoppene. Ettersom det er stangkopper kun på den ene siden, oppstår denne glippen så å si bare på denne siden. Denne glippen er vel og bra sommerstid da den i tillegg til ventilene sørger for god utlufting. I sterk vind synes jeg kanskje det kommer vel mye trekk inn under duken, noe som bidrar til mye lyd i teltet. Konklusjonen er at glippen er unødig stor. Jeg har sett litt på hvordan dette kan løses, og jeg har vel kommet fram til at dette kan løses ved å kutte teltstangene noen cm. Det er vel unødig å si at bordet fanger i denne sammenhengen, og jeg tenkte derfor å høre om det var noen her inne som har prøvd noe lignende. Høres dette ut som en god ide?
 6. Skal montere klessnor eller nettinghylle i teltet mitt. Hva er mest praktisk, hylle eller snor?
 7. Ok, men hvordan fungerer teltet? Noen erfaringer du vil dele? Er det f.eks. nok med to stk ventiler, og kan disse lukkes effektivt?
 8. Hei! Tenkte jeg skulle slå til på Bergans sitt compact light 3-pers. http://bergans.no/sider/start_telt.asp Teltet ble kåret til ”beste kjøp” i testen som villmarksliv gjennomførte. http://www.klikk.no/reise/friluftsliv/article457292.ece Hvis man sammenligner dette med Helsport Fjellheimen 3-camp og Hilleberg Nallo 3GT, Nammatj 3GT så kommer Bergans-teltet ganske godt ut i med tanke på størrelse og vekt. Duken er sikkert svakere, og stengene tåler sikkert ikke like mye. Er det imidlertid noen her inne som har erfaring med dette teltet? Ser at det bare har to skt. ventiler, har noen prøvd å sy på ventiler selv?
 9. Jeg har nyeste modell av Alpinist II (samme sekk, men rommer "bare" 110 liter). God og solid sekk som tåler mange kilo. Da jeg skulle kjøpe sekk i sommer, prøvde jeg mange forskjellige sekker. I butikken lastet jeg sekkene med div. telt slik at vekten skulle komme opp i 20-30 kilo. Alpinist-sekken var en av de sekkene som passet meg best. Den får også pluss for stor åpning sånn at det er lett å få inn sovepose og annet volumiøst stæsj. Drikkesystem følger ikke med, men det er ordnet løsninger for dette. Ring Bergans så får du sikkert vite hvor store sidelommene er.
 10. Tror jeg går for denne! Men fra spøk til alvor. Jeg har en pose som ikke er vannavstøtende, og dermed forsterkes nesten problemet. Jeg ser at Ajungilak tyin Winder 5-ses, har en vannavvisende overflata i området rundt hetta. Har dette noen effekt, eller vil fukta trenge inn allikevel?
 11. Har noen problemer med kondens rundt soveposeåpningen når jeg overnatter ute på vinteren. Dette skjer også når jeg sover i telt. Det som skjer er at soveposen blir våt i hele området rundt åpningen. Soveposen blir ikke våt innvendig, men utvendig blir det til tider svært vått. Fuktigheten kommer nok av at jeg puster gjennom nesen når jeg sover (jeg har nesen utenfor poseåpningen) Er dette normalt? What to do?
 12. Takk for gode tips. Ser noen tipser om telt som kryper godt opp mot 3 kilo. Ikke det at noen gram her og der utgjør det store, men siden dette i alle hovedsak vil bli et solotelt så går min vektgrense rundt 2,5-2,7 kilo. En plass må man sette strek. Ser at bl.a. Etsvends tipser om Nallo, skal ta en titt på det. Du sier at Unna ikke egner seg for 2 eller hund. Nei, tenker ikke å kjøpe teltet for at det skal brukes til 2. Tanken er vel i såfall at det skal kunne brukes som krypinn for 2 i pent vær. Skjønner nå etterhvert at Unna ikke egner seg til det siden 110 cm / 2 = gir 55 cm på hver noe som kanskje er noe lite. Litt ironisk er det imidlertid at Helsport sitt ekstremtelt Svalbard 3, gir 175 cm / 3 = 58 cm til hver person, og det er på det bredeste... Flott at Helsport kan sy om ventilene, jeg skal se mer på Rondane III og Nallo.
 13. Selv om vi ikke er så veldig store, så har du nok rett, et Ringstind blir nok for lite. Monster Lite er nok ute av bildet, fant en liten sak som sier at dette teltet ikke egner seg i regn og sommerstid. Rondane III har vært/er en kandidat, men da kanskje mer som et allsidig telt for vår sommer og høst. Kan det imidlertid konkurrere i vindstabilitet med Unna som har kuppel? Vil et Rondane III kunne fungere vinterstid for meg og hunden? I utgangspunktet var jeg ute etter et solo-telt som kunne brukes som krypinn for to på sommeren. For turer med 2-3 tenkte jeg å handle et større telt. Kanskje Rondane III seiler opp som en grei allrounder?
 14. Hei! Det jeg søker råd om er et telt som kan fungere som et solotelt for meg + en fuglehund som ligger i innerteltet. Dette teltet skal kunne fungere hele året, men jeg dropper nok å ligge på de øverste toppene midtvinters. Dette teltet tenkte jeg også skulle fungere som et lett telt for madammen, meg og bikkja, når vi vil tenke gram når det er sommer og pent vær, mer som et lite krypinn. Selv har jeg kommet fram til at det står mellom Hilleberg Unna 2 kilo, Helsport Ringstind II 1,7 kilo, Helsport II 2,4 kilo (billig-telt, har sett det på fjellet, faktisk overraskende solid!!), Ferrino Monster Lite II 2,3 kilo, Ferrino Monster Lite III 2,5 kilo. Mest aktuelle er Unna og Monster Lite-teltene. Ser ut til at det er disse som tåler mest. Hadde Unnaen vært noe bredere innvendig hadde det ikke vært noen tvil, da hadde jeg valgt dette. Samtidig frister Monster Lite-teltene. Imidlertid finner jeg veldig lite om disse modellene. Mitt kjennskap til éndukstelt er også minimal. Teltet vil nok brukes mellom mars og november, men mest mellom juni og oktober. Hvordan vil en slik duk fungere på sommeren med varmt vær? Kan noen ta et valg for meg?
 15. Hehe, joda skjønner hva tallet bak sier . Tanken bak innlegget var som du er inne på, at en Bergans 95 liter kanskje ikke er like romstor som en annen 95-litersekk av at annet merke. Ettersom jeg ikke har prøvd eller sett en Bora 95 eller en Whitney 95, så lurer jeg litt på hvor store de egentlig er.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.