Gå til innhold
  • Bli medlem

oscarino

Aktiv medlem
  • Innlegg

    31
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

11 Neutral

Om oscarino

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Uff .., tok feil. Lårings har jeg fra Jerven, men hva slags merke er skoene ?
  2. Hei, jeg har Vision bamboo bug/UV hoodie! Kjenner til noen produkter, men ikke vadere. Takk ! De ser lette ut. Skal undersøke!
  3. Helt riktig alt du sier, men måter man bør vade over elver er egentlig en del av diskusjonen her. Børgefjell er et område uten stier og valg av ruter er vanskelig nok. Det å krysse elver er viktig å kunne på en sikker måte og dette forklarte du bra! Alle her lurer på hvor er det best å gå for å unngå de verste stedene hvor elvene kan by på problemer. 😉
  4. Hehe! Du snakker (bl.annet) om Altra sko, den mest populære Lone Peak modellen som de fleste hikere bruker i USA. Helt riktig, men i Norge på fjellet elvene er kalde som oftest også på sommerstid. Tenker at i verste fall må man ha lette vade sko og spesielle vanntette sokker for å ikke fryse alt for mye på føttene. Mam kan da la være å ta med Jerven lårings og heller gå over elver på denne måten ( bukser tas av). Har noen en ide om meget lette vade sko? Kanskje faktisk kan man ha med seg den letteste modellen av Altra uten membran ? Kanskje de tørker fort nok til å bruke dem som leir sko.....
  5. Kanskje vi kan ta opp tema om hvordan bør man krysse elver ? Spesielt tenker jeg på våte sko......uff ! Jeg har alltid med meg Jerven lårings og de fungerer helt perfekt med mellom høye fjellstøvler, men hva gjør dere når elva er så stor at man må vade slik som på bildet her ? Sko og klær blir helt våte !!!!!😲
  6. Ja, Bisseggelva kan by på problemer.....
  7. Jeg har snakket med ham. Fikk telefon nr til Gustav fra sentralbordet i Statskog. Vil helst ikke skrive den har.....,den er privat, tror jeg. Statskog folk er meget hjelpsomme og vet mye om lokale forhold!
  8. Man kan ringe Statskog ( tel. 74213000 ) og spørre etter Gustav. Han har gode kunnskaper om Børgefjell og ikke minst om de aktuelle forhold i parken når det gjelder elve kryssing. Har er en meget hyggelig mann og gjerne gir informasjon!
  9. Hei, jeg tror at brua over Stoelva er fortsatt ødelagt. Min venninne krysset Børgefjell uten store problemmer. Hun tok båt over Namsvatnet og gikk langs Virmaelva. For å finne bedre sted til å vade over Virmaelva måtte hun gå opp Virmadalen nesten helt frem til Virmavatnet. Så videre forbi det til et fjellovergang under Steintinden og ned til Kjukkelvatnet. For å ungå å vade over Simlelva nede gikk hun opp til der hvor denne elven har sine kilder. Etterpå langs Simlelva på øst siden helt ned til brua over Tiplingelva. Din rute er noe annet....og jeg tror at du må prøve å undersøke forhold ved to steder. Det kan være vanskelig å krysse Kjukkelelva ( du har merket stedet på kartet ) og Simskardelva ( også merket på ditt kart ). Helt i starten kan du se at stien som er merket med rød linje deler seg. Den ene øvre på kartet går over brua som er ødelagt og den nedre delen av stien krysser elven et annet sted og der bør det gå greit, tror jeg. Allikevel når det regner mye kan elve kryssing være en utfordring........Håper at du finner de rette stedene til å vade over elver jeg nevnte ! Lykke til og ikke var alt for bekymret, ofte viser det seg at man klarer mer enn man tror !
  10. Fant ham !!!!! Supert ! Det viser seg at min venninne nettopp fikk kontakt med ham - Johannes fra Sveits !!! Fjell Forumet er helt fantastisk! Tusen takk for hjelpen!
  11. Hei Knapper! Takk ! Nå er det virkelig mange som prøver å gi meg tips! Du kommer med noe jeg viste om, men hadde ikke noe konkret info. En som gikk nettopp over Børgefjell på NPL !!! Hjertelig takk ! Jeg fikk vite om ham for noen dager siden, men klarte ikke å finne noe på Instagram. Nå skal jeg prøve igjen! Ja, litt høyre opp i terrenget bør man helst gå. Jeg har stor tro på min venninne som gikk SPL (Sverige på langs) og....New Zealand på langs også! Hun er en lang distanse hiker og erfaren nok. Allikevel frykter hun alltid elver. Det er det skumleste man foretar seg når elvene er store - å krysse dem! Gode tips er alltid meget verdifulle! Ofte bruker man mye tid på å finne et egnet vadested. Du mener at hvis jeg søker : jgrafch på Instagram så kommer jeg til hans innlegg om turen og kan ta kontakt m ham ? Takk på forhånd for ditt svar!
  12. Hei igjen Graham, først: det skal være sti nedover til Harvasstua fra brua over Tiplingen. Er den så ille ? Det andre spørsmålet : ser at det kan være bratt og med snø i tillegg ved overgangen ned til Ranserbua. Denne overgangen er nedenfor Flåfjellet. Kjenner du denne seksjonen av ruta i ditt forslag eller har du andre tips ?
  13. Takk GRAHAM ! Ser på kartet på Ut.no, leser innlegg om Børgefjell fra andre her....etc. og tenker også at man bør gå høyre opp....Ja, hun skal til Harvasstua og videre. Min venninne tenker på snø og oppoverbakker som kan synke henne derfor planla hun ruten jeg beskrev. Ja, elver og myr kan også ta tid å forsere ! Jeg skal nå se på dette forslaget på kartet og muligens kommer med noen spørsmål. Håper at du får tid til å svare. Takk på forhånd !
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.