Gå til innhold
  • Bli medlem

Thrusthamster

Aktiv medlem
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Thrusthamster

  1. Noen som har gått Elbrus om vinteren før og har noen erfaringer?
  2. Er det noen som har gjort dette? Vanskelig å finne info om det. Flere topper det ikke er noen informasjon på nettet om at er besteget på vinterstid. Kan man bare anta at alt er gjort, eller er det noen småtopper rundt omkring som ingen har orket å gå på om vinteren enda?
  3. Fjellheimen X-trem er også sykt tungt!
  4. Tja det kommer an på hvordan forholdene er, om det ser trygt ut osv. Helst vil jeg prøve å gå hele, men hvis det ser for skummelt ut omgår jeg deler av den. Helst går jeg innom alle toppene. Å starte fra Spiterstulen vil vel bli en veldig lang omvei, veien er vel ikke åpen opp dit heller.
  5. Glemte å svare på denne, men hovedbruken hadde blitt som et "base camp"-telt om vinter/sommer og til ekspedisjoner. Men jeg har sett videre på det, og tror jeg ender med å gå for Staika i stedet, siden det er et kuppeltelt med et par forværelser. Har allerede et Direkt2 som vil funke om vinteren for kortere turer. På ekspedisjoner har jeg tenkt med å ha med Staika for lavere ned på fjellet og Direkt2 høyere oppe.
  6. Har sjekket peakbook, men ingen som har gått hele om vinteren ser det ut til, noen som har gått deler av den, evnt til Bukkehøe, i april. Litt derfor jeg lurer, hvilken retning som vil være best på vinterstid. Det mest praktiske ville jo vært å starte nordfra, også gå opp derfra, mest sannsynlig ta med et lett telt og overnatte på fjellet et sted, også resten siste dagen. Så får man nedoverbakken fra Leirvassbu tilbake til bilen ved innkjørselen til Leirdalen (med mindre veien er åpen litt lengre ned, men det regner jeg ikke med). Tenkte en gang neste måned fra lørdag til søndag, hvis forholdene ligger til rette med vær og skredvarsel.
  7. Planlegger å gjøre et forsøk på Bukkeholstraversen om vinteren, men ser ikke noe særlig til at andre har gjort det på nettet. Noen som har gått denne turen og har noen tips/triks?
  8. Jeg vurderer å bruke fjellsport.no-rabatten til et Nammatj-telt før tiden er ute. Jeg skulle gjerne hatt et Nammatj 3 GT-telt, men lommeboka er tynn så jeg ser på Nammatj 2 nå. Fremover kommer jeg til å bruke teltet mer til vinterturer, disse kan være lange, kanskje med pulk. Men satser på å bruke det mer her hjemme i fjellet i Jotunheimen etc og utenlands som et base camp-telt. Problemet jeg ser da er at det blir litt trangt uten det større forteltet med alt utstyret. Bør jeg vente til jeg har bedre råd, eller er Nammatj 2 bra nok til at jeg bør slå til nå som det er et bra tilbud? Har ikke noe i mot å ha det trangt og smått ubehagelig, men vil helst bare gjøre et superkjøp så jeg slipper å kjøpe nytt fordi det første ikke passet.
  9. Ja det kan jo også være en idé. Når jeg plottet inn at man går fra Nydalen T-bane, til Vettakollen, så Tryvannshøgda, over Kopperhaugene, til Kikut, også retur samme vei til t-banen på Frognerseteren er det 43.5 km og 1800m stigning. Tror ikke det er realistisk å fullføre det på en dag med det samme, men kan bare snu når det behøves og ha det som et langsiktig prosjekt. Men mange turer i det området som blir fine ser det ut til.
  10. Sjekket det på Lommekjent men ser ikke ut til at det er så mye mer man får av det enn alternativer i Oslo. Ser ut til at det beste alternativet hittil vil være å starte fra Frognerseteren, gå opp til Tryvannshøgda, så over Kopperhaugene til Kikut, også samme veien tilbake. Rundt 30-35 km og 1500m stigning.
  11. Ja det er noe sånt jeg er ute etter, noe slikt som den mest kuperte ruten i nærheten av Oslo. Kanskje det er noen områder der det er mer terreng enn andre?
  12. Prøver å finne en tur på 30-40 km i Oslo-området med mest mulig stigning, men det er litt tricky. Fant denne på lommekjent, http://www.lommekjent.no/turer/947221 , men det ser kanskje ut til at det er noe feil med turen og at den egentlig ikke involverer så mange høydemetere? Jeg har ikke vært mye i det området selv. Det er vel andre muligheter slik som denne: http://www.lommekjent.no/ruter/1795025 Noen som har litt bedre kjennskap til områdene i marka som har noen scoop? Jeg har for det meste bare trasket litt rundt Sognsvann og rundt buldrene i Østmarka, har ikke gått så mye på stiene inn i skogen i Oslo enda.
  13. Har planer om å begynne med litt enkel vinterklatring (type med tau og sikringsmidler) i tillegg til skibestigningene til vinter for å samle meg opp erfaring innen dette. Er det noen tips til enkle topper for vinterklatring? Type grad M2 eller liknende. Har sett at Siluetten på Skogshorn er en kandidat, men ellers er det vanskelig å finne.
  14. Jeg har en del erfaring med trad nå men det ser ut til at noen jeg skal klatre med er litt uerfarne. Jeg tenkte å finne en ryggtravers med litt klatring der man må sikre litt så vi blir erfarne med å bevege oss og sette kiler med teknisk klatring i høyfjellet. Er Knutseggen bra for dette? Er det andre muligheter? Skagastølsryggen virker litt for lang og vanskelig å baile fra om ting går i dass. Austanbotntraversen? Kommer ikke på flere.
