Gå til innhold
 • Bli medlem

Tormod Wie

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  13
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Tormod Wie

  Våpenkort

  Kjøpte meg en hagle for straks 12 mnd siden. Våpenkort er ennå ikke kommet. Har vært etterlyst 2 ganger. Politiet har sikkert ennå noen smultringer igjen...
 2. Da er det bare å kaste kompasset gitt. Så fremt du ikke kjøpte det med luftboble og kan reklamere.
 3. Har tilgang til store mengder metanol. Kan dette brukes til primusfyring, eller kan det kun tjene til forvarming? For å legge diskusjonen død; ja, det er lovlig saker fra det amerikanske forsvaret.
 4. Har ikke prøvd Scout, men har brukt Luffar i mange år. Disse er så og si samme sko, men med noe bedre såle på Scout. Hva gjelder støtte ved tunge bører er dette tilnærmet null. Nesten på samme nivå som snow jogs. Skal du bære tungt bør du se på noe annet. Om dette ikke er planen funker nok skoene glimrende (gjerne med en bedre såle enn standard flat filt) La Sportiva Elk er en av de letteste høye fjellskoene med bra støtte. Du må nesten bare prøve deg fram å finne noe som passer din fot, og ikke høre alt for mye på hva andre anbefaler.
 5. Jeg har en Stearns Cordova oppblåsbar kajakk. [Hidden Content] Min brukes til fluefiske, og kun det. Min grunn til oppblåsbar var lagring og liten bil. Selv om denne er like kjapp eller kjappere enn tilsvarende plastkajakker så er det alt for mange downs til at jeg velger oppbåsbar igjen. Skal du padle turer på sjøen, kjøp for guds skyld en havkajakk i plast eller glassfiber. Har du lagring og bil er det hvertfall ingen som helst tvil spør du meg. Oppblåsbar kajakk og havkajakk kan ikke sammenlignes på noen måte hva gjelder ytelser. Sist men ikke minst...
 6. Godt poeng dufas! Dette poenget burde jo slå ihjel argumentet til de som legger hårsiden ned.
 7. Om man velger kortfeller på Nansen skiene er jo smørelomme så absolutt å foretrekke, faktisk det som gir systemet en verdi. Man får superfeste, samt gli. Forutsetter at skia har riktig spenn i forhold til kropsvekt. Enig i at Nansen er gode ski. Har selv flere par og ulike modelle av disse. Kjørte selv telemark med disse når for mange år siden, men da med tidlig modell uten særlig spenn. Tror neppe det ville blitt en like brukbar opplevelse med modellen jeg nå har. Men ærlig talt.... å kjøre telemark med fjellski er som å kjøre Dakar rally med moped.
 8. Ja, at Gore-Tex slites ut er en kjent sak. Membranet "knuses" ved vedvarende bruk. Gore-Tex er et skjørt materiale som egentlig ikke er spes. holdbart i forhold til andre membraner. Nå har jo Pro-utgaven kommet, noe som i følge Gore skal være mer slitesterkt. Nå skal det sies at problemet først og fremst er størst i sko med Gore-Tex, men der er det jo helt andre krefter som rår enn på en jakke.
 9. Må nesten si som sist; Aquaseal. Om du ønsker lappin på innsiden kan du bruke Aquaseal (evnt. SeamSeal) og legge på en Gore-Tex patch på innsiden. Funker som bare det. Gore-Tex repair patch lages av samme firma som både AquaSeal og SeamSeal.
 10. Selges i Norge nå. 3D kart tror jeg du kan se lenge etter, da dette ennå ikke finnes som Topo utgaver for Norge. Pre-load maps er jo rett og slett at det er lagt inn kart. (sjø, land e.l. ) Alle modellen er jo å regne som "friluftsmodeller". Og ja, samtlige støtter Bluechart G2. Den billigste passer helt klart best til norsk turbruk, da du unasett må legge inn norske topo kart om du ønsker kartfunksjon. Litt usikker på om Belanor tar inn samtlige modeller, antagelig gjør de det ikke. Personelig holder jeg meg til 60CSX enn så lenge. Tross alt koordinater som er det vi
 11. De fleste sportsbutikker, og faghandel innen dykking. Du kan nok også bruke AquaSure med stort hell. Stort sett det samme, men med en litt tykkere konsistens.
 12. Aquaseal. Elastisk, svært solid og 100% tett.
 13. Må nok si meg ganske uenig med denne påstanden. Ingen ting er låst på 400D. Om man skyter i RAW og i manual/lukker/blenderpri. har 400D så godt som samme muligheter som alle andre DSLR på markedet. Ved RAW er jo alt opp til brukeren hvordan man velger å fremkalle bildet. Det du muligens sikter til er at 400D har en langt kraftigere predeffinerte innstillinger av jpeg filene. (Oppskarping, farge osv.) Semi-proff kamera har gjerne mer konservativ output fra fabrikken som gjør at brukeren kan bestemme selv ulike stiler osv. Dette kan man også på 400D. Men om man skyter i RAW er jo uanse
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.