Gå til innhold
  • Bli medlem

EliO

Aktiv medlem
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EliO

  1. Omnilite skrev (1 time siden):

    Det går jo å gå fra Sognefjellshytta via stien til Skogadalsbøen og så opp til Fanaråken. Eventuelt 2 netter på Skogadalsbøen og dagstur til Fanaråken. Siden det ikke er selbetjeningsdel og hele er stengt vil du dog ikke få stempel.

    Fanaråken er en skymagnet.

     

    Det med stempel var neste ting på "lista" som eg ville finne ut av, ja😉 Folk går jo ruta vinterstid? Det er kanskje ei ordning for det. 

    Vel, i fyrste gang er det no ekstremværet "Hans" som ein må prøve å kome seg heilskinna gjennom, her i Innlandet.. 

  2. fjellrypa skrev (11 timer siden):

    Kan du ikke bare droppe Fanaråken når hytta uansett er stengt (den har ikke selvbetjent-del) og gå Sognefjellshytta – Skogadalsbøen? September er en fin tid i fjellet.

    Dersom eg nokon gong skal gå Massiv-ruta, so vil eg ha stempel frå kvar hytte, so ruta blir komplett. Det kan hende at det innebærer at ruta bør gåast innanfor sesongen for breføring over Fanaråkbreen (når det er snakk om til fots, ikkje på ski). 

  3. sneakyowl skrev (37 minutter siden):

    Jeg har kun gått opp til Fannaråken fra Turtagrø-siden, men jeg mener å ha sett/lest at stien fra Skogadalsbøen er i samme kategori. Ganske grei sti i så fall.

    Ja, det er nok ein grei sti. Men då blir ruta Sognefjellshytta - Skogadalsbøen - Fanaråken - Skogadalsbøen, og så vidare. Men, det er kanskje berre slik det må bli, når ein ikkje kan ta ruta over breen. 

  4. SignaTUR MASSIV, frå nord til sør. Tankar om å gå den til fots frå ca midten av september?
    Ein kan vel forvente alt frå fint vær til vind og sludd og snø.
    Men konkret: etappen frå Sognefjellshytta til Fanaråken. Då er hytta stengt og breføringa over. Det er ikkje akkurat nokon sti rundt breen heller? Via Skogadalsbøen, då. Erfaringar? 

  5. aico skrev (45 minutter siden):

    Jeg ser stadig vekk Haglöfs LIM Paclite jakker på tilbud til under tusenlappen.
    Dette er lette jakker med minimalt av funksjoner, så hvis du forventer å gå mye med regnjakke (f.eks. vestlandsklima) finnes det sikkert mer praktiske alternativ, men om planen er at den skal ligge mest mulig i sekken, så kan det være ett godt valg.
    Kan ikke si så mye om jakka siden jeg ikke har brukt den selv ennå, men for <1000,- er det uansett mye jakke for pengene, så jeg har kjøpt inn en til reservelageret. 

    Jeg har en LIM paclite bukse som jeg har brukt siden 2005, som fortsatt er i jevnlig bruk. Jeg skal ikke påstå at den er like vanntett som da den var ny, men som just-in-case bukse på kortere turer gjør den fortsatt jobben. Det er mildt sagt litt imponerende mtp. alderen og hvor tynn disse buksene er.

    Takk for tips! Eg skal sjekke den ut, og halde augene opne etter salg 😉

  6. Aleksander Jacobsen skrev (21 timer siden):

    Den OR-jakka har skikkelig god lufting, med glidelås nesten fra albuen ned til midje. Har tilsvarende løsning på en Klattermusenjakke, og er en feature jeg setter skikkelig pris på.

    Takk for svar! Eg skal prøve den jakka når eg er forbi ein Sport Outlet neste veke 👌

  7. Oksen skrev (1 time siden):

    Akkurat det fiskepadde skriver ovenfor. Dersom skulderreimene ikke ligger fint rundt skuldrene dine så er sekken for lang. Gregory har str xs som passer de med kort rygg. 

    Og Gregory Baltoro i str S vart det! Den minste størrelsen som var å velge. Den sat mykje betre på ryggen. Og vart den beste til min rygg av dei eg prøvde, som i tillegg til denne var Osprey Ariel plus 100 og Lowe Alpine Cerro Torre 100:120.

    Altså - den var ikkje berre best for meg av desse tre, den var knallgod 😉

    Dessutan rager den ikkje so veldig høgt, som nok er ein fordel med tanke på å bruke den på skitur. Og slepp det med foroverlent hovud, som eg erfarte med Osprey. 

