Gå til innhold
  • Bli medlem

Aiguille

Medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Aiguille

  1. Tusen takk for alle svar! Etter mye tenking og vurdering, endte vi opp med å kjøpe Fjellpulken Transporter 155. Et utslagsgivende moment var at vi uansett ønsket å bruke arctic bedding, og da er ikke bredden på pulken dominerende lenger. Vi fikk testet den på en kort tur på Hardangervidda, og det fungerte glimrende. Nå er problemet bare at det kommer til å bli hardt å gå vanlige fotturer uten all luksusen en kan ta med seg i en pulk
  2. Har gått UNESCO geotrail, gikk hytte til hytte. Du bør booke hytter langt i forveien (tror de typisk åpner for booking rundt påske, men sjekk allerede nå). Kan absolutt anbefales. Et viktig tips: mange av hyttene tar kun imot cash, så ta ut riktig beløp for hver hytte i euro før du drar. Det er dårlig med minibanker. Husk å legge inn for mat og drikke i tillegg, men det er nok lurt å bestille halvpensjon (frokost og kveldsmat (middag) inkludert). Ta høyde for at du kanskje vil kjøpe lunsj på veien. Noen av hyttene tilbyr også at en kan smøre niste fra frokosten, mot ekstra betaling. Det koster også ekstra for dusj, rundt 5-10 euro per dusj. Så hvis du er avhengig av dette bør du ta dette ut på forhånd også. Men tenk litt på at det er ganske kostbart for hyttene å transportere vann så høyt opp, så ikke gjør det for ofte uansett. Ellers: det er mange strekninger som er ganske tørre uten vannkilder før neste hytte. Ta derfor med store nok drikkeflasker slik at du kan fylle.opp ved hyttene, og drikk litt ekstra når du først kommer til vann -- det kan bli skikkelig varmt på sommeren selv så høyt oppe.
  3. Hei! Har lurket litt rundt på forumet her før, men dette er første gang jeg lager bruker og poster noe. Har prøvd å søke litt rundt, men finner faktisk ganske lite informasjon om hva nøyaktig ulempene er med varepulk. Selv står valget mellom enten en Fjellpulken Transporter 155 med drag og en eller annen løsning for bag (ikke helt bestemt ennå), eller en Fjellpulken Xcountry 144 (eller større versjoner). Hovedmålet med kjøpet er å kunne gå på Hardangervidda med telt og ski (etter en del trening/forberedelser), men den kommer også til å bli brukt på helgeturer i Oslomarka om vinteren med telt. Fra hva jeg har klart å google meg til er følgende ulemper med en varepulk: Følger ikke med bag så dette må ordnes selv (enten med pressening, eller egnet bag) Den er bredere Vi fikk lånt en pulk (gammel Fjellpulken Xcountry-ish) for et par uker tilbake, og dro på en kort telttur i Nordmarka med ski. Jeg merket at det var en del trange passasjer mellom trær hvor pulken såvidt gikk igjennom, og av og litt smale spor hvor en bredere pult kanskje hadde kantret. Så spørsmålet mitt er egentlig: Er det det noen betydelige ulemper med en varepulk for mitt bruk (viddevandring og skogturer), eller vil det fungere fint? Er bredden et problem? Eller er det andre ulemper jeg ikke ser? Fungerer en varepulk greit i løypene? Prisforskjellen er såvidt jeg kan se ganske betydelig, og siden vi er to som begge vurderer å dra en pulk samtidig (for å fordele vekt bedre), kan det fort bli dyrt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.