  15. @herrlarsson med "Gjende Sør" hva mener du da? Har føreren. Grunnen til at jeg nevnte Storen var at nordvestveien var gradert 3+ og Søre Dyrhaugstind fra Bandet er gradert 4- via letteste vei. Men vil gjerne klatre hva som helst som er innenfor mitt nivå (leder iallfall 4- greit). Har hørt noen si at man helst skal klatre en grad under det man prøver på i Jotunheimen, men vet ikke om det gjelder sport eller ikke. Har klatret noen-og-40 ruter til sammen utendørs hvis man inkluderer sport og is. Har brekurs også. Når det gjelder vær og vind tror jeg mer erfaring ikke vil ha noe å si. Både jeg og klatrepartneren har vært mye ute i dårlige forhold i høyfjellet før, men spørsmålet er heller hvordan klatremessige utfordringer påvirker dette.
  16. Ville Søre Dyrhaugstind fra Bandet eller nordvestveien på Storen vært for avansert?
  17. Jeg har klatret en del på naturlige sikringer i det siste, og har gått Lyneggen på Størenhammeren (grad 5, 5 taulengder, ledet 1), Via Dolorosa på Vardåsen (grad 4-, 3 taulengder, ledet 1), og Via Lara på Hægefjell (grad 3+/4-, 9 taulengder, ledet 2). Fra tidligere har jeg en del erfaring i høyfjellet, har vel gått rundt 10 2000-metere, de fleste i dårlige forhold, og et par om vinteren. Jeg har lyst til å prøve meg på en klatretur til Jotunheimen før sesongen er over, ca i september har jeg tid. Forutsatt grei værmelding og ikke for mye snø, er det forsvarlig for en med mitt nivå å prøve seg på noe som ligger på 4-/3+ og rundt 6 taulengder?
  18. Hei og hå, Det er mulig at det blir et forsøk på Nordvestveien på Storen i løpet av sommeren hvis forholdene er gode. Jeg har lest og sett alt jeg har klart om denne ruten tidligere, og den ser veldig grei ut. Har også sett på videoer, bilder og lest om bestigninger av Storen for å skaffe meg et mentalt bilde av hva man kan vente seg. Men dessverre er det vanskelig å finne detaljer om toppen, og hva man bør forvente seg der. Det skal være et rappellanker, en kjetting, men hvor den er i relasjon til toppvarden er det vel bokstavelig talt ingen informasjon om, hverken i føreren(!) eller andre steder. Jeg har sett bilder av ankeret, men vet ikke om det er 50 meter fra toppen eller 10. Bare tenker på hvordan det blir hvis jeg ved uhell skal kave meg frem til dette i ertesuppetåke sent på dagen. Har også skjønt at det er boltet rappellanker på toppen av svaene? Ser ikke ut til at de fleste bruker de. Ut i fra det jeg har sett på kart må man også krysse bre så breutstyr er vel også nødvendig. Men virker litt rart for meg at det går en merket sti over en bre?
  19. Anbefaler også å sjekke ut klatregrupper på FB rundt der du bor. Masse muligheter der. I Oslo har man Happy Climbers, i Bergen tror jeg den heter Klatrepartner ønskes - Bergen, og i Trondheim heter den vel Trondheim Rock Climbers eller TG Møtegruppa.
  20. Det er denne typen trening jeg pleier å gjøre. Etter å ha oppsøkt et par bratte bakker rundtom har jeg funnet ut at det er mye mer tidseffektivt å bare fortsette i trappene og heller ta mer sosiale turer ute i naturen. Pleier å gjøre 3 timer i trappene av gangen i bygget jeg bor i, 7 etasjer. Får se om det hjelper når det er ut i Jotunheimen igjen.
  21. Jeg kikket litt på de områdene men var vanskelig å finne mye informasjon. Noe jeg fant i dag ser interessant ut: https://www.strava.com/segments/8264010 Det er en sti som går fra fjorden opp mot Våttakammen som ser ut til å være rundt 25-30% stigning opp 200 høydemetre (600 meter distanse, den fortsetter litt forbi segmentet jeg linket, navnet er Serpentinerne). Skal sjekke den etter helgen.
  22. Hvor da? Brubakken er litt mer tilgjengelig iallfall, men lengre hadde vært fint. Fant ut om Brubakken på nettet, er veldig lite lokalkjent.
  23. Har ikke sykkel dessverre. Men før jeg får litt mer penger til overs til å ta hurtigbåten (studentbudsjett) en gang i uka tur/retur så har jeg funnet ut at Brubakken er den bratteste bakken i Trondheim tydeligvis. 20% stigning. Så hvis du ser en fyr som løper opp og ned der i noen timer i strekk er det bare å stoppe innom og si hei.
  24. Munken ser interessant ut. Var på Vassfjellet i dag, men på to runder opp ble det bare 1000 høydemeter på 23 km distanse. Hadde vært greit med noe brattere så jeg kan få litt flere høydemeter inn i beina. Er veststien på Munken merket hele veien opp? Vet du noe om snøforholdene der nå? Ser ut til at jeg må ta hurtigbåten dit og gå bort til klatrestien.
  25. For treningens skyld pleier jeg å ta en tur på mellom 8-10 timer hver uke der jeg prøver å få flest mulige meter med stigning i løpet av en dag. Flyttet til Trondheim for litt siden. Nå har jeg gjort topp7-turen, som var fin og lang, men ikke så mye stigning (ca 1000 meter). Denne uken tenkte jeg å gå Vassfjellet fra Kvål, siden der er det rundt 700 meter per tur opp. Så går jeg runder opp og ned der med sekk til jeg har holdt på i 10 timer og ser hvor mange jeg får. Er det noen andre forslag dere vet om?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.