    • Liker 1
  8. Megalep skrev (17 minutter siden):

    For meg var det dels gynginga den ga, og dels "knølinga" med å komme oppi eller utav, som jeg ikke likte. Selve sovinga var ganske god. Jeg synes det er mye enklere å bare sette seg over på sida i ei vanlig køye, og ha tilgang til ting på bakken lett. Vi har hatt den med på en del turer for å prøve, og gubben likte veldig godt "beer mode". Men vi konkluderte med at det er altfor dyrt og fancy å ha en Amok kun for å bruke som tur-stol 😅

    Men det krever jo litt tilvenning, og mange elsker den og sover bedre i den enn i noe annet. Hvis ute-soving alene også er ganske nytt, er det ikke så rart om søvnen bli litt suboptimal.

    Jeg er veldig fornøyd med Lesovik sin Draka-køye, Kårvatn fjellutstyr har den på tilbud nå (ref. røverkjøp-tråden).

    Den køya du nemner har fått berre gode omtalar, den ja! Og takk for tips om salg på den 😊 Noko å tenke på der.. Du brukar underquilt til den? Eller (og) liggeunderlag oppi køya? 

    Forøvrig so skal eg no også gi Amok-køya ein god del fleire forsøk, har veldig lyst til å like/mestre den 😊

  9. Megalep skrev (3 minutter siden):

    Vi har endt opp med å selge køya (jeg trives bedre i vanlig type køye, og gubben (som fikk den i bursdagsgave) foretrekker bakken), men det er godt tips å ta med for andre. Har lest om flere som gjør det der. 

    Nettopp ja - ja eg kan jo legge til at eg ikkje har fått prøvd den so veldig mange ganger, og slit fortsatt med å finne roen/søvnen. Men det kan også vere sjølve utesovinga (aleine) eller konseptet hengekøye som eg ikkje er heilt vant med endå. Tenker på å prøve ei Haven Tent-køye, for samanlikning. Og for avklaring om eg kanskje også er ein bakke-sovar 😅🤷‍♀️

  10. Megalep skrev (På 4.4.2021 den 15.01):

    På tirsdag kommer Amok’en i hus, gleder meg!

    Kom hjem fra hengekøyetur i dag og har diverse spørsmål i hodet. Det gjelder både Amok, Hennessy og TTTM.

    TTTM:

    -Det funker fint å rigge til møneline (ridgeline) i TTTM-køyene? Har skjønt at den skal være ca 85% av lengden på køya. Hva slags materiale er egna for dette, og hvor i konstruksjonen skal mønelina festes? 

    Hennessy Expedition Zip

    -her skal hode og føtter ligge ut mot de sidene som har bardunfeste utover, ja? Jeg har ikke helt klart å få til god stilling i denne ennå. Hvordan legger man seg til for å ligge best? Jeg er 164 høy, så lengden burde jo ikke være noe problem. Er det en bestemt vei hodet bør ligge? Lengst vekk fra glidelåsåpninga, eller inntil sida som glidelåsen er på?

    -Knyting for feste av oppheng går greit, men det er jo litt mer mekk å justere perfekt oppheng enn f.eks med TTTM-opplegget. Er det noen her som har modifisert / forenkla oppheng på noe vis, og kan dele tips?

    -Liggeunderlag i denne - noen som har erfaringer med typer som funker bra, holder seg på plass? Har prøvd med Z-lite (former seg fint, litt lite isolasjon) og Prolite oppblåsbart (bra isolasjon, sklei fort unna). Har ikke prøvd med NeoAir X-lite eller Synmat UL MW, men kanskje det kan funke bra? Er det fordel med ekstra bredt underlag kanskje? Ser noen modeller har dobbel bunn, med mulighet for å legge inn et innlegg (@Skogens Stønn?) Holder dette innlegget i seg sjøl, eller må man ha noe mer underlag? Virker praktisk med noe som holder seg på plass, ikke minst for kidsa som ikke akkurat sover rolig. Er det mulig å fikse til noe sånt på Expedition Zip?

    Amok Draumr 5.0

    - Har bestilt med Winter-liggeunderlaget. Dere som sover i Amok - bruker dere varmere sovepose enn dere gjør på telttur i samme temperatur? Tenker på at man ligger litt mer eksponert oppi køya enn inne i et telt. Samtidig, sammenligna med Hennessy og TTTM blir jo underlaget i Amok mye mer varmende og alltid «på plass».

