Gå til innhold
  • Bli medlem

Nybruker

Aktiv medlem
  • Innlegg

    55
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Nybruker

  1. Jeg har Allak2, Fjellreven Abisko Shape2 og Nallo2. Alt brukt som solotelt sammen med en hund. Abisko brukes på lengre turer på fjellet, Allak brukes egentlig på all slags turer, men mest helgeturer og turer jeg vet det kan bli kronglete å finne teltplasser. Nallo blir brukt når jeg er på jakt pga den lave vekten og fordi den ikke har myggnett i ventilene sånn som Abisko blir det kun brukt på høsten.  Har egentlig ikke noe råd å komme med, annet enn at jeg ser Allak som det klare all round teltet og at jeg ikke har klart å kvitte meg med noen av de jeg har 😅 Jeg har ikke hatt noe problem med kondens på Nallo, har alltid luftingen i fotenden åpen+ åpning i døren i innerteltet, men jeg må alltid ha skalljakka over fotenden på soveposen da den treffer duken..

    • Takk 1
  2. tubbs skrev (12 minutter siden):

    Har aldri holdt dressurkurs men har trent og dømt hihunder i 15 år.
    Har lite lyst til å fortsette denne diskusjonen akkurat i dag.
    Kom akkurat innafor døra etter å ha avliet min hun nå!

    Trist å høre. Føler med deg. 

  3. Litt ot dette her, men jeg lå en gang langt inne i nord Sverige på jakt. Hadde vært en del observasjon av bjørn i området, så jeg fulgte jo litt ekstra med når jeg hadde hunden ute i søk. Våknet uansett om natta av at blodet frøs til is og jeg ble stiv av skrekk. Bjørnen prøvde å komme seg inn i lavvoen! Hva faen gjør jeg nå? Hvor er hodelykta? Klarer jeg komme meg ut av soveposen uten å lage for mye lyd? Hvor er hagla!! Dette kan jo bare ikke skje, og hvorfor reagerer ikke hunden? Kloringen og krafsingen ga seg ikke på duken, og etter hvert fikk jeg hivd meg opp og fomla fatt i hodelykta; Der lå bikkjeskinnet i dyp søvn på ryggen på reinskinnet sitt nede i hjørnet mens labbene klora og krafsa på teltduken lykkelig drømmende om dagens jakttur..

    • Liker 1
    • Hehe 1
  4. sturela skrev (19 timer siden):

     

    Har sett på fjellreven. Virker som et veldig fint telt. Det eneste  jeg tror kan være negativt er når du åpner dør til innertelt blir døren liggende på bakken. Fint om du kan gi meg en tilbakemelding om hvordan du synes det fungerer.

     

     

    Det skal jeg gjøre, men er det ikke bare å rulle døra innover i teltet? 

  5. elgen skrev (12 timer siden):

    Hei

    Nå risikerer jeg å erte alle hunde forerere på mig, men selv et så utskjelt for som Labb (formentlig noe ufortjent) inneholder Selen, EPA og DHA fettsyrer. https://www.labb.no/wp-content/uploads/2020/10/09-2020-Labb-Hund-Aktiv.pdf. Spørsmålet er om det er i rette mengde. 

    Din Alaska Husky tåler formentlig det meste i matveien inkl en lemmen eller 5 på langs i hel tilstand. Setteren skal jeg ikke uttale mig om. Jeg har selv 2 AH som får Vom og tørrfor. Frysetørket Vom skal stå i bløt og kvelle minst 20 minutter før foring. Det kan kanskje misforstås av ovenstående fra @Nybruker

    Elgen

    Ja jeg burde kanskje nevnt det. Pleier å legge det i bløt med lunka vann i ca 20 min før foring som nevnt. Brukte Labb en periode før, og eneste forskjellen jeg merka var mer "slapp" avføring og at hundene måtte ha mer. 

  6. Hei. Jeg har gått helt over til Orijen tørrfôr.Blander inn tørka Vom på tur og jakt. Kjempedyrt men etter det jeg har forstått noe av det beste tørrforet du kan få tak i. Du får google det litt. Jeg har prøvd det som er laget av viltkjøtt, men bruker det som er laget av fisk fast. Anbefales!

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.