Gå til innhold
  • Bli medlem

Fenrisfrøya

Passivt medlem
  • Innlegg

    354
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    6

Innlegg skrevet av Fenrisfrøya

  1. Leinad skrev (17 timer siden):

    Det er ikke usikre påstander, tvert imot.1+1 er ikke nødvendigvis 2, det har du nok rett i. Men død mår betyr utvilsomt mer ekorn og skogsfugl (og ryper)

    Les her: https://jaktilierne.no/?wpfb_dl=82 

     


    Når det er sagt syns jeg også det er synd hvis ikke man kan dele bilder av lovlig utført fangst. Dette er ikke musefeller til 19 kroner fra Biltema, men skikkelige saker som dreper momentant. 

    Det eksisterer  mange forskjellige forskningsrapporter som viser det stikk motsatte, enn det du henviser til. Her tror jeg det kan stå uavgjort mellom den ene påstanden målt opp mot den andre, men det er lov å bruke hue når man leser de forskjellige rapportene, samt kanskje legge egne erfaringer, som er gjort over tid, til grunn i ett fast terreng. Enkelte rapporter legger ikke vekt på totalbildet av det å kun ta ut ett ledd, og kun det ene leddet. Rapporten du viser til må anses som nærmest verdiløs, den sier lite, tidsaspekt, fremtidsaspekt, langtidsvirkning, og rapporten er jo  utført av hvemsomhelst og jegere mm. 

     

    Hva gjelder dine påstander som;   « skikkelige saker som dreper momentant», finnes det mange eksempler på at selv de «beste og dyreste « fellene ikke dreper momentant, men skader/ påfører lange lidelser for dyrene. Har selv egne erfaringer etter flere tiår med jakt og fellefangst, noe jeg ikke er stolt av lenger.

    • Liker 1
    • Takk 1
  2. Myriameter skrev (29 minutter siden):

    Den enes død, den andres brød! Her har du redda ganske så mange ekorn m.m, så bra jobba! 

    "Redda ekorn".......dette kan være usikre påstander.....naturen og dyrelivet er ifølge forskning mer sammensatt enn at 1 +1 nødvendigvis er 2...eller at en død mår nødvendigvis betyr mer ekorn og skogsfugl..tar man ut ledd i økosystemet kan man rokke ved dette ømtålelige systemet. Mår har en viktig funksjon i naturen. Mink derimot burde det blitt drevet mer jakt på ettersom minken ble importert på 30 tallet og har ingen funksjon i økosystemet i Norge. Mitt inntrykk er at  NJFF(landets jeger organisasjon)dessverre fører en mangelfull, misforstått og ufullstendig informasjon rundt jakt på predatorer.

    • Liker 3
    • Forvirret 1
  3. Halkatla skrev (8 minutter siden):

    Det var ikke meningen å fornærme noen, beklager. :)  Jeg har avlivet dyr selv og er absolutt ingen hysterisk veganer-type bymenneske, men det er altså et eller annet med å se på bilder av døde dyr - og spesielt døde dyr som muligens har dødd en langsom/vond død - som ikke er hyggelig å se på.

    Jeg er enig og deler ditt syn.

    Det er imidlertid trist at hvis man har dette synet, så MÅ man understreke at man ikke er veganer, ikke bymenneske, drikker annet enn kaffe latte osv. 

    Hvorfor har det blitt sånn de siste åra?

     

    • Liker 3
  4. Miss Winther skrev (På 17.6.2021 den 0.32):

    Hei! Tenker på å kjøpe Kipara Atom SL 205 og jobbe litt med vannskrekken. Hva avgjør lengden på årene jeg velger? Helt blank på alt som har med fiske og vann å gjøre, bortsett fra safety. 😅

    Om du KUN skal bearbeide vannskrekken, kan denne være til hjelp. Om det er plass til noe mer enn deg og vannskrekken i denne modellen, er jeg usikker på.