    Kondens / dugg, blir det mye av dette i Amok? Beuker dere «grevling» / annen ytterpose utenpå posen? Bidrar myggnettet til å redusere dette? I natt sov eldstemann i Hennessy’n, minsten i TTTM og jeg på bakken. Eldstemann som lå med myggnett hadde vesentlig mindre fuktig sovepose enn oss andre.

     

    Mange spørsmål 😅

    To år gamalt spørsmål, du har sikkert gjort deg mange erfaringar sidan då 😊 Men mitt 'heite' tips til Amok Draumr når det er kaldt på vinteren: intet mindre enn to skumunderlag i tillegg til Vinterfjøl. Éitt underlag under og éitt over. 

    IMG_20230221_093652_211.webp

    • Liker 1
  11. Brian_D skrev (4 timer siden):

    Føler at jeg endelig har funnet et sovesystem som passer perfekt for meg. Ligger mest på siden og da ender jeg fort opp med å fryse når jeg snur på meg og den komprimerte delen av soveposen blir eksponert. Vanvittig komfortabelt, er som å ha en dyne på seg og hetten er helt genial. Den holder blant annet puten på plass. Veldig fleksibelt opplegg, kan fint bruke det året rundt. Faktisk romslig nok til å kjøre to-pose løsning om vinteren med en sommerplate inni. 

    Takk for svar! Det er noko å tenke på (spare til..) altså. Einaste er at den underdelen/"lakenet", vil ikkje fungere å feste til liggeunderlag i feks Amok Draumr-køye, som eg har. Der liggeunderlaget ligg inni ei lomme i køya. Men i ei Haven Tent-køye, vil den nok kunne funke 🤔🤔🤔 Som sagt, noko å tenke på, dette 😊 Eg er ikkje heilt fan av sovepose. 

  12. Brian_D skrev (På 12.2.2023 den 19.23):

    Ja,  hva kan jeg si? Siden desember så kan jeg trygt si at utstyrsboden har blitt supplert.. litt. 😂

    - Hilleberg Keron 4GT

    - Luxe Minipeak XL Hot tent

    - Winnerwell Fastfold Titanium ultralight teltkamin

    - MRS Adventure x2 Packraft m/tizip og spruttrekk

    - Zenbivy Light Bed 10 Quiltsystem

    - Therm a Rest Neoair xtherm Max

    - Therm a Rest Chair Kit

    - Exped Dura 8R

    - Exped Multimat Duo

    - Arcteryx Beta SV skalljakke

    - Arcteryx Beta SV Bib skallbukse

    -  Salomon Quest 4 støvler

    - Berghaus Yeti gamasjer

    - Flextail Gear Max pump pro 2

    - Gransfors minste kløyvøks

    - Silky Bigboy sag

    - Firebox Billycan 3 Liter

    - Firebox baking kit

    - Lars Monsen Bushwacker 1100ml titanium kettle

    - Eagle Products 1,5 liter kaffekjele

    - Oakley Flight deck L Skibriller

    Det skal sies at så og si ALT ble kjøpt på tilbud  og at jeg har solgt vekk en hel del utstyr på Finn.no. (Det er ihvertfall det jeg forteller meg selv 😅)

     

    059F99FF-94D8-47B3-9571-D2DD3A3884FA.jpeg

    Hei! Har du fått prøvd ut Zenbivy-dyna/posen? Gjort deg nokon erfaringar? Denne er eg sjølv nysgjerrig på! 

  13. Fiskepadde skrev (På 16.3.2023 den 7.25):

    Jeg bruer Aether 100 uten topplokk, siden det både er unødvendig tungt og tar borti knollen. Er ryggen for lang (stroppene når ikke skulder) selv etter å ha justert rygglengden ned? 

    Takk for tips! Nå har eg i grunnen pakka den sekken ned igjen, det var et slit å prøve sekker 😅 Eg er ganske sikker på at eg prøvde alle mulige justeringer og kombinasjoner. Men det med å ta av topplokket, prøvde eg ikke! Det kan eg forsåvidt prøve 👍 Men - topplokket skal jo kunne brukes som en liten tursekk? så da mister man den muligheten, om man ikke har den på/med. 

    • Liker 1
  14. MarieT skrev (På 16.3.2023 den 7.00):

    Jeg er i samme situasjon og holder på å prøve meg frem, bortsett fra at jeg i hovedsak ser på 80-litere. 

