Gå til innhold
 • Bli medlem

haukern

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  10
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om haukern

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. takk for mange gode svar! det med dresin hadde virkelig vært noe! er ikke sikker på hvilken vei vi til slutt ender opp med å sykle...men det blir nok en av de to som er nevnt.
 2. undertegnede og en kamerat har store planer om å sykle fra Skien til Bergen. Noe av ideen er at vi skal sykle absolutt hele distansen. Ettersom de klassiske rutene, som over Haukeli, er ganske tunnelbefengt lurer jeg på om det er noen der ute som har noen gode forslag til rute? Er rallarvegen et alternativ?
 3. haukern

  Kamera og kulde

  Enig... Jeg har alltid kamera med på tur, og har aldri hatt noe problem med kondens. Men for å hindre at det skal komme så mye kondens pleier jeg å ha kameraet i veska en stund etter store temperaturforandriger for at det ikke skal bli en for brå overgang. Angående en boks å ha det hele i syns ikke jeg er nødvendig, litt gjennomtenkt pakking holder etter min erfaring.
 4. jeg og en kamerat syklet rallarvegen rundt 10. juli i fjor, da var det så mye snø fra finse til myrdal at vi ble rådet til å ta toget av de på finse. litt synd men egentlig greit med ca 200km i beina på to dager...
 5. Cho-oyo er vel uansett laget av pustende dermizax så kondens burde jo ikke være noe problem...
 6. Når du da beholder nok av varmen i klærene så det ikke varmer opp posen, blir jo det omtrent det samme som å ligge uten sovepose fordi du ikke utnytter soveposens isolerende egenskaper.
 7. det er ikke hvor mange lag du har på deg i posen som har noe å si, men om du klarer å varme opp de luftrommene som er inne i posen. Det stort sett disse luftlagene som varmer, og ikke selve klærene. det er derfor helsetrøyer varmer... F.eks føttene holder seg varmere med et tykt par sokker enn tre tynne over hverandre. ergo: har du så mye på deg i soveposen at varmen fra kroppen ikke klarer å varme opp soveposen pga. for mye klær (oftest kroppsnære) blir det kaldt. jeg har ofte ullundertøy på + evt. fleecebukse og genser(fleece eller ull)
 8. Takk for god respons Har selv sett på Bergans Fjellbu, ettersom dette har fortelt (og litt større). Er det noen som har noen erfaringer med det?
 9. Hei Jeg vurderer å gå til anskaffelse av et telt til helårbruk, og har sett litt på telt med kun en duk ( av pustende Gore-tex eller dermizax). Er det noen som har noen erfaring med slike telt; i forhold til kondens, vanntetthet, ol. Jeg ser etter et 2-3 mannstelt til bruk på fjellet, både om sommeren og vinteren (selv om det for det meste blir sommerbruk). Eller er det bedre å satse på et tradisjonelt fjelltelt? Er det noen fordeler eller ulemper med de to typene (vekt osv...)? Alle forslag er velkomne.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.