  5. Visste ikke det var lov å skyte fugl fra motorbåt, trodde all "jakt" fra motorisert kjøretøy var forbudt i Norge. Jeg vil vel tro heller ingen synes det er noe stas i skyte fugl fra motorbåt.  Dette kan da ikke være riktig informasjon du har fått? Hvor står dette?

  6. Hege P. skrev (5 timer siden):

    Jeg testet min av  bomull/polyester (BP) i hagen, og det fungerer i grunnen bra, men jeg synes ovnen jeg har ble så stor at den blokkerte inngangen for mye. Har hund, og er redd for at den skal komme for nær. Det er ikke tvil om at det blir trangt i den lille lavvoen med en ovn der. Men det skal ikke mange pinnene til før det blir så varmt i lavvoen at du må sitte ute. ;)

    Har ikke testet den i felt enda, men tror den vil passe bedre om jeg setter den til en av sidene (snur topphetta med røråpningen til en av sidene). Slik den er plassert fra butikk må ovnen som sagt stå like innen for åpningen, og da er det lett å komme borti den. 

    Til mitt bruk passer en Hekla bålkasse (den minste) bedre. 

    Hvilken ovn bruker du, som du synes er for stor? Bruker du hekla uten noen form for pipe?

  7. Det finnes gode kombi ski uten stålkanter, som er langt bedre egnet som allround ski ,  enn Finnmark. Finnmark blir for brede for min del. Litt smalere ski er mer lett styrte og passer bedre i skispor, når man møter på dem. Brukte Finnmark og den type ski tidligere, men liker de ikke. Fischer Crown er ett godt alternativ. Handle i en butikk hvor du vet du får god service, så slipper du å ha noe med Fischer importør å gjøre. Mye billige ski på finn.no  om dagen.

  8. Nesten all mat smaker godt nok når man er på tur og virkelig er sulten.  Det viktigste for meg er at man kan lage mat  på en lettvinn måte. Om maten man spiser på tur blir litt ensidig i forhold til inntak av vitaminer, mineraler osv, betyr lite de ukene man er på tur. Når turen er over spiser vi sunnere mat og mat som smaker bedre. 

    Det er nettopp denne enkle turmaten som gjør den gode maten god ellers i hverdagen, og denne totale kontrasten fra hverdag til tur(ikke bare maten, men hele totalen) er det som gjør turen til tur. Jeg elsker disse kontrastene.

     

    • Liker 2
  9. Skal bare... skrev (44 minutter siden):

    Det var jerv i Nordfjella sone 1, i alle fall så lenge det var rein der. Det hindra ikkje det som skjedde. Kongeørn har ogrå vore ein betydleg predator i dette fjellområdet. Ein annan predator som har vore i dette fjellområde i 10000 år, altså omlag så lenge det har vore rein der, er mennesket.

    Det er heller ikkje riktig at det ikkje er attlevande rein i Nordfjella, det er fortsatt rein sør for fv 50.

    Ja det får’n si var motstridene opplysninger i forhold til hva de lokale informerer om. Ettersom Nordfjella er et beiteprioritert område for sau, skal det ikke være jerv her og det er politisk bestemt.

    I følge lokale og Statens Naturoppsyn er all villrein i Nordfjella tatt ut. Dette var en egen stamme, og har lite med reinen på Hardangervidda å gjøre.

  10. Jeg ser villreinen blir nevnt. Villreinen hadde ingen predatorer i Nordfjella, så her måtte mennesket inn å skyte ut hele stammen fra helikopter på 2500 dyr, da det brøt ut sykdom. Finnes ikke en eneste igjenlevende rein i  Nordfjella. Hva hvis det hadde vært jerv I fjellet? Hadde denne katastrofen vært unngått ? Her har mennesket bestemt det ikke skal være jerv, ett fjellområde hvor det naturlig har vært jerv, som er reinsdyr predator.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.