Gå til innhold
  • Bli medlem

naboen2

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av naboen2

  1. Lå like nord for St. Paal på Hardagervidden første helgen i reinjakten for noen år siden. På vei opp fjellsiden sørover mot Finse trakket jeg nesten på en godt kamuflert reinjeger. Tok meg tid til en kopp kaffe og en prat med denne "godt voksne" mannen. Han kunne fortelle at de var tre kammerater på jakt, to voksne og en "yngre" kar. Til min store forskrekkelse fortalte han at den så kalt "yngre" karen var 81 år!. Da jeg høflig spurte hvor gammel han selv var, kunne han ivrig fortelle meg om den store festen han hadde holdt to uker før han dro på jakt. Der han og han jevngamle kammeraten han hadde feiret dagen sin sammen. 90 års dagen!!! De tre tok turen hver "morgen" klokken 4 fra Geiteryggshytten til Omnsvannet. En tur på 5 -6 kilometer. dette brukte de 2 timer på. Det er viktig å ikke ha hastverk og ta tiden til hjelp når en blir litt opp i årene - kunne han fortelle meg. ganske spesielt å treffe slike mennesker i fjellet.
  2. Takker for tipset. Ruten er allerede plottet. Ser ut som en fin tur det. En god dagsmarsj med god tid, stemmer det? Men det er vel fare for en del snø på toppene, eller? Fra Seljord da? Noen forslag. Vil helst slippe å gå samme ruten hjem igjen til bergen. Noen som er kjent i Telemark og sørover?
  3. Jeg reiser selv opp på Hardangervidden den 19. Juni. Fåreløpig ser det ut som om det vil bli en tur med "litt forskjellig" føre - pakker ett par truger for sikkerhets skyld -. Jeg begynner på Myrdal, og skal gå Rallarvegen til Finse eller Haugastøl, litt avhengig av hvor mye snø det er på Finse. Etter Haugastøl, eller Finse, peiler jeg kursen mot Møsvannet. Derfra har jeg ingen planer, så hvis det er noen her inne som har noen gode idèer til hvor det er bra og ta turen videre, tar jeg imot tips med takk. Regner med å komme til Mogen i begynnelsen av Juli, og har da nesten en måned å "slå i hjel". Er det noen som kjenner til Kvenna vassdraget, og hvordan det er så tidlig på sommeren? Har kunn vært der i august, og selv så sent har jeg opplevd null grader og is på vannet.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.