    Jeg var i butikk for å prøve, og hadde samme hode-klage på Ariel da jeg prøvde første gang. Så sa han i butikken at jeg skulle prøve den med kortere rygg, tror det er xs/s og problemet løste seg. Så kanskje du skal prøve den kortere? Det er verdt å nevne at du kan ha kort rygg selv om du er ganske høy :)

    Sant det, den eg bestilte og har prøvd, er M/L. Eg har faktisk ikke målt ryggen min. En annen ting er hvor eg plasserer hoftebeltet, at kanskje det sklir/jobber seg opp, siden midjen er smalere. At det også kan være en årsak til at den ikke sitter nedpå skuldrene. 

    Nå har eg "putta flere sekker i potten", prøver en Lowe Alpine Cerro Torre 100/120, som også kjennes bra. 

    Det er sikkert flere sekker eg kunne/burde prøvd, òg. 

    Men innser nå at eg trolig bør tenke på om sekken skal være hovedsaklig til sommer- eller vinterbruk, ut fra tyngdefordeling. De som er mer topptunge, er kanskje ikke det beste valget for ski. Der var Gregory Baltoro god, litt lavere tyngdepunkt. Men skulderremmene var mulig litt vonde inn på nakke/hals. Ikke lett, dette.. 

  15. Skal bare... skrev (6 minutter siden):

    Eg kan ikkje hjelpe med damesekkar, men kan kommentere det med framoverbøygd hovud. Det er gjeld min store Osprey-sekk også. Det er ikkje noko eg tenker over når eg går til fots. Men på ski fungerer ikkje den sekken for meg, pga av at hovudet stangar borti sekken. Så det er rett og slett ingen vintersekk for min del. Det er vel Bergans Trollhetta eg har som vintersekk, kjøpt inn bare fordi Osprey-sekken ikkje fungerer.

    Passar ikkje sekken, er det bare å leite vidare.

    So det er ikkje berre meg som har erfart det med hovudet (it's not all in my head😅)! Takk for innspel, det er gull verdt - då blir eg litt sikrare i min skepsis til om sekken eigentleg passar til meg. Det er lett å la seg blende av at den får so mange gode anmeldelsar og stjerner på div nettbutikkar. Men passar den ikkje, so passar den ikkje, som du er inne på. 

    Forøvrig prøvde eg til slutt min gamle Bergans Trollhetta - for referanse, etter å ha prøvd dei to. Og den er jo so god på ryggen.. Berre litt i minste laget. Og begge dei to var det veldig lett å feste éitt reinsskinn og to liggeunderlag på, det må litt ekstra reimar og styr til for å få til på gamlesekken. 

  16. Samme her! Med Kipara Ropelv 225. Og eg som trudde at det berre var meg som ikkje fekk til å lukke borrelåsen godt nok. Eg likar packraften veldig godt, men bør jo altså helst enten ha på regnbukse, eller evt tørrdrakt (som eg uansett brukar når eg padlar på vår/haust). 

  17. Har kommet til at min (ganske mange år gamle) Bergans Trollhetta Lady 75 l er hakket for liten til overnattingsturer spesielt på vinter, og er på utkikk etter en 100 ltr-sekk. Anbefalinger?

    Eg har bestilt Osprey Ariel Plus 100 og Gregory Baltoro 100, og har prøvd begge hjemme. Førstnevnte er damemodell, sistnevnte er herremodell. Eg hadde håpa at Ospreyen ville være full klaff, men er usikker. Eg har prøvd en mindre sekk av det merket tidligere, og husker at eg ikke syntes den passa, da heller. Føles som at eg ble gående litt framoverbøyd med hodet. 

    Eg har prøvd begge 100 ltr-sekkene med eksakt samme innhold; det meste eg ville hatt med på tur. Det store problemet med Ospreyen, var at skulderreimene ikke tok nedpå skuldrene, når den ellers satt som den skulle. Eg prøvde ei lang stund å regulere i alle bauger og kanter, men noe ble bare feil, uansett. Om eg slakka de stroppene oppe (mellom skulderreimene og sekken) så satt den mer nedpå skuldrene, men da hang den til gjengjeld langt ut fra ryggen. Kunne aldri gått på ski med den slik. 

    Eg er forresten 176 høy, 'normalt' bygd, nokså svai rygg. 

    Gregory Baltoro-sekken kjennes egentlig bedre ut, men hoftebeltet havner for langt ned på meg. Har bestilt S nå, dette var M som eg har prøvd her. 

    Noen synspunkt/innspill på de to sekkene, evt andre med ca samme volum - og da spesielt for kvinner? 

    Ser forresten at Gregory har en tilsvarende damemodell som heter Deva, MEN den er bare 80 ltr :(

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.