Gå til innhold
  • Bli medlem

toroluf

Aktiv medlem
  • Innlegg

    20
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

6 Neutral

Om toroluf

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Overkommelig pris på Tungsten footprinten (FP) -(den tar nok mindre plass enn den stive presenningen jeg lagde av). Tanken min med FP er å unngå hull, samt forhindre/forsinke at vann trekker gjennom bunnen hvis det skulle være regn/vått underlag. Teltbunnen skal vel tåle mye vann, men en presenning gjør den vel ikke mindre vanntett😉
  2. God kveld! Jeg har testet Marmot Vapor 4P to netter. Stort sett fornøyd, men synes det er noe å utsette på at det er «perfekt». Har dere noen bedre alternativer å komme med? Det jeg har å utsette er: - Ytterduken går ca 10 cm opp fra bakken (baggasje, sko m.m. bør stå inn fra kanten i forteltet for ikke å bli vått). - Jeg har den oransje varianten. Synes det blir en tanke lyst når sola er oppe. Vet ikke om det grønne oppleves mørkere, evt. feks. Wiglo? - Forteltene er temmelig små. Hvis det regner, har det lett for å regne inn i innerteltet når man går inn og ut pga. forteltåpningen er like utenfor innerteltåpningen. Jeg har Bergans Wiglo 4LT som en av konkurrentene/alternativene. Liker bedre at Wigloen har yttertelt som går helt ned, 3 fortelt (1 stort, 2 omtrent som på Vaporen). Men, Wigloen veier 6,1kg, Vapor veier 4,3kg. Teltet skal primært brukes til fjellturer, derfor fint at det ikke er for tungt og stort. Innspill? Setter pris på det:)
  3. Ca. 10 cm hadde presenningen under teltet flyttet seg grunnet aktive barn som liker å hoppe fra seg før legging🤩 Den skal bli festet neste gang😉
  4. Takker for tips! »Man taver det man haver!» Den første presenningen jeg fant frem som jeg hadde liggende, passet nesten perfekt. Den skulle vel optimalt sett vært ca 5 cm lengre på to av sidene, men bedre enn ingen Footprint. Ang. feste av Footprinten, så merket jeg at den har flyttet seg noen få cm ila. kvelden pga. noen aktive barn som har lekt seg i teltet før leggetid. Jeg kommer til å feste den med strikk og plugger:)
  5. God kveld! Jeg har nylig kjøpt Marmot Vapor 4P. Har kun brukt det en natt med mine barn på 5 og 7 år. Bra førsteinntrykk! Ang. Footprint: Er det Ok å lage Footprint av en tykk presenning? Hvis man da selvsagt lager fester/Maljer også? Siden ytterduken Til Vapor går noen cm opp fra bakken, er det vel gjerne lurt å la footprinten stoppe ca 1» (2,5cm) innenfor veggen/kanten på bunnen, slik at det ikke legger seg vann mellom presenningen og bunnduken? Noen som har lagd Footprint selv? Erfaringer å dele? Jeg har foreløpig ikke kommet over noen norske nettsteder/butikker som selger et som passer til Vapor 4P. Noen som vet om noen som selger? Det finnes noen utenlandske nettsteder som selger, det heter Marmot Tungsten 4P Footprint, det skal også passe til Vapor 4P. Inkl. frakt blir totalen 103$. Det kommer gjerne toll på noen hundrelapper i tillegg? 300kr? Plutselig kommer Fotoprinten på Ca 1300kr. Synes det blir dyrt når teltet kostet meg 3700kr... Takker for tips:) Mvh. toroluf
  6. https://enklereliv.no/sovn/gotravel-sleep-shade-oyemaske/ Dette er de beste sovebrillene på markedet. Hilsen en med 10-års erfaring som nattevakt:)
  7. Ang. sovemaske, så må jeg med 10-års erfaring som nattevakt og soving på dagtid dele min sovemaskeerfaring: den beste sovemasken jeg har brukt til nå er disse fra Enklere Liv, Go Travel til 139 kr. De sitter helt tett rundt øynene i motsetning til billigere varianter. https://enklereliv.no/sovn/gotravel-sleep-shade-oyemaske/ Mtp. på lyd, så bruker jeg formstøpte sovepropper, også på telttur (er det sovetid skal ingenting vekke meg, hehe:) Men, formstøpte sovepropper er vel nå ikke prioritering for alle (koster ca. 1700 kr), men nødvendig for turnusarbeidere som meg;)
  8. Hvor kjøpte du det fra? Ser ikke noen norske butikker som selger det...?
  9. Hei Marius, Er forteltetene for små, eller synes du de stort sett holder mål? Fungerer uten myggnett foran lufteventilene? Annet å utsette? Har ikke fått somlet meg til å handle telt enda, men Vapor 4p står som nr. 1 så langt:)
  10. God kveld! Jeg er på jakt etter et telt til 4, evt. 5 pers. Gjerne ikke særlig høyere vekt enn 4 kg. Skal brukes til turer med barna (maks. 6 km gange slik ståa er nå, for barna:) Er folk fornøyde med Marmot Vapor 4p? Noen som har tips om tilsvarende telt (ant. pers og ca. vekt) som er å anbefale? Eneste jeg har registrert er å utsette på Vapor 4p er: små fortelt...? Ikke myggnett foran lufteventil. Annet? Takknemlig for tilbakemeldinger:)
  11. Takker for gode svar til tråden min! Beklager sein respons fra meg. Jeg undersøkte noe på nettet før bursdag til den mellomste, men konkluderte med å foreløpig utsette kjøp av liggeunderlag. Synes det blir for dyrt og litt for «jålete» å bruke Rundt/over 1000-lappen per liggeunderlag når man allerede har Bamse Som funker. Oppblåsbare kan bli ødelagte, det kan liksom ikke Bamse😉
  12. Halloen! Det nærmer seg bursdag til barna, og da er det selvsagt turutstyr han far ønsker å gi🥳 Har dere noen anbefalinger av liggeunderlag til barn? Helst under 1000-lappen/stk. Fra før har Vi 2 stk Ajungilak Bamse. De er gode, men store i volum. Argumenter for noe nytt er: - mindre plass/volum - lavere vekt(?) - bedre komfort MEN, kvalitet: er dere evt fornøyde med kvaliteten på liggeunderlaget deres? Kjipt hvis det går hull... Bamse kan liksom ikke bli Så ødelagt... Så, er det verdt pengene å kjøpe noe annet? kjøper dere voksenstr. til barn, eller barnelengder? 5-åringen er ca 110 cm (hvis husker rett). 7-åringen er 126 Cm. Takknemlig for gode tips!;)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.