Gå til innhold

toroluf

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. https://enklereliv.no/sovn/gotravel-sleep-shade-oyemaske/ Dette er de beste sovebrillene på markedet. Hilsen en med 10-års erfaring som nattevakt:)
 2. Ang. sovemaske, så må jeg med 10-års erfaring som nattevakt og soving på dagtid dele min sovemaskeerfaring: den beste sovemasken jeg har brukt til nå er disse fra Enklere Liv, Go Travel til 139 kr. De sitter helt tett rundt øynene i motsetning til billigere varianter. https://enklereliv.no/sovn/gotravel-sleep-shade-oyemaske/ Mtp. på lyd, så bruker jeg formstøpte sovepropper, også på telttur (er det sovetid skal ingenting vekke meg, hehe:) Men, formstøpte sovepropper er vel nå ikke prioritering for alle (koster ca. 1700 kr), men nødvendig for turnusarbeidere som meg;)
 3. Hvor kjøpte du det fra? Ser ikke noen norske butikker som selger det...?
 4. Hei Marius, Er forteltetene for små, eller synes du de stort sett holder mål? Fungerer uten myggnett foran lufteventilene? Annet å utsette? Har ikke fått somlet meg til å handle telt enda, men Vapor 4p står som nr. 1 så langt:)
 5. God kveld! Jeg er på jakt etter et telt til 4, evt. 5 pers. Gjerne ikke særlig høyere vekt enn 4 kg. Skal brukes til turer med barna (maks. 6 km gange slik ståa er nå, for barna:) Er folk fornøyde med Marmot Vapor 4p? Noen som har tips om tilsvarende telt (ant. pers og ca. vekt) som er å anbefale? Eneste jeg har registrert er å utsette på Vapor 4p er: små fortelt...? Ikke myggnett foran lufteventil. Annet? Takknemlig for tilbakemeldinger:)
 6. Har du fått testet teltet? Fornøyd?
 7. Takker for gode svar til tråden min! Beklager sein respons fra meg. Jeg undersøkte noe på nettet før bursdag til den mellomste, men konkluderte med å foreløpig utsette kjøp av liggeunderlag. Synes det blir for dyrt og litt for «jålete» å bruke Rundt/over 1000-lappen per liggeunderlag når man allerede har Bamse Som funker. Oppblåsbare kan bli ødelagte, det kan liksom ikke Bamse😉
 8. Halloen! Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳 Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk. Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er: - mindre plass/volum - lavere vekt(?) - bedre komfort MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet? kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder? 5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm. Takknemlig for gode tips!;)
 9. Takker for svar og godt tips! Fornøyde etter testing? virker toppers det ja. Prisen er høyere enn hva jeg har tenkt i utg. pkt., men kan være aktuelt for det. Gode løsninger og kvalitet er verdt å gå opp i pris:)
 10. God aften!:) Takker for svar og tips! innerteltet mitt er festet til bunnen (det veier 2.25 kg). Vekten på kun ytterteltet blir da 5,9 kg. Det kan gå, men det blir ikke helt det samme uten innerteltet og bunnen synes jeg. Er det fuktig/vått ute, blir fort det meste av utstyret fuktig/vått med tre aktive barn (som forresten synes klatring i lavvostanga er et av høydepunktene med teltturene:)
 11. Takker for gode tips! Jeg skal se nærmere på teltene dere foreslår. To telt høres også ut som en god løsning. Starter i så fall med ett 4-mannstelt i år, supplerer evt. med et mindre tilleggstekt til neste år.
 12. Takker for gode innspill! Ang. turlengde: til nå har jeg gått på dagstur t/r Dalsnuten i Sandnes, tot. 3,8 km. Da bar de to eldste ingenting selv, men det skal de gjøre fremover. Har en plan om å gå til Preikestolen ila. sommerhalvåret, men da legge inn en eller to netter i telt. Det blir ikke lengre turer enn dette. Ang. vær: ønsker i utg. pkt. kun å dra på telttur når det er meldt bra vær, evt. noe yr. Vil at barna skal få positive opplevelser på tur. Det blir nok få eller ingen turer i snø/minusgrader ila. de neste årene (bl.a. fordi jeg er frysepinne;) Marius: jeg synes forteltene ser små ut på bildene, men er de «store nok» i praksis? Ser ut på designet at det kan regne rett inn I teltet når man åpner glidelåsen på forteltet, men det er gjerne ikke slik i praksis?
 13. Hei! Vi er en familie på 5 pers. Barna er snart 2, 5 og 7 år. Jeg er på jakt etter et "turtelt", altså telt som er ok å ha med seg når man skal gå et godt stykke. Fra før har vi Helsport Varanger Camp 4-6 m/innertelt og bunn. Bra telt, men ikke egnet til lengre gåturer pga. stort og tungt (23x60 cm og 8,1 kg). Jeg er i utg. pkt. på jakt etter et "turtelt" som har plass til 4 eller 5 pers. Tanken på at vi kan få plass til alle 5 lokker, men sannsynligvis blir det flest turer med kun jeg og de to eldste, evt. jeg og alle tre barna f.o.m. neste vår (kona jobber turnus, så da tar jeg med barna på tur når hun jobber). Prøver å lande på å kjøpe det man stort sett kommer til å trenge (les: 4-mannstelt) isf. "kjekt å ha"-utstyr (les: 5-mannstelt). Ser at det er mer begrenset utvalg i telt for 5 pers vs. 4 pers. Jeg vil også tenke noen år frem i tid når barna blir større og kan bære mer utstyr. De to eldste kan pr. nå enten bære et liggeunderlag eller sovepose hver, resten av turutstyret faller på meg, jeg har en Helsport 110l sekk. Ang. light versjoner vs. "vanlige" telt: jeg har lest på forumet at lightversjonene har enklere konstruksjonen, bl.a. tynnere og enklere stenger. Ser også på spesifikasjonene at vannsøylen på Helsport light er: 2000mm på yttertelt og 3000mm på bunn, mens "vanlige" har 3000mm på yttertelt og 5000mm på bunn. Så langt, virker Helsport Fjellheim og Lofoten til å være mest aktuelle. Jeg kjøper gjerne brukt eller på tilbud for å få prisen ned (mye annet turutstyr som står på handlelista). Spørsmål 1. Ut fra min beskrivelse og ut fra deres erfaringer, får man vanligvis "god nok" plass med telt til 4 (fordi ikke alltid at man drar alle 5), eller ville dere gått for telt til 5 for å være sikret i de få tilfeller man drar alle 5? 2. Har noen av dere dårlige erfaringer med konstruksjonen og kvaliteten på lightversjoner? Noen som har sammenlignet noen lightversjoner mot "vanlige"? Merket forskjell på vannsøylene? Er de 1,5-2,5 kg man sparer på å ha et light-telt verdt det (F.eks. 2,5 kg vs 5 kg)? 3. Gode erfaringer med Helsport Fjellheim og Lofoten? 4. Andre innspill? Foreløpige kandidatene: https://www.helsport.no/fjellheimen-trek https://www.helsport.no/lofoten-trek-camp https://www.xxl.no/helsport-fjellheimen-superlight-4-camp-bla-tunneltelt-bla/p/1150855_1_style Takker for tilbakemeldinger!:)
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.